Neste generasjons VR-briller fra HTC kommer neste måned

153

Opplev neste generasjons VR-briller fra HTC med bedre oppløsning, sensorfri sporing og modulært design. Vive Cosmos gir en realistisk og immersiv opplevelse.

HTC var pionerene innen VR-verdenen da de lanserte VR-brillene Vive for tre år siden. Siden den gang har selskapet kontinuerlig jobbet med å forbedre og utvikle nye modeller. Nå er de klare til å ta steget videre med lanseringen av Vive Cosmos, de helt nye VR-brillene som vil være tilgjengelige allerede neste måned.

Valve: VR kan bli en fullstendig flopp - ITavisen
Bildekilde: itavisen.no

Bedre oppløsning og sensorfri sporing

Vive Cosmos imponerer med sin imponerende oppløsning på 2880 x 1700 piksler, som er hele 80 prosent høyere enn forgjengeren. Dette gir en enda mer realistisk og detaljert opplevelse for brukeren. I tillegg opprettholder brillene en bildeoppdateringsfrekvens på 90 Hz, som sikrer jevne og flytende bilder.

En spennende nyhet er at Vive Cosmos ikke lenger er avhengig av eksterne sensorer. Tidligere har det vært nødvendig å sette ut sensorer i rommet for å kunne bruke VR-brillene, men nå har HTC implementert kameraer på selve hodesettet. Disse kameraene analyserer kontinuerlig brukerens omgivelser og gir en nøyaktig sporing av bevegelsene, uten behov for ekstra sensorer.

PlayStation VR2 - VR-briller - KomplettBedrift.no
Bildekilde: www.komplettbedrift.no

Modulært design og nye håndkontrollere

Vive Cosmos skiller seg ut med sitt modulære design. Hele fremsiden på visiret kan enkelt byttes ut, slik at brukeren kan tilpasse brillene etter sine behov. For eksempel kan man legge til eksterne kameraer som gjør det mulig å bruke brillene uten eksterne sensorer. HTC har også redesignet håndkontrollerne som nå ligner på kontrollerne til Oculus Rift S og Oculus Quest.

Se også

Nyheter 11.01.2024, 09:30 183
Er roaming gratis?
Nyheter 01.05.2024, 18:19 162
Hvilke klær kan steames?

Vive Reality System og pris

En annen nyhet er at Vive Cosmos vil være de første brillene fra HTC som kommer med deres egen programvare, Vive Reality System, i stedet for SteamVR. Dette gir brukerne en ny og forbedret opplevelse med mer sømløs navigasjon og intuitiv brukergrensesnitt.

Vive Cosmos vil bli tilgjengelig for kjøp den tredje oktober til en veiledende pris på 8790 kroner. Dette er en økning i pris sammenlignet med konkurrerende VR-briller som Oculus Rift S, som koster under 5000 kroner. Det gjenstår å se om kvaliteten og funksjonaliteten til Vive Cosmos rettferdiggjør den relativt høye prisen.

Topp 8 VR briller og headset i Norge
Bildekilde: www.mytrendyphone.no

Konklusjon

Vive Cosmos representerer neste generasjon VR-briller fra HTC, med bedre oppløsning, sensorfri sporing og et modulært design. Disse nyvinningene vil gi brukerne en enda mer realistisk og immersiv opplevelse. Med lanseringen av Vive Cosmos viser HTC nok en gang sin dedikasjon til å levere kvalitetsprodukter innen VR-teknologi. Det blir spennende å se hvordan markedet tar imot disse nye VR-brillene, og om de vil sette en ny standard for VR-opplevelser.

Topp 8 VR briller og headset i Norge
Bildekilde: www.mytrendyphone.no

Folk spør også

Hva må til for å bruke VR-briller?

Hva er VR briller? VR briller er en teknologisk innretning som festes p hodet, og omtales gjerne som VR headset eller HMD (head-mounted display) p engelsk. Formlet med VR briller er at brukeren skal kunne oppleve virtuell virkelighet. Utstyret brukes blant annet til videospill, men tas ogs i bruk i simulatorer (f.


Kan barn bruke VR-briller?

Akkurat hva som er gode VR-briller er selvsagt veldig subjektivt. Men, her kan vi nevne at de aller fleste produsenter av VR-headset anbefaler at kun eldre barn over 12 eller 13 r bruker dem. Et unntak er Nintendo Switch VR headset. Her kan barn fra 6 r og oppover bruke headsettet.

Fullstendig svar på abraide-media.no


Hvordan virker VR?

VR-briller fungerer ved skape et virtuelt synsfelt hele veien rundt breren. Men brillen er i seg selv en begrensning, for skjermen er ikke like bred som brukerens synsfelt. Derfor blir det perifere synet – ogs kalt orienteringssynet – ikke brukt fullt ut, og bildet blir avgrenset av skjermens bredde.

Fullstendig svar på illvit.no