Les om hvordan et utviklerteam har brukt kunstig intelligens til å lage en genuint stygg julegenser. Utforsk prosessen bak og betydningen av å ha det litt gøy i førjulstiden.
Innholdsfortegnelse
Bakgrunn
I oktober satte et utviklerteam fra Computas i gang et julegenser-prosjekt. De ønsket å bruke kunstig intelligens (KI) til å lage en såkalt «stygg julegenser». Målet var å teste hvilket mønster maskinlæring ville foreslå og ha det litt gøy i førjulstiden.
Datainnsamling
For å innhente data til maskinen, samlet teamet tusenvis av julegenserbilder fra internett. Disse bildene ble matet gjennom en maskinlæringstjeneste som tolket og identifiserte de ulike elementene. De vanligste komponentene som maskinen fant var snømann, snøfnugg, rødt, grønt og blått.
For å lære datamaskinen hvordan jul kan se ut, benyttet de et interaktivt tegneprogram kalt Google QuickDraw. Mennesker tegnet millioner av raske tegninger av rundt 300 julemotiver, inkludert noen av komponentene som ble funnet i forstudiet. Dette ga systemet kunnskap til å generere nye skisser av snømenn og snøfnugg som så menneskeskapte ut, men aldri hadde blitt tegnet før.
Design og tekst
Med de viktigste elementene på plass begynte teamet å bestemme hvordan de skulle se ut på julegenseren. Ingen julegenser er komplett uten en juleaktig tekst, så systemet ble matet med alle norske juletekster som kunne finnes digitalt. Resultatet ble en tekst som nå pryder forsiden av genseren og lyder «Alle små nisser kommer kommer kommer julekveld». Selv om teksten ikke gir noen mening, gir den en koselig følelse og tilfører genseren sjarm.
Se også
Produksjon og dokumentasjon
Etter å ha utviklet designet og teksten, ble genseren strikket av Computas' egne ansatte. Etter at genseren var ferdig, produserte de en film som dokumenterte hele prosessen og tankene bak. De gjorde også presseinnspill til nøkkelmedier for å dele historien om «verdens styggeste julegenser».
Konklusjon
Computas har tatt trenden med «Ugly Christmas Sweaters» på alvor og brukt kunstig intelligens til å lage en genuint stygg julegenser. Ved å kombinere maskinlæringsalgoritmer, dataanalyse og kreativitet har de skapt et unikt og underholdende juleplagg. Det viser at kunstig intelligens kan brukes på ulike områder, også innen mote og design.
Årets «stygg julegenser» fra Computas er et eksempel på hvordan teknologi kan ta del i våre tradisjoner og skape noe unikt og morsomt. Det er en påminnelse om at julen også handler om å ha det litt gøy og spre juleglede.