Når kommer PlayStation 5 Pro?

49

Les om forventningene til en mulig PlayStation 5 Pro-lansering, inkludert oppgraderinger og funksjoner. Utforsk fremtiden for PlayStation nå!

Den tidligere suksessen med oppgraderte konsoller

Sony har tidligere vist seg å være interessert i å lansere oppgraderte versjoner av sine konsoller. Under PlayStation 4-generasjonen lanserte de PlayStation 4 Pro i 2016. Dette var en mer teknologisk avansert versjon som kunne vise 4K-bilder og produsere høyere FPS. Denne oppgraderingen ble godt mottatt, og Microsoft fulgte deretter med sin egen oppgraderte versjon, Xbox One X.

Selv Nintendo har en tendens til å lansere oppgradert maskinvare jevnlig gjennom en konsollgenerasjon, men de foretrekker å gjøre små forbedringer på eksisterende design heller enn å lage noe helt nytt og overdådig.

Playstation 5 Pro kan lanseres sent 2024" - ITavisen
Bildekilde: itavisen.no

Er PS5 Pro på vei?

PS5 er fortsatt relativt ny, bare halvannet år gammel, men det betyr ikke at Sony ikke allerede har planer om å lansere en mer kapabel modell i fremtiden. Det er foreløpig uklart hva en eventuell PS5 Pro vil forbedre, men det spekuleres i at den vil støtte 8K-oppløsning, noe som ikke er tilgjengelig på PlayStation 5 per dags dato. Det kan hende vi må vente på en PS5 Slim for å få en mer kompakt konsoll.

Det er både nyttig og spennende å spekulere i fremtiden og samle sammen rykter som flyter rundt. La oss derfor ta en nærmere titt på idéen om en PS5 Pro og hva vi kan forvente av den.

Playstation 5 Pro og ny Xbox kan komme neste år - ITavisen
Bildekilde: itavisen.no

PS5 Pro - pris og lanseringsdato

Basert på Sonys tidligere lanseringsstrategi med PS4 Pro, kan vi gjøre en kvalifisert gjetning om når PS5 Pro kan bli lansert og hva den potensielt vil koste. PS4 Pro ble lansert tre år etter den opprinnelige PS4-konsollen, så det er mulig at PS5 Pro kan lanseres så tidlig som i 2023, siden PS5 ble lansert i november 2020.

COVID-19-pandemien og den pågående komponentmangelen kan imidlertid påvirke en fremtidig lansering av PS5 Pro, så det er også mulig at lanseringen kan skje i 2024 eller senere.

Ifølge kilder fra YouTube-kanalen RedGamingTech hevder de å ha vært i kontakt med personer som sier at Sony allerede er i gang med utviklingen av PS5 Pro, og spekulerer i at den kan være klar for lansering mot slutten av 2023 og inn i 2024.

Når det gjelder prisen, ble PS4 Pro lansert til samme pris som PS4. Det er derfor rimelig å anta at PS5 Pro kan ha en lignende pris som PS5 ved lansering.

Se også

Nyheter 01.05.2024, 18:47 16
Har Magnus Carlsen barn?
Nyheter 10.01.2024, 09:52 60
Kommer PS5 før jul?

Forventede oppgraderinger og funksjoner

Hva kan vi forvente av oppgraderinger og nye funksjoner på PS5 Pro? En av de mest etterlengtede oppgraderingene er støtte for ekte 4K-oppløsning uten oppskalering, i tillegg til jevnere bildefrekvenser på 60 til 120 FPS. Dette vil gi en enda bedre spillopplevelse for brukerne.

Det spekuleres også i at PS5 Pro vil ha støtte for 8K-oppløsning, selv om dagens konsoller allerede har begrenset støtte for dette. Det er mulig at denne støtten vil utvides i fremtiden i takt med at flere investerer i 8K-TV-er.

Med hensyn til maskinvare forventes PS5 Pro å ha ytelse på linje med AMDs RX7700XT-grafikkort, som ventes å bli lansert i 2022 og vil være det nyeste og kraftigste grafikkortet fra AMD.

En innsider har avslørt tekniske detaljer om PlayStation 5 Pro.  Mellomgenerasjonskonsollen vil kunne kjøre spill i 8K og kommer på markedet  høsten 2024. | Gagadget.com
Bildekilde: gagadget.com

Konklusjon

Selv om det ikke er bekreftet noen offisiell utgivelsesdato for PlayStation 5 Pro, er det rimelig å anta at Sony vil følge opp suksessen med tidligere oppgraderte konsoller og lansere en mer kapabel versjon av PS5 i fremtiden. PS5 Pro vil forventes å ha oppgraderinger som støtte for ekte 4K-oppløsning, jevnere bildefrekvenser og potensielt støtte for 8K-oppløsning.

Det vil være spennende å se når Sony offisielt kunngjør en PS5 Pro og hvilke nye funksjoner den vil inneholde. Inntil da kan vi bare spekulere og se frem til fremtiden for PlayStation.

PlayStation 5 Pro: дата выхода, цена, характеристики, последние новости
Bildekilde: journal.tinkoff.ru

Hva vil Wiki fortelle oss?

PlayStation 5 (forkortet PS5) er den etterfølgende konsollen til PlayStation 4, utgitt i november 2020 . Selv om det ikke er bekreftet noen offisiell utgivelsesdato for en mulig PlayStation 5 Pro, har Sony tidligere lansert en oppgradert versjon av sine konsoller. PlayStation 4 Pro ble utgitt i november 2016 og tilbød forbedret maskinvare, inkludert støtte for opptil 4K-oppløsning og bedre ytelse for PlayStation VR . Det er derfor rimelig å anta at det kan komme en lignende oppgradering for PlayStation 5 i fremtiden.

Folk spør også

Når kommer PS5 pro ut?

“Per Insider-Gaming som i et par r har avslrt Sonys planer for konsoll-serien sin, samt tilbehr, avslrer n at Sonys plan er lansere PS5 Pro i november 2024. Utvikler-studioer fr visstnok tilgang til den kjappere konsollen innen sent i november 2023.

Fullstendig svar på itavisen.no


Når vil PS5 være tilgjengelig 2023?

I forkant av julehytiden skaper Sony oppsikt ved kunngjre at de 10. oktober 2023 lanserer en ny versjon av sin populre PS5-konsoll.

Fullstendig svar på www.sortiraparis.com


Når kommer PS5 Slim til Norge?

Pris og dato er klar for PlayStation 5 Slim. De nye variantene av PlayStation 5. Den nye, litt mindre, varianten av PlayStation 5 slippes fredag 1. desember.

Fullstendig svar på www.gamer.no


Når kommer PlayStation 6 ut?

I et intervju med Game Informer bekreftet Sonys Executive VP for maskinvareutvikling, Masayasu Ito, at livssyklusen til PS5 ventes vare i seks eller syv r. Det betyr at vi ikke vil f en PS6 fr tidligst i 2026.


Videoer

PS5 PRO Specs have LEAKED and the console IS BEEFY!!

PLAYSTATION 5 - JUST LEAKED : PS5 PRO REVEAL DATE & FULL SPECS !? /NEW PS5 EXCLUSIVE DROP TOMORROW/…

FÖRST I SVERIGE MED NYA PLAYSTATION 5. UNBOXING.

STOR PLAYSTATION 5 UNBOXING! *ÄNTLIGEN ÄR DEN HÄR*

PS5 VS PS4 - Vilken är snabbast?

The PS5 Update we Needed!

Roblox PS4 Gameplay

PS6 RELEASE DATE!