Lanseringen av iPhone 6 og iPhone 6 Plus

67

Les om lanseringen av iPhone 6 og iPhone 6 Plus, to nye modeller med større skjermer fra Apple. Oppdag det stilige designet og den solide maskinvaren til disse etterlengtede telefonene.

Lanseringen av iPhone 6 og iPhone 6 Plus

Apple har endelig tatt skrittet og lansert to nye iPhone-modeller, iPhone 6 og iPhone 6 Plus, som har større skjermer enn tidligere modeller. Dette har vært et etterlengtet trekk for mange som har store hender og har tidligere følt at Apple har sakket akterut på dette området. Tidligere har Apple kun økt skjermstørrelsen én gang frem til iPhone 5S, mens andre mobilprodusenter har økt skjermstørrelsen betydelig.

Med lanseringen av iPhone 6 og iPhone 6 Plus har Apple endelig fjernet et viktig argument mot deres telefoner for de med store hender. Selv om noen kanskje vil klage på endringen, da de liker dagens størrelse på iPhone 5S som er mindre og kompakt, er det ingen tvil om at mange vil glede seg over den økte skjermstørrelsen på de nye modellene.

Apple iPhone 15 Pro og 15 Pro Max | TEST - TEST: Endelig, Apple
Bildekilde: dinside.dagbladet.no

Design og maskinvare

Under Apples presentasjon i Cupertino var fokuset i stor grad på design og maskinvare i de nye telefonene. Apple er kjent for sitt innovative og estetiske design, og iPhone 6 og iPhone 6 Plus skuffer ikke på dette området. Telefonene har et lekkert aluminiumsdeksel som kombineres med plaststriper på toppen og bunnen. Disse plaststripene er knapt merkbare når man holder telefonen, og det gir en følelse av en solid unibody-konstruksjon. Det er verdt å nevne at kameraet på baksiden av telefonene stikker litt ut, noe som er uvanlig for Apple. Dette kompromisset er imidlertid nødvendig for å få plass til et kvalitetskamera i de tynne telefonene.

TEST: iPhone 13 Pro – Den beste skjermen vi har sett
Bildekilde: www.lydogbilde.no

Skjermstørrelse og brukervennlighet

Den minste av de to modellene, iPhone 6, har en 4,7-tommers skjerm. Telefonen har økt litt i størrelse, både i høyden og bredden, sammenlignet med iPhone 5S, men den ligger fortsatt godt i hånden og føles ikke altfor mye større. iPhone 6 Plus derimot, med sin 5,5-tommers skjerm, er betydelig større og kan være mindre håndterlig for noen. Spesielt når det gjelder å ha telefonen i trange bukselommer kan størrelsen være en utfordring.

Nyheter i iPhone 15 og iPhone 15 Plus

De nye iPhone-modellene, iPhone 15 og iPhone 15 Plus, bygger videre på fjorårets Pro-modeller, men mangler likevel noen viktige nye funksjoner. Sammenlignet med fjorårets iPhone 14 er det ikke store nyheter å snakke om, men det er likevel noen forbedringer å merke seg. Blant annet har alle modellene fått den dynamiske øyen som tidligere kun var forbeholdt Pro-modellene. Dette er en morsom funksjon som stadig flere apper drar nytte av. I tillegg har alle årets iPhoner fått avrundede kanter, noe som gjør dem mer behagelige å holde.

iPhone 13 Pro vs iPhone 12 Pro: har Apple endelig skapt en Pro som er verdt  navnet? | TechRadar
Bildekilde: global.techradar.com

Forventninger til iOS 18 og kommende Apple-produkter

Til høsten kan vi forvente en stor oppdatering av iOS med versjon 18. Ifølge kilder vil Siri også få en total-oppgradering med Apples egen LLM. Det er spenning knyttet til hvilke nye funksjoner og endringer denne oppdateringen vil bringe med seg. Det blir også spekulert i nye produkter fra Apple, deriblant en stor oppgradering av iPad Pro, en større iPad Air, samt MacBook Air-modeller med M3-brikker. Lanseringen av disse produktene forventes å finne sted i mars.

Nye kameratriks og rask skjerm: Her er Apples nye iPhoner | Komputer.no
Bildekilde: komputer.no

Konklusjon

Med lanseringen av iPhone 6 og iPhone 6 Plus har Apple endelig tatt skrittet og tilbyr modeller med større skjermer, noe som har vært etterspurt blant mange brukere. Telefonene imponerer med sitt stilige design og solide maskinvare. Selv om det er noen kompromisser, som et litt utstående kamera, er det ingen tvil om at Apple har levert to kraftige og brukervennlige telefoner. Med forventningene til kommende oppdateringer av iOS og nye Apple-produkter er det spennende tider for iPhone-entusiaster.

Se også

Hva vil Wiki fortelle oss?

Endelig har iPhone blitt stor. Dagens rekke med Macer spenner fra den enkle og rimelige Mac mini-maskinen til en middels kraftig servermodell; Xserve. Macintosh-maskinene retter seg hovedsakelig mot hjemme- og undervisningsmarkedet, samt det kreative profesjonelle markedet. Produksjonen av Macintosh er basert på en modell der Apple har full kontroll på maskinvaren og lager sitt eget operativsystem som er forhåndsinstallert på alle Macer som selges. Dette står i kontrast til de fleste IBM-kompatible PC-er hvor en leverandør står for operativsystemet og en rekke andre produsenter lager selve maskinen.