Nå kommer reklame til Snapchats «My AI»

108

Snapchat-brukere vil få sponset innhold i AI-chatboten My AI, og i TikTok-etterligneren Spotlight. Les mer om endringen og brukerreaksjoner.

Og i Spotlight.

Snapchat-brukere vil få sponset innhold i AI-chatboten My AI, og i TikTok-etterligneren Spotlight. Det varslet Snap på reklamekonferansen NewFronts tirsdag og senere i en pressemelding.

Nå kommer reklame til snapboten "My AI"
Bildekilde: sornett.no

Misnøye blant brukere

Brukere har tidligere vist stor misnøye over at de ikke kan fjerne My AI fra Snapchaten sin, som ligger festet øverst i samtalelisten i appen. Dette har ført til mange negative anmeldelser av appen i App Store.

Appen selv omtaler endringen som en ny måte for å hjelpe annonsører å nå Snapchat sitt unike publikum. I My AI kan annonseinnholdet være levert ved hjelp av lenker og anbefalinger til brukere.

Endringen kom få dager etter at det ble offentliggjort at Snap Inc. sine inntekter har gått ned med seks prosent for samme periode forrige år.

My AI i Snapchat blir en reklamemaskin | Barnevakten
Bildekilde: www.barnevakten.no

Relevant annonseinnhold

Dersom brukere spør AI-chatboten om middagstips, kan de med den nye endringen oppleve å få sponsende lenker til restauranter, matleveringstjenester eller liknende. Det sendes ikke ut sponset innhold som ikke er relevant for samtalen med My AI. Endringen er i en tidlig og eksperimentell fase, ifølge Snapchat selv.

Chatboten har foreløpig ikke helt kontroll selv på når endringen skjer, slik du kan se i skjermbildet.

Se også

Skreddersydd opplevelse

My AI benytter seg av posisjonen til brukeren, som Snapchat forteller er fordi de ønsker å skape en skreddersydd opplevelse for brukerne. Dersom du har aktivert tilgang til posisjon for appen, har My AI automatisk tilgang til denne, og vil ha det så lenge posisjonen din deles med Snapchat.

Du kan fjerne My AI, dersom du har Snapchat+, et betalingsabonnement som koster 44 kroner i måneden eller 349 kroner for et år.

Kritiserer reklame i Snapchat-KI – NRK Norge – Oversikt over nyheter fra  ulike deler av landet
Bildekilde: www.nrk.no

Bekymring rundt reklame rettet mot barn

Flere eksperter og organisasjoner uttrykker bekymring rundt reklame i tekstroboten rettet mot barn. Finn Myrstad, fagdirektør for digitale tenester i Forbrukerrådet, påpeker at barn og unge kan bli sårbare og lett manipulerte når de knytter seg til tekstroboten.

Leonora Onarheim Bergsjø, førsteamanuensis ved Høgskolen i Østfold, er kritisk til at tekstroboten nå skal gi betalte svar til brukerne, spesielt i situasjoner der tillit er viktigere enn reklame. Hun mener at chatboter har vært pratemaskiner og nå også skal fungere som selgere.

Snapchat-AI foreslår Quisling som norsk helt: – Absurd - VG
Bildekilde: www.vg.no

Reklame midt i samtalen

Snapchat planlegger å vise reklamelenker som er tilpasset samtalen i My AI. Dette innebærer at dersom brukeren spør om anbefalinger til gode restauranter i nærheten, vil det kunne komme opp sponsede lenker til restauranter. Snapchat er i en eksperimentell fase for å sikre at de utformer gode og nyttige opplevelser for brukerne.

Det er viktig å merke seg at reklame i tekstroboten kan påvirke barn og unge på en spesiell måte, da de opplever å snakke med en venn. Dette kan gjøre reklamen mer effektiv og ha større innflytelse.

Snapchat advarer selv om å dele hemmeligheter med My AI, da den kunstige vennen samler informasjon fra samtalene for å gi mer skreddersydde svar. Dette kan potensielt øke effektiviteten av reklame i My AI sammenlignet med andre plattformer.

Reaksjonene har allerede ført til krav fra politikere om at regjeringen må gripe inn for å beskytte barn og unge mot reklame i tekstroboten.

Se også

Folk spør også

Hvordan bli kvitt My AI på Snapchat?

Trykk p profilikonet ditt og trykk p ⚙️ for g til Innstillinger. Bla ned til quot;Personvernkontrollerquot; Trykk p quot;Slett dataquot; Trykk p quot;Fjern My AI dataquot; og bekreft.

Fullstendig svar på help.snapchat.com


Er My AI på Snapchat trygt?

Vi skrev om My AI fr den kom til Norge og ppekte at Snapchat selv advarer mot den. Snapchat kan for eksempel ikke garantere at My AI er fri for bias, alts partiskhet. Den kunstige intelligensen kan ogs komme med faktafeil eller til og med hallusinere, alts finne p noe som ikke har rot i virkeligheten.

Fullstendig svar på www.barnevakten.no


Hva betyr my AI på Snapchat?

My AI er en eksperimentell, vennlig chatbot som er tilgjengelig for Snapchattere.

Fullstendig svar på help.snapchat.com


Kan man stole på My AI?

Det er viktig huske at My AI er en datamaskinalgoritme og ikke en ekte person, s den kan ikke utnytte eller misbruke informasjonen du gir den p samme mte som et annet menneske kan. Men informasjonen du deler vil bli samlet av snapchat og lagret for utvikle My AI enda mer.

Fullstendig svar på www.ung.no