Kan foreldrene dine overvåke snappen din?

22.03.2024, 16:27 30

Ifølge barneloven har foreldre lov til å bestemme mye i vårt liv, men vi har også rett til et privatliv. Foreldre har ikke lov til å overvåke oss hele tiden, og de kan heller ikke kreve at vi bruker SnapMap. De har imidlertid lov til å ta fra oss telefonen og nekte oss å gå ut.

Snapchat har introdusert en ny funksjon kalt "Family Centre" som lar foreldre overvåke hvem barnet deres chatter med. Denne funksjonen gir foreldre muligheten til å se hvem barnet snakker med, men de har ikke tilgang til selve innholdet i samtalen. Både barnet og foreldrene må godkjenne invitasjonen for å kunne bruke denne funksjonen. Når begge er koblet til, vil den foresatte kunne se barnets venneliste og hvem de har chattet med de siste syv dagene. Foreldrene kan også rapportere bekymringsfulle brukere gjennom denne funksjonen.

Formålet med denne familiefunksjonen i Snapchat er å sikre barns sikkerhet på nettet. Familiesenteret er utviklet i samråd med familier og skal gjenspeile måten foreldre kommuniserer med tenåringer i den virkelige verden.

Snapchat er et av de mest brukte sosiale mediene blant unge, og det er viktig å være klar over at foreldreinnstillinger er tilgjengelig. Med foreldreinnstillingene kan foreldre koble sin Snapchat-konto til tenåringens konto. Dette gir foreldre muligheten til å ha visse kontroller og se hvem barnet snakker med på Snapchat, men de har ikke tilgang til innholdet i samtalene.

For å sette opp "familiesenter" på Snapchat, må både du og barnet ditt ha en Snapchat-bruker. Gå til innstillinger på din bruker og finn "familiesenteret" under personvernkontroller. Her kan du legge til brukere i din kontaktliste og sende invitasjoner. Når invitasjonen er akseptert, får du som forelder innsyn i barnets venneliste og kan følge med på hvem de har chattet med.

Har du et spørsmål? Spør oss!

Folk spør også

Hvem må betale NRK lisens?

lagt til på 18.01.2024, 05:56

Hvordan koble til Sonos høyttalere?

lagt til på 10.02.2024, 12:20

Hvor mye FPS er bra?

lagt til på 11.02.2024, 15:52

Hvem er Norges mest kjente kunstner?

lagt til på 10.01.2024, 11:42

Hva er forskjellen på iPhone 15 modellene?

lagt til på 13.02.2024, 04:00