Hva har man lov til å ta med på eksamen?

22.03.2024, 16:19 35

På eksamensdagen må du ha med gyldig legitimasjon som har korrekt navn, fødselsdato, bilde og signatur. Dette er nødvendig for å identifisere deg som student. Privatistkontoret godtar ikke kopier, digitale eller utgåtte legitimasjoner. Hvis du ikke har med gyldig legitimasjon, vil du ikke få lov til å avlegge eksamen. Hvis du ikke har en av de nevnte legitimasjonene, må du kontakte Privatistkontoret senest 14 dager etter oppmeldingsfristen for å finne ut hvordan du eventuelt kan legitimere deg på eksamensdagen.

Det er viktig å forberede deg til eksamensdagen. Du bør sjekke retningslinjene for skriftlig eksamen og bruken av datamaskin, da dette kan variere avhengig av faget du tar. Sørg for å ha med deg alle nødvendige hjelpemidler til eksamen, da Privatistkontoret ikke låner ut utstyr. Les mer om hvilke hjelpemidler du kan bruke under eksamen på deres nettside.

Det er viktig å merke seg at trådløse enheter som tillater kommunikasjon ikke er tillatt under eksamen. Dette inkluderer enheter med bluetooth-funksjoner. Reglene for bruk av hjelpemidler er felles for hele landet, og det er ikke tillatt å samskrive, chatte eller kommunisere med andre under eksamen. Vi anbefaler også å ha med papirbaserte hjelpemidler i tillegg til eventuell digital utrustning.

Hvis eksamen krever bruk av datamaskin, er det viktig å klargjøre din datamaskin på forhånd. Sørg for at den har oppdatert programvare og er i stand til å lese PDF-filer og lagre dokumenter. Du bør også være komfortabel med å bruke datamaskinen du tar med deg til eksamen. Mer informasjon om bruk av datamaskin ved eksamen, spesifikt for ditt fag, finner du på kandidat.udir.no.

For mer informasjon om eksamen, kan du besøke Privatistkontorets nettside der de har en oversikt over ofte stilte spørsmål for studenter. Der finner du også informasjon om oppmelding til eksamen og hva du bør gjøre hvis du opplever problemer eller konflikter med eksamensplanen din.

Har du et spørsmål? Spør oss!

Folk spør også

Er mikrobølgeovn farlig for helse?

lagt til på 08.02.2024, 16:48

Hvilken el sparkesykkel har lengst rekkevidde?

lagt til på 08.02.2024, 16:35

Kan foreldrene dine overvåke snappen din?

lagt til på 22.03.2024, 16:27

Hvor stort er bagasjerommet på Volvo XC90?

lagt til på 13.02.2024, 03:07

Er Sonos vanntett?

lagt til på 10.01.2024, 20:48