Hva gir best lyd HDMI eller optisk?

07.02.2024, 00:54 11

Når det gjelder å få best lyd, er det ingen forskjell mellom HDMI og optisk. Begge sender samme lydkvalitet, og begge kan håndtere flerkanalslyd som er bedre enn analog lyd. Forskjellen ligger i antall støttede lydformater mellom en optisk kabel og HDMI.

En optisk kabel er en fysisk forbindelse som overfører digitale lydsignaler ved hjelp av lys. Lyset passerer gjennom den optiske kabelen, og lyspulsen blir konvertert til elektriske pulser som inneholder lydinformasjon. Den elektriske pulsen blir deretter konvertert til et analogt signal og forsterket slik at det kan høres.

Fordelen med optisk kabel er at det er mindre signaltap sammenlignet med metallkabler, noe som er spesielt nyttig for overføring over lengre avstander. Optisk kabel kan også brukes på en semipermanent basis.

Når det gjelder lyden i begge retninger, spesielt ARC (Audio Return Channel), er det begrensninger. Med optisk kabel får du lyden som støttes av både senderen og mottakeren. Men med HDMI er det begrensninger når det gjelder ARC. Derfor anbefales det å bruke optisk kabel for å oppnå best lydkvalitet.

Hvis du ønsker en trinn-for-trinn guide for å velge din neste TV, kan du klikke på bildet ovenfor for mer informasjon.

Når du kobler til et lydsystem eller en lydplanke, må du vanligvis velge mellom HDMI og optisk digital lydtilkobling. I de fleste tilfeller er det beste rådet å bruke HDMI når det er mulig.

Når det gjelder å koble til en lydplanke, er det bedre å bruke HDMI-kabelen, da den gir bedre lydkvalitet. Mens både HDMI og optiske tilkoblinger overfører digital lyd fra en enhet til en annen, er HDMI bedre egnet til å håndtere lyd med høyere oppløsning.

Samlet sett vil du oppnå best lydkvalitet ved å bruke HDMI-tilkobling for lydformål.

Har du et spørsmål? Spør oss!

Folk spør også

Hvordan overføre data fra en mobil til en annen?

lagt til på 10.02.2024, 12:36

Hvordan virker Netatmo regnmåler?

lagt til på 06.02.2024, 10:48

Hva er GPU på norsk?

lagt til på 18.01.2024, 06:29

Hva er lightning tilkobling?

lagt til på 07.02.2024, 01:13

Hvor mange bar høytrykkspyler?

lagt til på 17.01.2024, 11:40