Tesla Model Y bekreftes til Norge i august

118

TOCN kan nå melde at Model Y kan leveres i Norge allerede i slutten av august 2021. De første leveransene vil skje fra Teslas Gigafactory i Shanghai. Les mer om Model Y leveranser og spesifikasjoner her.

TOCN kan nå melde at Model Y kan leveres i Norge allerede i slutten av august 2021. Dette bekreftes også i Teslas Design Studio.

Få Model Y levert allerede i august - Tesla Owners Club Norway
Bildekilde: www.tocn.no

De første leveransene

For å møte høy etterspørsel og levere Model Y til kundene innenfor den opprinnelige tidslinjen, bekrefter Tesla at de første Model Y-leveringene vil skje i Norge i august. Ferdigstillelsen av Gigafactory Berlin-Brandenburg er noe forsinket, og derfor vil de første bilene bli levert fra Teslas Gigafactory i Shanghai.

Tesla skal kunne levere Model Y i august
Bildekilde: www.motor.no

Leveranser til andre europeiske land

Norge er først ut. Deretter vil andre europeiske land få sine leveringer i september og utover.

Endringer i ordre

Dersom du allerede har bestilt en Model Y Performance, eller en Model 3, kan du ikke endre ordren til en LR. Du må i så fall kansellere din eksisterende ordre, og sette en ny. Depositumet på 1000 kroner vil i så tilfelle være tapt.

Tesla Model Y leveres i Norge i august - Norsk elbilforening
Bildekilde: elbil.no

Model Y Long Range AWD

Lanseringsmodellen vil være Model Y Long Range AWD, og kunder med en ordre med forventet levering i 2021, kan nå fullføre sin bestilling.

Model Y Long Range AWD Specs
Rekkevidde Bagasjeplass HEPA-filter
505 kilometer (WLTP) Rikelig med bagasjeplass Ja

Med 505 kilometer WLTP-rekkevidde, rikelig med bagasjeplass og et medisinsk HEPA-filter, bør Model Y Long Range AWD være en attraktiv kombinasjon av ytelse og nytte. Teslas Design Studio er også blitt oppdatert til å inkludere Enhanced Autopilot-pakken som er tilgjengelig for øvrige Tesla-modeller i Europa.

Tesla Model Y leveres i Norge i august - Norsk elbilforening
Bildekilde: elbil.no

Om Model Y

Model Y er en mellomstor SUV med maksimal allsidighet og sikkerhet. Bilen har markedsledende rekkevidde, overlegen ytelse og den mest avanserte teknologien.

Innvendig gir det panoramiske glasstaket og høy sittehøyde en følelse av romslighet og usedvanlig god utsikt fra alle seter i bilen. Det fremre bagasjerommet og den nedfellbare andre seteraden, gir til sammen 1,9 kubikkmeter bagasjeplass.

Se også

Mobilen som nøkkel

I likhet med Model 3 brukes det ikke tradisjonelle nøkler til Model Y. I stedet kobles bilen til smarttelefonen din for sømløs inn- og utgang. Bilen har en 15-tommers berøringsskjerm med grensesnitt for alle bilens funksjoner. Model Y kobles også til Tesla-appen for enkelt tilgjengelige funksjoner, som eksempelvis fjernopplåsing av bilen, Summon, fjernvarming og -kjøling, GPS-sporing av bilen og Speed Limit Mode.

Tesla Model Y dominerer i Norge: mestselgende etter en uke - ITavisen
Bildekilde: itavisen.no

Høy sikkerhet og rask lading

Model Y er designet for å være den sikreste mellomstore SUV-en. Siden den er bygget fra bunnen av som en elektrisk bil, får Model Y uovertruffen beskyttelse gjennom det lave tyngdepunktet, den rigide strukturen og store kollisjonsdempende soner. Det aerodynamiske designet og Teslas ledende batteriteknologi gjør den også svært effektiv, noe som betyr lengre rekkevidde.

Model Y støtter også rask lading, noe som gir eiere mulighet til å lade opp batteriet på kort tid og fortsette reisen uten forsinkelser.

Fra bunn- til toppsjiktet: Tesla Model Y får vesentlig høyere nyttelast -  Tu.no
Bildekilde: www.tu.no

Konklusjon

Med bekreftelsen av Tesla Model Y-leveranser til Norge i august, er det stor spenning blant elbilentusiaster og potensielle kunder. Model Y Long Range AWD med sin imponerende rekkevidde, bagasjeplass og avanserte sikkerhetsfunksjoner, har potensial til å bli en populær bil i det norske markedet.

Med leveransene fra Gigafactory i Shanghai, sikrer Tesla at norske kunder får tilgang til Model Y innenfor tidslinjen. Dette er et viktig skritt for å oppfylle etterspørselen og fortsette å markere seg som en ledende produsent av elektriske kjøretøy.

Se også

Nyheter 10.01.2024, 12:41 67
Kan en 12 åring ha Snapchat?
Nyheter 11.02.2024, 16:04 47
Hvem kjøpte Twitter?
Nyheter 10.01.2024, 09:52 59
Kommer PS5 før jul?

Hva vil Wiki fortelle oss?

"Tesla Model Y bekreftes til Norge i august" er en setning som ikke finnes i artikkelen om elektromagnetisk induksjon fra Wikipedia. Derfor kan jeg ikke gi deg en direkte quote om dette emnet fra den gitte artikkelen.

Folk spør også

Når kommer Model Y til Norge?

Tesla Model Y er en kompakt elbil fabrikkert av elbilprodusenten Tesla. Bilen ble avduket i oktober 2019, og startet produksjonen fra Tesla sin Fremont fabrikk i januar 2020. Model Y ble frst distribuert til det amerikanske markedet, fr bilen omsider kom til Norge i august 2021 fra Teslas fabrikk i Shanghai, Kina.


Når kommer Tesla y fra Tyskland?

N har Tesla bekreftet at de vil starte med utleveringer av tyskbygde Model Y allerede 22. mars, melder nettstedet Electrek. P Teslas oppdaterte norske nettsider str det n at Model Y Performance kan leveres allerede i april.

Fullstendig svar på www.bilnytt.no


Hva er nytt på 2023 Model Y?

En ny LED-stripe skal ha blitt inkludert i dashbordet og akselerasjonen fra 0–100 km/t skal ha blitt oppgradert fra 6,9 til 5,9 sekunder for innstegsvarianten med bakhjulsdrift. Et sett med nye felger er ogs p plass. Prisen er imidlertid beholdt, til tross for de nye tilleggene.

Fullstendig svar på www.tek.no


Hvor blir Tesla Model Y produsert?

(Elbil24): I dag har Tesla tillatelse til produsere 500.000 elbiler p gigantfabrikken sin i Berlin. Det tilsvarer rundt 10.000 elbiler i uken. Bestselgeren Tesla Model Y produseres ved den nevnte fabrikken.

Fullstendig svar på www.elbil24.no