Facebook stjeler enda et triks fra Google+

123

Facebook har nylig lansert en ny funksjon som gjør det enda enklere å dele inn venner i grupper, lignende Google+. Les videre for å oppdage hvordan Facebook tar inspirasjon fra Google+ og gradvis kopierer flere av deres funksjoner. Den nye funksjonen på Facebook lar brukerne enkelt bestemme hvem de vil dele innholdet sitt med og finjustere hva som vises i nyhetsstrømmen. Les mer på 32Chip.

Facebook har nylig lansert en ny funksjon som gjør det enda enklere å dele inn venner i grupper. Denne funksjonen ligner sterkt på en tilsvarende funksjon som først ble introdusert av Google+.

Google+ var Googles svar på Facebook, og de introduserte en innovativ måte å organisere vennene sine på. Ved å opprette ulike kretser kunne man enkelt velge hvem som skulle se hvert innlegg eller bilde man delte. Facebook har vært nøye med å følge med på konkurrenten, og gradvis har de kopiert flere av funksjonene deres.

Den nye funksjonen på Facebook lar brukerne enkelt bestemme hvem de vil dele innholdet sitt med. Det gjør det også mulig å finjustere hva som vises i nyhetsstrømmen. Hvis man ønsker å være ekstra spesifikk, kan man til og med velge hvor mange oppdateringer fra bestemte personer man vil se.

Det beste med den nye funksjonen er at den er enkel å forstå og bruke. Facebook kommer med forslag til gruppenavn og hvem som hører til hver gruppe, basert på informasjonen de har samlet inn. Det er nesten skremmende nøyaktig hvordan Facebook vet hvilke venner som hører til hvilke grupper.

Det finnes imidlertid noen unøyaktigheter i forslagene, og noen personer kan ha blitt utelatt fra Facebooks forslag. Heldigvis kan man enkelt søke opp navnene man ønsker å legge til i gruppene.

Det er også mulig å ha venner i flere grupper samtidig, og Facebook forsikrer at disse gruppene er personlige og ikke kan bli sett av andre. Med andre ord kan man trygt organisere vennene sine på den måten man ønsker.

I tillegg til å dele inn vennene i ulike grupper basert på forholdet man har til dem, har Facebook også inkludert en kategori for venner som befinner seg innenfor en viss distanse. For eksempel kan man se en liste over alle vennene sine i Oslo-området.

Facebook har virkelig tatt inspirasjon fra Google+ sin funksjonalitet når det gjelder vennegrupper. Dette er bare ett av mange triks Facebook har kopiert fra konkurrenten for å forbedre plattformen sin.

10 Triks i Google+

Nå som Google+ har eksistert en stund, er det på tide å utforske noen nyttige funksjoner i tjenesten. Her er ti tips for å bruke Google+ på en enda bedre måte:

  1. Enklere navigasjon: I Google+ kan du enkelt navigere gjennom nyhetsstrømmen uten å bruke musen. Trykk på J for å gå nedover og K for å gå oppover.
  2. Deaktiver videresending: Hvis du ikke ønsker at innholdet du deler skal bli delt videre av dine venner, kan du deaktivere videresending ved å trykke på den lille pilen øverst i høyre hjørne av innlegget ditt.
  3. Tilpass e-postvarslinger: Du kan bestemme hvilke handlinger som skal utløse e-postvarslinger fra Google+ ved å gå inn på innstillingene og justere preferansene dine.
  4. Bla gjennom profilbilder: Hvis en venn har flere profilbilder, kan du enkelt bla gjennom dem ved å trykke på profilbildet deres.
  5. Rediger bilder: Google+ lar deg redigere bilder etter at du har lastet dem opp. Gå til bilde-fanen på profilen din og velg et bilde for å gjøre endringer.

Google+ har mange fordeler og unike funksjoner å tilby. Selv om Facebook fortsatt er ledende innen sosiale nettverk, er det verdt å utforske mulighetene som Googles plattform har å by på.

9 grunner til å bytte til Google+

Google+ er et sosialt nettverk lansert av Google, og det har flere fordeler sammenlignet med Facebook. Her er ni grunner til å vurdere å bytte til Google+:

  1. Integrasjon med Googles tjenester: Google+ er sømløst integrert med andre Google-tjenester som Gmail, Docs og søkemotoren. Dette gjør det enklere å bruke og dele informasjon.
  2. Bedre kontroll på vennene: Google+ tilbyr bedre kontroll over vennelisten med sin "Circles" funksjon. Du kan organisere vennene dine i ulike grupper og velge hvem som ser hvilke innlegg.
  3. Bedre mobile muligheter: Google+ har mer funksjonelle mobilapplikasjoner, spesielt for Android-brukere.
  4. Lettere å finne delingsinnhold: Google+ sin Spark-funksjon gir brukerne enkel tilgang til relevant informasjon som kan deles med venner.
  5. Beskyttelse av personopplysninger: Google+ gir bedre kontroll over personopplysninger og har strengere personverninnstillinger enn Facebook.

Som med enhver plattform er det viktig å vurdere fordeler og ulemper før man tar en beslutning om å bytte sosialt nettverk. Google+ har mange unike funksjoner å tilby, og det kan være verdt å utforske mulighetene.

Se også