Hvordan sette opp mesh-nettverk?

10.01.2024, 11:28 80

Et mesh-nettverk er et trådløst nettverkssystem som gir deg stabilt og raskt internett hjemme. Det består av en hovedrouter og flere satellitter kalt "noder". For å sette opp et mesh-nettverk, kan du plassere hovedrouteren der du vanligvis har ruteren din og deretter plassere nodene strategisk rundt i boligen.

Det første du må gjøre når du har kjøpt et mesh-nettverksoppsett er å restarte modemet ditt slik at du får en ny og gyldig IP-adresse som kan brukes til nodene. Deretter kobler du modemet til hovednoden og kobler de andre nodene trådløst til hovednoden. Dette gjør at du får et nettverk som fungerer som en enkelt enhet.

En viktig egenskap ved mesh-noder er deres teoretiske wifi-hastigheter. Disse hastighetene er gitt i Mb/s og kan variere mellom produsenter. For eksempel kan en mesh-node ha en hastighet på opptil 1750 Mb/s, fordelt på 450 Mb/s på 2,4 GHz-båndet og 1300 Mb/s på 5 GHz-båndet.

Noen av de beste mesh-nodene har en dedikert backhaul-bånd, som brukes til kommunikasjon mellom nodene. Dette gjør at mesh-systemet opprettholder full hastighet til klientene selv om trafikken går gjennom flere repeatere. Mesh-noder som ikke har et dedikert backhaul-bånd vil oppleve halvert hastighet for hver mesh-repeater trafikken går gjennom.

Et mesh-nettverk kan være en god løsning hvis du opplever svak dekning eller brudd i dekningen med din eksisterende ruter. Et mesh-system er enkelt å sette opp, og enhetene konfigurerer seg selv automatisk. Du vil fortsatt kunne koble deg til det samme nettverket uansett hvor du befinner deg i huset.

Sammenlignet med en tradisjonell WiFi-extender, vil et mesh-nettverk operere sømløst og gi mindre nettverksstøy, noe som resulterer i høyere hastighet. Enheten vil også optimalisere bruk av nettverket ved å kommunisere med hverandre og kjøre samme programvare.

Dersom du ønsker å sette opp et mesh-nettverk, kan du vurdere TP-Link som er en anerkjent produsent og tilbyr gode produkter til en rimelig pris.

Har du et spørsmål? Spør oss!

Folk spør også

Er HBO Nordic og max det samme?

lagt til på 18.01.2024, 23:41

Hvilke klær kan steames?

lagt til på 01.05.2024, 18:19

Hvordan endre Google Maps?

lagt til på 14.05.2024, 06:48

Hvor kan man se fotball-VM 2023?

lagt til på 13.02.2024, 03:54

Hvem må betale NRK lisens?

lagt til på 18.01.2024, 05:56