Netflix produserer enda en ny norsk serie

41

Netflix satser sterkt på det nordiske markedet og lanserer i dag sin tredje serie produsert i Norge, Hjem til jul. Les mer om den morsomme dramakomedien med universelle temaer som kjærlighet og forventninger rundt jul.

Netflix produserer enda en ny norsk serie

Nå skal Netflix hjem til jul.

Netflix satser sterkt på det nordiske markedet og lanserer i dag sin tredje serie produsert i Norge. Hjem til jul er en helt ny norsk originalserie fra Netflix av Per-Olav Sørensen, regissøren av Quicksand og Nobel, skriver strømmegiganten i en pressemelding.

Ida Elise Broch, kjent fra Lilyhammer og Det Tredje Øyet, spiller hovedrollen og Felix Sandman (Quicksand), Kingsford Siayor og Mads Sjøgård Pettersen spiller hennes kjærlighetsinteresser. Serien beskrives som en dramakomedie på seks episoder.

– Vi er veldig spent på denne morsomme historien med en kvinnelig hovedrolle, fordi vi tror at universelle temaer som kjærlighet, ambisjon og kampen mot forventninger, særlig rundt jul, vil resonnere godt med publikum både i Norden og i resten av verden, skriver Tesha Crawford, sjefen for internasjonale originalserier for Nord-Europa.

I tillegg til Hjem til jul er Netflix i gang med å produsere to andre norske serier: Ragnarok og skrekkserien Blodtur.

Netflix produserer enda en ny norsk serie
Bildekilde: www.aftenposten.no

30 års angsten

Hjem til jul handler om Johanne som nettopp har fylt 30. Som om ikke det er ille nok, innser at hun er den eneste blant venner og familie uten en partner. Det går ikke, tenker hun. Johanne starter en 24 dagers jakt etter en partner hun kan ta med hjem til jul.

– Med denne ekstremt talentfulle gruppen av skuespillere og manusforfattere ser vi frem til å lage en dramakomedie satt til julen. Forhåpentlig vil det gi publikum en god opplevelse, noe å le av, men også tenke på, skriver regissør Per-Olav Sørensen i en pressemelding.

Innspillingen er i gang og startet på Røros i mars 2019.Netflix satser stort på norsk originalserie

Netflix produserer enda en ny norsk serie
Bildekilde: www.aftenposten.no

Enda mer mafia-komikk i snødekte Lillehammer er underveis.

Blant originale Netflix-satsinger er den norske serien Lilyhammer kanskje ikke like høyprofilert som for eksempel House of Cards, men serien er likevel blitt en stor internasjonal suksess.

Etter at det norske selskapet Rubicon hadde produsert den første sesongen, tok Netflix over som produsent av den andre sesongen, som ble lagt ut på strømmetjenesten den 13. desember i fjor.

Til glede for fans av serien kan Netflix allerede nå melde at den tredje sesongen er under innspilling og vil bli lansert på Netflix en gang i løpet av 2014. Selskapet har dessverre ennå ikke oppgitt en dato.

Ifølge innholdssjefen i Netflix, Ted Sarandos, har serien fått et stadig større publikum, noe som er grunnen til at historien om gangsteren Frank Taglianos vinterlige tilværelse i Lillehammer nå fortsetter.

– Vi er stolte over å kunne bringe Lilyhammer tilbake for en tredje sesong. Lilyhammer er en type global serie som Netflix-abonnenter over hele verden har oppdaget og elsker, og den tredje sesongen vil utvide publikumet enda mer, sa Sarandos i en pressemelding.

Det er Steven Van Zandt, tidligere kjent fra den populære serien The Sopranos og The E Street Band, som spiller hovedrollen som Frank Tagliano i Lilyhammer. Tagliano er sendt til Lillehammer etter å ha vitnet mot andre mafia-medlemmer i hjemlandet, og serien handler om hvordan han bygger opp sitt eget, lille kriminelle imperium i byen.

Se også

Norske stjerneregissører til ny Netflix-serie

Skal baseres på Marco Polos eventyr.

Videostrømmetjensten Netflix vil i løpet av året produsere en ni-episoders originalserie basert på Marco Polos eventyr. Serien skal etter planen ha premiere mot slutten av 2014.

«Den kjente eventyrerens reise fører ham til sentrum av en brutal krig i Kina på 1200-tallet, en verden fylt med kampsport, seksuelle intriger, politisk korrupsjon og storslagen krigføring» skriver Netflix i en pressemelding.

Med andre ord kan dette bli noe for nesten hele familien.

Netflix, som med suksessen House of Cards har bevist at det er mulig å produsere kvalitetsserier kun for strømme-TV, har etter alt å dømme også fått med seg en dugelig gjeng til å snekre sammen Marco Polo-eventyret sitt.

Det norske regissørparet Joachim Rønning og Espen Sandberg, kjent fra filmene Kon Tiki og Max Manus, er med på å lage serien. Ellers har Netflix hanket inn produsent og regissør Dan Minahan, som blant annet har hatt regien i episoder av Game of Thrones, True Blood og Deadwood. John Fusco, som har ført pennen for suksessfilmer som Young Guns og Hidalgo, er oppført som skaper og produsent.

Innspillingen vil foregå i Malaysia og skal inkludere skuespillere «fra flere ulike deler av verden». Ingen er nevnt, og dermed er ingen glemt.

– John Fusco og hans team har sammen skapt en tidløs fortelling med ingredienser som makt, eventyr, svik og begjær. Historien kombinerer god fortellerkunst og høy filmatisk kvalitet, sier innholdsansvarlig i Netflix, Ted Sarandos.

Netflix, Norsk | Netflix satser stort på Norge: «Snøsøsteren» blir film
Bildekilde: www.nettavisen.no

Videoer

Netflix: The Originals – Uzo Aduba og Vincent D'Onofrio (Norge)

Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story Limited Series Trailer

Netflix: The Originals – Jane Fonda og Linda Cardellini (Norge)

The Making of Ragnarok: Ep 6 | The Premiere of Ragnarok

Love | Offisiell trailer – Sesong 2 [HD] | Netflix(Norway)

Jeg heter Anne | Sesong 2 hovedtrailer [HD] | Netflix - NO

Hjem – trailer for Netflix-serie – 29. juli

Chef's Table – Sesong 2 – Offisiell trailer – Netflix [HD]