Nå er YouTubes Spotify-konkurrent lansert i Norge

YouTube har nylig lansert sin musikkstrømmetjeneste, YouTube Music, i Norge. Dette markerer en viktig milepæl i konkurransen mot andre populære strømmetjenester som Spotify og Apple Music. Les mer om denne lanseringen og hva det betyr for musikkelskere i Norge på 32Chip.

YouTube har nylig lansert sin musikkstrømmetjeneste, YouTube Music, i Norge. Dette markerer en viktig milepæl i konkurransen mot andre populære strømmetjenester som Spotify og Apple Music. YouTube Music tilbyr brukerne en omfattende samling av musikkinnhold fra offisielle albumutgivelser, singler, remixer, liveopptredener, coverversjoner og eksklusivt innhold fra YouTube.

Googles Spotify-konkurrent kommer til Norge - endelig lanseres YouTube uten  annonser - ITavisen
Bildekilde: itavisen.no

En alt-i-ett musikktjeneste

YouTube Music er tilgjengelig både som en desktop-versjon på nettet og som mobilapper for Android og iOS. Tjenesten har som formål å samle alt musikkinnholdet på YouTube på ett sted, med et brukervennlig grensesnitt. Med YouTube Music kan brukere nyte musikk i alle formater, enten ved å lytte, se musikkvideoer eller oppdage ny musikk på en personlig tilpasset måte.

En av de fremste funksjonene til YouTube Music er dens dynamiske hjem-meny, som tilpasser seg brukerens musikkpreferanser, lokasjon og aktivitet for å gi personlige anbefalinger. Dette gjør det enklere for brukerne å finne musikk som passer til ulike situasjoner og humør. I tillegg tilbyr tjenesten tusenvis av spillelister for alle sjangre og aktiviteter, slik at brukerne kan finne musikk som passer til deres preferanser.

En annen imponerende funksjon er det smarte søket, som lar brukerne finne riktig sang selv om de ikke husker tittelen. Ved å skrive inn deler av sangteksten eller navnet på en film eller TV-serie hvor låten ble hørt, kan brukerne enkelt finne den ønskede musikken.

YouTube utfordrer Spotify
Bildekilde: www.lydogbilde.no

Abonnement og priser

YouTube Music tilbyr brukerne muligheten til å bruke tjenesten gratis med reklameinnslag. For de som ønsker en reklamefri opplevelse, tilbys også et premium-abonnement til en pris av 99 kroner per måned. Premium-abonnementet gir brukerne også muligheten til å laste ned musikk og lytte til den uten internett-tilgang. Det finnes også en familieplan tilgjengelig, som gir seks familiemedlemmer tilgang til YouTube Music for 149 kroner per måned.

For nordmenn som ønsker en helt reklamefri opplevelse på YouTube i tillegg til YouTube Music, har YouTube også lansert YouTube Premium i Norge. Dette abonnementet koster 119 kroner per måned og inkluderer også adgang til YouTube Music-tjenesten. YouTube Premium gir brukerne muligheten til å nyte YouTube-innhold uten reklame og gir tilgang til tjenestens originale, egenproduserte innhold.

Se også

Konkurranse og reaksjoner

Med lanseringen av YouTube Music i Norge styrker YouTube sin posisjon som en ledende aktør innen musikkstrømmetjenester. Dette har naturligvis påvirket konkurrentene. Spotifys aksjer falt med omtrent 2 prosent på den amerikanske børsen etter nyheten om YouTubes inntog på strømmemarkedet.

YouTube Music har allerede opparbeidet seg et solid rykte i andre land, og med lanseringen i Norge får musikkelskere her i landet endelig tilgang til tjenesten. Med sin omfattende samling av musikkinnhold og brukervennlige funksjoner, er YouTube Music et sterkt alternativ for alle som ønsker å lytte til musikk på nettet.

Med YouTube Music kan brukerne enkelt utforske musikk, oppdage nye artister og nyte musikkinnholdet fra YouTube på en mer tilpasset måte. Med konkurransen mellom strømmetjenestene blir det spennende å se hvordan YouTube Music vil påvirke det norske musikkmarkedet og hvordan Spotifys dominans kan utfordres.

Youtube blir Spotify-konkurrent
Bildekilde: www.cw.no

Hva vil Wiki fortelle oss?

YouTube Music er en abonnementsbasert musikkstrømmetjeneste fra YouTube, tilhørende Google. Tjenesten ble lansert i en rekke land 12. november 2015 og gir betalende abonnenter annonsefri tilgang til sanger, musikkalbum, konserter, liveopptredener og remikser. YouTube Music finnes også i en gratis, reklamefinansiert versjon. I Norge ble tjenesten tilgjengelig i juni 2018.

Den er tilgjengelig som applikasjon for mobiltelefoner og nettbrett, og via internett for datamaskiner. Abonnenter får også videostrømmetjenesten YouTube Premium til redusert pris. Tjenesten avløste Googles tidligere musikkstrømmetjenesten Google Play Music 1. desember 2020.

I likhet med andre musikkstrømmetjenester som Spotify og Apple Music, gir YouTube Music brukerne mulighet til å skreddersy innhold, lage egne spillelister og abonnere på utvalgte spillelister og artister.

Folk spør også

Hvor mye koster YouTube Music?

Abonnement: Ubegrenset – 99 kroner om mneden.

Fullstendig svar på komputer.no


Hvordan laste ned sanger fra YouTube til Spotify?

Koble sammen YouTube Musikk- og Spotify-kontoene dine, og autoriser TuneMyMusic. Velg hva du vil overfre – vi sttter favorittsangene dine, favorittartister, favorittalbum og de kuraterte spillelistene dine. Ferdig! Spillelistene og musikken dine blir automatisk overfrt til Spotify-kontoen din.

Fullstendig svar på www.tunemymusic.com


Videoer

Årets VILLESTE Sløsesaker - Del 2:2 - Sløseriombudsmannens Julekalender 2023

Thor Gotaas | Om Petter Northug-boka "Viljeskalle": Treningsregimet, Vinnerinstinkt, Ambisjoner

MGP-snakk om finalen

Vi bygger det BESTE Champions League laget!

Birger Svihus | Kjøtt: Svin, Villsvin | Enmagede Dyr | Mat & Ernæring EP13

Norwegian roper hurra, Fondsfinans' rentesjef med DOF-kule og Netflix satser på WWE

Nyheter om sosiale medier uke 10

Børsmorgen fra Bergen: Nye krisetall fra Nordic Semi og jakten på havbunnsmineraler