Stayclassy-kunde måtte vente nesten 300 dager på retur av defekt elsparkesykkel

40

Les om en kundeserviceopplevelse fra helvete hvor en Stayclassy-kunde måtte vente nesten 300 dager på retur av en defekt elsparkesykkel. Oppdag hvordan selskapets likviditetsproblemer og manglende kommunikasjon har påvirket kundene. Finn ut hvordan du kan kreve tilbakebetaling gjennom kortselskapene til tross for selskapets konkurs.

En frustrerende kundeserviceopplevelse

En historie som begynner på julaften, da Christian Holens datter åpner en stor eske med en ny elsparkesykkel fra det norske selskapet Stayclassy. Dessverre viste det seg at sparkesykkelen ikke fungerte, til tross for at den var helt ny og ubrukt. Christian sendte umiddelbart en e-post til Stayclassy for å få problemet løst, og det skulle bli begynnelsen på et kundeservicemareritt som varte i nesten 300 dager.

Christian hadde forventet at selskapet ville håndtere problemet raskt og effektivt, da det var åpenbart at produktet var defekt ved kjøp. Til å begynne med virket det som om kundeservice var på ballen og tilbød å sende en ny lader for å sjekke om det var der problemet lå. Dessverre løste ikke den nye laderen problemet, og Stayclassy foreslo deretter å sende enda en lader. Christian begynte å ane at det var noe galt, da det virket usannsynlig at begge laderne skulle være ødelagte.

Stayclassy-kunde måtte vente nesten 300 dager på retur av defekt  elsparkesykkel - Diskuter artikler (Tek.no) - Diskusjon.no
Bildekilde: www.diskusjon.no

Lang ventetid og mangel på kommunikasjon

Christian ventet i flere måneder på at problemet skulle bli løst, men det virket som om selskapet ikke klarte å finne en løsning. Han kontaktet kundeservice gjentatte ganger og opplevde rotete og vanskelig kommunikasjon. Det tok nesten 300 dager før problemet endelig ble løst, etter at nettstedet Tek.no tok kontakt med Stayclassy. Den lange ventetiden og mangelen på effektiv kommunikasjon har ført til at Christian føler seg svindlet og at selskapet mangler respekt for kundenes tid og penger.

Stayclassy-konkursen: Dette bør kundene gjøre – E24
Bildekilde: e24.no

Stayclassys unnskyldning og likviditetsproblemer

Stayclassy har senere beklaget situasjonen og erkjent at de burde ha håndtert saken tidligere. Daglig leder, Thomas Holstad, uttrykker sin tristhet over at de ikke klarte å oppdage feilen i saksbehandlingen tidligere. Imidlertid har Stayclassy også innrømmet likviditetsproblemer som en del av årsaken til den lange ventetiden og vanskelighetene med å løse problemet.

Andre kunder har også opplevd lignende problemer med Stayclassy. Noen har ventet i månedsvis på levering eller refusjon av pengene sine. Forbrukerrådet har mottatt mange henvendelser om selskapet og bekrefter at Stayclassy har oppgitt likviditetsproblemer som årsak til manglende refusjon. Selskapet har også mottatt millionbot og har nylig kunngjort at videre drift ikke lenger er mulig.

Se også

Nyheter 22.03.2024, 16:22 60
Hvor lenge varer romjulssalg?
Nyheter 13.02.2024, 03:30 52
Hva koster iPhone 15?
Nyheter 18.01.2024, 21:37 63
Hvordan bruke inkognitomodus?

Løsninger for Stayclassy-kunder

Kunder som venter på refusjon eller har ubetalte bestillinger hos Stayclassy kan ha begrenset mulighet til å få tilbake pengene sine fra konkursboet. Imidlertid er det mulig å kreve refusjon gjennom kortselskapene. Forbrukerrådet anbefaler kunder som har betalt med kort å ta kontakt med kortutstederen for å kreve tilbakebetaling. Kortselskapene har ansvar for å utbetale oppgjør for betalinger til Stayclassy.

Det er viktig å merke seg at selv om selskapet er konkurs, vil kunder som har betalt med kort være garantert oppgjør på annen måte. Forbrukere kan først sende krav til konkursboet og deretter til kortutstederen. Dette gjelder uavhengig av om betalingen ble gjort med kredittkort eller debetkort. Det er viktig å være rask med å kontakte kortutstederen, da det kan være korte frister for å kreve tilbakebetaling for debetkort.

Kunde fortviler over Stayclassy: - Ventet i over ett år
Bildekilde: www.tv2.no

Konklusjon

Stayclassy-kunden Christian Holen opplevde en frustrerende kundeserviceopplevelse etter å ha mottatt en defekt elsparkesykkel. Han måtte vente nesten 300 dager før problemet ble løst, og mangelen på effektiv kommunikasjon fra selskapets side førte til stor frustrasjon. Andre kunder har også rapportert liknende problemer og manglende refusjon fra Stayclassy. Selskapet har innrømmet likviditetsproblemer som en årsak til disse problemene. Forbrukere som har betalt med kort, har muligheten til å kreve tilbakebetaling gjennom kortutstederen, til tross for selskapets konkurs. Det er viktig for kunder å være raske med å ta kontakt for å sikre tilbakebetaling.

SPARKe E9 MAX - 2024! - Lang rekkvidde - Sparke.no - El sparkesykkel
Bildekilde: sparke.no

Folk spør også

Hvor lang garanti er det på el sparkesykkel?

Elsparkesykler har i utgangspunktet en reklamasjonsfrist p fem r. Dersom sykkelen har feil og mangler, skal selskapet kostnadsfritt utbedre feilen eller gi deg en ny vare. Forbrukeren som har handlet hos Stayclassy melder om drlige produkter, som raskt gr i stykker – og kundeveiledere som nekter dem reklamasjon.

Fullstendig svar på www.forbrukerradet.no


Hva har skjedd med Stayclassy?

I slutten av januar kom nyheten om at netthandelsbutikken Stayclassy begjrte selskapet konkurs. Selskapet lyktes ikke med rekapitaliseringen og i desember i fjor varslet Forbrukertilsynet gebyrer til Stayclassy for brudd p markedsfringsloven.

Fullstendig svar på www.nettavisen.no


Videoer

Unngå disse 6 elektriske scooterkjøringsfeilene!

Reddet av en elektrisk scooter!