Xiaomi har lansert en rasende billig smarthøyttaler

150

Den nye Mi AI Speaker fra Xiaomi har gjort seg bemerket som en av markedets rimeligste smarthøyttalere. Med en pris på kun 299 yuan, omtrent 350 norske kroner, gir den tøff konkurranse på pris. Les videre for å lære mer om funksjonene og forventet tilgjengelighet utenfor Kina.

Mi AI Speaker blir en av de aller rimeligste på markedet.

Smarthøyttalere er i vinden som aldri før, og nå har den store kinesiske mobilprodusenten Xiaomi kastet seg på banen, melder TechCrunch og The Verge. I likhet med andre Xiaomi-produkter er det også denne gangen prisen som skal være det store konkurransefortrinnet.

Xiaomi Mi Smart Høyttaler med Google Assistant QBH4218GL
Bildekilde: www.mytrendyphone.no

Introduksjon

Den nye smarthøyttaleren heter Mi AI Speaker og ble blant annet kunngjort via Twitter i forbindelse med et eget pressearrangement nylig. I Kina skal høyttaleren koste kun 299 yuan, som tilsvarer litt over 350 norske kroner.

Dermed plasserer den seg definitivt i det laveste prissegmentet. Til sammenligning koster for eksempel Google Home, som også er relativt billig, rundt 130 dollar i USA, altså cirka en tusenlapp.

Xiaomi Mi Speaker Smarthøyttaler - Smarte høyttaler | Kjell.com
Bildekilde: www.kjell.com

Tekniske spesifikasjoner

Alle de tekniske spesifikasjonene foreligger ennå ikke, men Mi AI Speaker skal blant annet by på seks mikrofoner for 360-graders lydregistrering og kunne fungere som en sentral for alle smartproduktene fra Xiaomi.

Funksjonalitet

Utover dette ser det ut til at høyttaleren får mange av de samme funksjonene som man finner på andre smarthøyttalere, som assistentfunksjoner som kan gi deg ulike typer nyttig informasjon. Ut fra bildene å dømme er høyttaleren firkantet og hvit med kontrollknapper på toppen.

Xiaomi reklamerer med «glimrende lydkvalitet», men detaljene er altså ennå ikke kjent. Det er også høyst uvisst når høyttaleren eventuelt blir tilgjengelig i Norge, da den kun er sluppet i Kina enn så lenge.

Xiaomi Mi Speaker Smarthøyttaler - Smarte høyttaler | Kjell.com
Bildekilde: www.kjell.com

Xiaomi Smart Speaker IR Control

Xiaomi Smart Speaker IR Control er en smart høyttaler som også fungerer som en vekkerklokke og kan kobles til Google Assistant for enkelt å kontrollere smarthjemmet ditt. Med et minimalistisk design, LED-skjerm og et rikt lydbilde passer Xiaomi Smart Speaker fint inn i alle rom i hjemmet.

Rik og detaljert lyd

Xiaomis eksperter har kalibrert frekvensene for å skape et samspill mellom toner og materialer som gir en rik, detaljert og klar lydopplevelse. Her får du en balansert lyd og et fint lydbilde som passer like godt til musikk og podcaster som til film og spill. Xiaomi Smart Speaker kan brukes med Google Assistant for å kontrollere andre smarte produkter i hjemmet og har også Chromecast innebygd ™.

Surroundlyd

Koble til flere smarte høyttalere for å skape en komplett lydopplevelse hjemme med perfekt synkronisering mellom dem. En fantastisk løsning hvis du ønsker å kunne bevege deg fritt i hjemmet mens du hører på favorittsangen din, en podcast eller radio for eksempel. Xiaomi Smart Speaker støtter også håndfri samtale. Bestill nå med gratis frakt og rask levering!

Xiaomi Mi Smart Portable Bluetooth Høyttaler + IR Kontroll - Svart -  Teknikkdeler.no
Bildekilde: www.teknikkdeler.no

Konklusjon

Den nye smarthøyttaleren Mi AI Speaker fra Xiaomi har gjort seg bemerket som en av de rimeligste på markedet. Med et prispunkt på kun 299 yuan i Kina, tilsvarende litt over 350 norske kroner, gir den konkurrentene en tøff kamp på pris. Selv om de nøyaktige tekniske spesifikasjonene ikke er kjent, har høyttaleren seks mikrofoner for 360-graders lydregistrering og fungerer som en sentral for alle Xiaomi-smartprodukter. Xiaomi reklamerer med «glimrende lydkvalitet», men detaljene er foreløpig ukjent. Det er spennende å se når høyttaleren blir tilgjengelig utenfor Kina, men foreløpig er den kun tilgjengelig der. Med sin lave pris og potensielt gode funksjoner kan Xiaomi Mi AI Speaker være et attraktivt valg for de som ønsker å komme i gang med smarthøyttalere uten å måtte bruke mye penger.

Se også