Renault lanserer elektrisk Mégane og «Europas billigste elbil»

Renault har kunngjort lanseringen av to nye elbiler - en helt ny modell og en som vi allerede har sett som konsept tidligere. Mégane eVision er en elegant og kompakt bil med forventet rekkevidde på rundt 450 kilometer. Dacia Spring Electric er Europas billigste elbil med en forventet rekkevidde på 225 kilometer. Les mer om Renaults satsing på elektrifisering og deres mål om å tilby et bredt spekter av elektriske biler til ulike prisklasser.

Renault Mégane eVision

Renault har kunngjort lanseringen av to nye elbiler - en helt ny modell og en som vi allerede har sett som konsept tidligere. Den første elbilen som introduseres er Mégane eVision, som for øyeblikket er på konseptstadiet, men forventes å være "95 prosent lik" den endelige produksjonsmodellen. Konseptet viser en elegant og kompakt bil på rundt 4,2 meter i lengde, noe som gjør den litt kortere enn den konvensjonelle Mégane-varianten.

Mégane eVision er en forhjulsdrevet bil med en 160 kW eller 217 hestekrefters motor, som er sammenlignbar med kraften i Hyundai Kona og Volkswagen ID.3. Den har et dreiemoment på 300 Nm og et batteri med en kapasitet på 60 kWh. Dette gir en forventet rekkevidde på rundt 450 kilometer. Bilen har også støtte for hurtiglading med opptil 130 kW eller 22 kW "sakte" lading.

Den elektriske Mégane er bygget på den nye og modulære CMF-EV-plattformen, som også vil bli brukt i Nissan Ariya. Plattformen er fleksibel i lengden og kan romme større batterier. Mégane eVision vil være like romslig innvendig som den konvensjonelle Mégane-varianten takket være en stor akselavstand. Batteripakken er også den tynneste på markedet med en tykkelse på kun 11 centimeter.

Forventet lansering av produksjonsversjonen av Mégane eVision er i 2021.

Renaults viser sin elektriske fremtid: Elektrisk Megane og «Europas  billigste elbil» | Tu.no
Bildekilde: www.tu.no

Dacia Spring Electric - Europas billigste elbil

Renault har også avslørt flere detaljer om Dacia Spring Electric, som de har kalt "Europas billigste elbil". Dacia Spring Electric er en ultrakompakt bil som måler 3,73 meter i lengde og 1,62 meter i bredde. Bilens spesifikasjoner er relativt beskjedne sammenlignet med andre elbiler.

Den har en motor med 33 kW (44 hestekrefter) og et batteri med en kapasitet på 26,8 kWh. Dette gir en forventet rekkevidde på 225 kilometer ved blandet kjøring og opptil 295 kilometer ved bykjøring. Hurtiglading med 30 kW er ikke inkludert som standard, men kan legges til som tilleggsutstyr. Ombordladeren har en kapasitet på 6,6 kW, som kan lade batteriet på under fem timer.

Dacia Spring Electric har plass til fire personer og et bagasjerom på 300 liter, som er større enn for eksempel Volkswagens e-Up. Når baksetene er nedfelt, øker bagasjeplassen til 600 liter.

Prisen for Dacia Spring Electric er foreløpig ikke kjent, men den forventes å være en av de billigste elbilene i Europa.

Renaults viser sin elektriske fremtid: Elektrisk Megane og «Europas  billigste elbil» | Tu.no
Bildekilde: www.tu.no

Renault 5 Electric - Rimelig og kompakt

Renault har også avduket produksjonsversjonen av Renault 5 Electric, som er en moderne tolkning av den populære småbilen fra 1970-tallet. Denne elbilen forventes å bli en av de rimeligste elbilene på markedet når den lanseres senere i år.

Renault 5 Electric vil være tilgjengelig med to batterialternativer på 40 og 52 kWh, som gir en forventet rekkevidde på henholdsvis 300 og 400 kilometer etter WLTP-standard. Bilen er 3,92 meter lang, noe som plasserer den i samme kategori som Honda e og nye Mini Cooper.

Bilen vil ha tre motoralternativer: 70 kW, 90 kW og 110 kW. Den kraftigste motoren kan kombineres med det største batteriet og kan akselerere fra 0 til 100 kilometer i timen på under åtte sekunder. Renault 5 Electric har en viklet rotor-motortype som ikke bruker sjeldne jordmetaller, og batteriet har en konstruksjon med flere større moduler, noe som reduserer vekten.

Renault 5 Electric har en bagasjeplass på 326 liter, som er større enn flere større biler i samme kategori. Bilen har også muligheten til å trekke en henger med en vekt på opptil 500 kg.

Bilen støtter hurtiglading med en maksimal effekt på 80 kW eller 100 kW, avhengig av motorvalg. Den har også en ombordlader med en kapasitet på 11 kW og støtter toveis lading.

Renault 5 Electric vil være tilgjengelig med en varmepumpe, laminert og støydempende frontrute som standard, og 18-tommers hjul. Infotainmentsystemet er Renault OpenR Link, som gir tilgang til tjenester som Google Maps og Google Assistant.

Dette var en oversikt over de nye elbilene som Renault har lansert, fra den kompakte Mégane eVision til Europas billigste elbil, Dacia Spring Electric, og den moderne tolkningen av Renault 5 Electric. Disse lanseringene viser Renaults satsing på elektrifisering og deres mål om å tilby et bredt spekter av elektriske biler til ulike prisklasser.

Se også

Nyheter 08.02.2024, 16:42 52
Hva er nytt med iOS 15?
Nyheter 22.03.2024, 16:36 70
Har Norge droner?