Utvider tilgangen til skyspilling i 2021

71

Microsoft bekrefter utvidelse av «xCloud»-tjenesten til iOS og PC. Les hvordan du kan spille Xbox-spill via skyen på flere plattformer. Opplev kvalitetsspill enkelt og tilgjengelig.

Utvider tilgangen til skyspilling i 2021

Microsoft bekrefter nå at du vil få mulighet til å spille Xbox-spill på flere plattformer i 2021. De vil nemlig åpne opp slik at også iOS og PC kan brukes mot den såkalte Cloud Gaming for Xbox Game Pass-tjenesten, tidligere kalt xCloud.

Selskapets skytjeneste har allerede vært tilgjengelig for de med Android-mobiler, men skal i løpet av våren 2021 utvides til også å gjelde Apple-telefoner og PC.

Microsoft Launch xCloud on PC, macOS and iOS | Hypebeast
Bildekilde: hypebeast.com

Game Pass og Cloud Gaming

En av de store satsingene til Microsoft er Game Pass. Dette er en tjeneste hvor du betaler for å få tilgang til en bank med et hundretalls ulike spill. En løsning som ofte går hånd i hånd med selskapets spillkonsoller.

Ved hjelp av xCloud, som fortsatt er i en betafase, skal du altså i tillegg kunne spille mange av de samme titlene med mobilen eller PC-en via skyen. Gitt at du har Game Pass Ultimate, hvor støtte for spill via skyen er inkludert.

En av fordelene med å spille via skyen, er at du nødvendigvis ikke trenger så kraftig, lokal maskinvare. Med andre ord skal du i teorien kunne spille ganske krevende spill via en Xbox-app på telefonen, eller i nettleseren på PC-en din.

Microsoft ønsker å la Xbox Game Pass-kunder bruke xCloud til å... - Gamer.no
Bildekilde: www.gamer.no

Konkurranse og alternativer

Microsoft er ikke alene om å tilby slike tjenester. De får skarp konkurranse fra flere hold. Blant annet har Google en løsning som heter Stadia, og Nvidia har sin Geforce Now. Amazon har også sin egen tjeneste kalt Luna.

Alle disse tjenestene krever en rask og stabil internettoppkobling. Når det gjelder Stadia, må du også eie spillene på tjenesten, mens Xbox Game Pass gir deg tilgang til et bredt utvalg av spill for en fast månedlig pris.

Utvidet tilgjengelighet og oppdateringer

Microsoft kunngjør nå at xCloud-tjenesten vil bli tilgjengelig på iOS- og Windows 10-enheter fra og med 28. juni 2024. For å få tilgang til tjenesten, må du være medlem av Xbox Game Pass Ultimate og bo i et av de 22 landene hvor tjenesten er tilgjengelig.

Med den nye oppdateringen har Microsoft konvertert hele xCloud-tjenesten til å kjøre på Xbox Series X, noe som skal gi en opplevelse som matcher den du får fra Microsofts nyeste spillkonsoller. Maskinvaren for tjenesten er plassert i serverlignende omgivelser for å sikre stabilitet og kvalitet i strømmingen.

Microsoft lover at strømming via xCloud vil kunne levere 1080p-oppløsning, 60 Hz oppdateringsfrekvens, lav forsinkelse og høy kvalitet. Det vil også bli støtte for touch-kontrollere og Xbox-kontrollere på alle plattformer.

Microsoft rolls out xCloud gaming service to iOS, Macs, and PCs
Bildekilde: techengage.com

Spillstrømmingens fremtid

Spillstrømming er en stadig voksende trend, og Microsofts xCloud-tjeneste er et ledd i selskapets satsing på å tilby skybasert gaming på tvers av plattformer. Med den utvidede tilgjengeligheten til iOS og PC, bringer Microsoft skyspill til enda flere spillere verden over.

Denne teknologien gir spillerne muligheten til å nyte populære Xbox-spill uten behov for kraftig maskinvare, og gir mer fleksibilitet når det gjelder spilling på ulike enheter. Med stadig forbedringer i strømmeteknologi, kan vi forvente at spillstrømming vil fortsette å vokse og forbedre seg i årene som kommer.

Microsofts «xCloud»-tjeneste er et spennende skritt mot fremtiden for gaming, og gir spillere muligheten til å oppleve kvalitetsspill på en enkel og tilgjengelig måte.

Project xCloud-strømmepinner kan komme i fremtiden - MSPoweruser
Bildekilde: mspoweruser.com