Musk: Twitter skal fjerne inaktive kontoer

39

Twitter-sjef Elon Musk kunngjorde nylig at plattformen kommer til å fjerne kontoer som ikke har hatt noen aktivitet de siste årene. Les mer om denne kontroversielle endringen på 32Chip.

Twitter-sjef Elon Musk kunngjorde nylig at plattformen kommer til å fjerne kontoer som ikke har hatt noen aktivitet de siste årene. Denne endringen er en del av flere nye tiltak som har blitt innført etter at Musk kjøpte det sosiale mediet. Blant de andre endringene som brukerne har opplevd, er innføring av abonnementstjenester, nye verifiseringsmarkeringer og en midlertidig logo.

Nå skal Elon Musk slette Twitter-kontoen din om du ikke bruker den - Digi.no
Bildekilde: www.digi.no

Kontroversielle endringer

En av de mer kontroversielle endringene er fjerningen av regelverk som tidligere var ment å beskytte transpersoner. Dette har ført til misnøye blant enkelte brukere. Noen påpeker at sider opprettet av personer som nå er avdøde, vil forsvinne sammen med alt innhold de har delt. Det samme gjelder for innhold delt av kjente artister, kunstnere og privatpersoner. Twitter har ikke muligheten til å konvertere inaktive profiler til minnesider, slik som det er mulig på Facebook.

Snart kan du ringe og tekste med Twitter - Digi.no
Bildekilde: www.digi.no

Sammenligning med brenningen av biblioteket i Alexandria

Den amerikanske programmereren og software-gründeren John Carmack har sammenlignet denne kommende endringen med brenningen av biblioteket i Alexandria i romertiden. Han uttrykker bekymring for slettingen av inaktive kontoer og deres historiske tweets. Carmack påpeker viktigheten av å bevare informasjon og uttrykker at brenningen av bøker og skrifter bare fordi ingen ønsket å beholde dem, er en større tragedie enn selve brenningen av biblioteket i Alexandria.

Musks respons

På kritikken svarer Musk at profilene vil bli arkivert, men gir ingen ytterligere informasjon om hva dette innebærer. Han forsvarer handlingen med viktigheten av å frigjøre brukernavn som er "forlatt" av inaktive kontoer. Musk har tidligere antydet at denne endringen er på vei, og nå ser det ut til å bli satt ut i praksis.

Twitter fjernet mer innhold i første halvår av 2022 - l-a.no
Bildekilde: www.l-a.no

Frigjøring av brukernavn

Bakgrunnen for denne utrenskningen er å frigjøre brukernavn som ikke er i bruk. Twitter ønsker å gjøre disse brukernavnene tilgjengelige for andre brukere som ønsker å benytte dem på plattformen. Dette tiltaket er en del av en rekke endringer som har blitt gjennomført hos Twitter etter at Elon Musk overtok selskapet.

Gjør du ikke dette vil Twitter slette kontoen din - ITavisen
Bildekilde: itavisen.no

Uklarhet rundt prosessen

Det er imidlertid uklarheter rundt selve prosessen og dens spesifikasjoner. Musk har ikke gitt klare detaljer om hvordan kontoene vil bli fjernet eller hva som vil skje med innholdet på disse kontoene. Brukere har også uttrykt bekymring for hva som vil skje med kontoene til avdøde personer. Musk har kun nevnt at kontoene vil bli arkivert, uten å gi nærmere informasjon om hva dette innebærer.

Med tanke på tidligere løfter som ikke har blitt oppfylt av Twitter-ledelsen, er det usikkert om denne endringen vil bli gjennomført nå. Uansett vil en reduksjon i antall følgere være et synlig resultat av fjerningen av inaktive kontoer, og dette kan påvirke visse profiler negativt. Det er viktig at Twitter håndterer denne prosessen grundig og unngår feil som kan føre til ytterligere kontroverser.

Se også

Folk spør også

Hvordan slette gammel Twitter konto?

Slik gr du frem for slette Twitter-kontoen din. Logg deg inn p twitter.com.Fra forsiden trykker du p Mer i sidemenyen til venstre. Velg deretter Innstillinger og personvern:Under Din konto, velg Deaktiver kontoen din.Les alt p neste side, og flg instruksene for bekrefte deaktiveringen.


Kan man slette en twitter konto?

Trykk p navigasjonsmeny-ikonet og deretter p Innstillinger og personvern. Trykk p Din konto og deretter p Deaktiver kontoen. Les informasjonen om deaktivering av kontoen, og trykk deretter p Deaktiver. Skriv inn passordet ditt nr du blir bedt om det, og trykk p Deaktiver.

Fullstendig svar på help.twitter.com


Hvem kjøpte Twitter?

Forretningsmannen Elon Musk ble eier av Twitter Inc. i oktober 2022, etter at han kjpte selskapet for 44 milliarder amerikanske dollar. Oppkjpet og Musks nye ider for nettstedet har ftt blandede tilbakemeldinger fra brukere og statsorganer.

Fullstendig svar på no.wikipedia.org