Apple bekrefter at Macbooken vil kunne slutte å fungere om du reparerer selv

28

Apple har bekreftet at Macbooken kan slutte å fungere om man utfører egenreparasjoner på visse komponenter. Dette begrenser tilgangen til reparasjoner for brukere og tredjepartsverksteder. Les mer på 32Chip.

Introduksjon

I oktober i fjor rapporterte både Motherboard og MacRumors at nye Apple-maskiner utstyrt med den såkalte T2-brikken har begrensninger på hvem som kan utføre reparasjoner internt. Dette inkluderer modeller som iMac Pro, MacBook Pro, MacBook Air og Mac mini. Etter reparasjoner må autoriserte Apple-verksteder kjøre AST 2 System Configuration Suite, et diagnoseverktøy som kommuniserer med Apples servere for å sikre ytelse og kompatibilitet med nye deler. Dette betyr i praksis at bare Apple og autoriserte verksteder kan reparere viktige komponenter som hovedkort og Touch ID-sensor.

Dagen har kommet: Nå kan nordmenn reparere Apple-produktene sine selv -  Digi.no
Bildekilde: www.digi.no

Bekreftelse fra Apple

Apple har nylig bekreftet overfor The Verge at disse opplysningene er korrekte, men de har ikke spesifisert hvilke reparasjoner som påvirkes eller hvilke enheter dette gjelder. De har imidlertid uttalt at "en stor majoritet" av reparasjoner kan fortsatt utføres uten bruk av diagnoseverktøyet. Dette betyr at visse reparasjoner kan fortsatt utføres av tredjepartsverksteder eller av brukeren selv, men det er begrensninger for mer komplekse deler.

macOS Catalina: slik fikser du de vanligste problemene | TechRadar
Bildekilde: global.techradar.com

Spekulasjoner om årsaken

Reparasjonsnettstedet iFixit har spekulert i at diagnoseprogramvaren kan være en mekanisme for å sikre at tredjepartsverksteder bruker riktige komponenter i stedet for billige kopier. Det er også mulig at Apple ønsker å opprettholde kontrollen over reparasjoner og prissetting for deres Mac-maskiner. Den spesiallagde T2-brikken i Apple-maskinene gir tilgang til nye funksjoner som Secure Boot og forbedret bildebehandling, og det er sannsynlig at selskapet ønsker å sikre optimal ytelse og sikkerhet gjennom autoriserte reparasjoner.

Potensielle miljøkonsekvenser

Det er et paradoks at Apple, som er kjent for sin miljøbevissthet, legger til flere hindringer for reparasjoner. På Mac-lanseringen i oktober ble det fokusert på selskapets bruk av resirkulert aluminium og produksjon med fornybar energi. Å begrense reparasjonsmulighetene er ugunstig for forbrukerne og kan være problematisk med tanke på miljøaspektet Apple vektlegger.

Dagen har kommet: Nå kan nordmenn reparere Apple-produktene sine selv -  Digi.no
Bildekilde: www.digi.no

Tilbakekalling av MacBook Pro-maskiner

I tillegg til bekreftelsen om begrensninger på reparasjoner, har Apple også annonsert et stort tilbakekallingsprogram for visse MacBook Pro-maskiner. Batteriene i enkelte enheter produsert mellom september 2015 og februar 2017 kan overopphetes og utgjøre en brannfare. Eiere av MacBook Pro-modellen "Retina, 15 tommer, midten av 2015" oppfordres til å sjekke om deres enhet er berørt og ta kontakt med Apple for et gratis batteribytte.

Om verifisering av kontaktnøkkel i iMessage - Apple-kundestøtte (NO)
Bildekilde: support.apple.com

Konklusjon

Apple har bekreftet at Macbooken kan slutte å fungere om man utfører egenreparasjoner på visse komponenter. Dette begrenser tilgangen til reparasjoner for brukere og tredjepartsverksteder. Selskapet har ikke gitt detaljert informasjon om hvilke reparasjoner som påvirkes eller hvilke enheter det gjelder. Spekulasjoner tyder på at begrensningene kan være knyttet til komponentkvalitet og ønsket om å kontrollere reparasjonsprosessen. Dette reiser spørsmål om bruken av Apples T2-brikke og selskapets miljøengasjement. Samtidig har Apple kunngjort et viktig tilbakekallingsprogram for batterier i MacBook Pro-maskiner som utgjør en brannfare. Brukere oppfordres til å sjekke om deres enheter er berørt og kontakte Apple for en gratis utskifting av batteriet.

Se også

Folk spør også

Hvor lang levetid har en Macbook Air?

For Mac og Apple TV anslr Apple en levetid p fire r.

Fullstendig svar på itavisen.no


Hvordan sette Macbook til fabrikkinnstillinger?

Velg Systeminnstillinger fra Apple-menyen  i hjrnet av skjermen. Klikk Generelt i sidepanelet. Klikk p Overfr eller nullstill til hyre. Klikk p Slett alt innhold og alle innstillinger. .

Fullstendig svar på support.apple.com


Hvordan gjenopprette Macen?

Start Macen p nytt. Velg Apple-menyen gt; Sl av, hold nede p/av-knappen til Laster inn startvalg vises, velg Valg, klikk p Fortsett og flg deretter instruksjonene p skjermen. Velg Installer p nytt for macOS-versjonen din i Gjenoppretting-appvinduet, klikk p Fortsett, og flg instruksjonene p skjermen.

Fullstendig svar på support.apple.com


Hvordan restarte hele Macen?

Velg Apple-menyen gt; Omstart p Macen. Hvis du ikke vil at appvinduene som er pne, pner seg p nytt nr Macen starter p nytt, fjerner du markeringen for pne vinduene igjen ved neste plogging.

Fullstendig svar på support.apple.com


Videoer

PS3 #2: Ressurecting the impossable! | EPIC rollercoaster repair that nearly broke me.

The Choice is Ours (2016) Official Full Version

The Shocking Truth about Non-Human UFOs: John Greenewald Reveals All

ZEITGEIST: MOVING FORWARD | OFFICIAL RELEASE | 2011

Terrence Deacon Reveals the Hidden Connection: Consciousness & Entropy

The French UFO Wave of 1954: The Humanoids

CS50 2015 - Week 9

Python Tutorial for Beginners - How to create Telegram bot to Parse ASOS online shop + subtitles