Tesla slipper juleoppdatering – lover sniktitt på selvkjøring

81

Tesla-sjefen Elon Musk avslører en ny juleoppdatering som gir en glimt av full selvkjøring. Oppdateringen inkluderer også nye spill og andre tillegg. Les videre for å få innsikt i markedsføringen, lovgivningsendringene og betaversjonene av selvkjøringsprogramvaren.

Tesla-sjefen Elon Musk har i årevis sagt at Teslabiler vil være selvkjørende innen kort tid. Lanseringstidspunktet har hele tiden blitt flyttet på, og tidligere i høst hevdet han at en «tidlig versjon» av full selvkjøring ville slippes til noen brukere før året var omme.

På Twitter i torsdag kveld meldte han at en ny oppdatering rulles ut i disse dager som skal gi en sniktitt – en «sneak preview» – på full selvkjøring.

Teknologimagasinet: Alle Teslaer skal kunne kjøre av seg selv
Bildekilde: www.aftenposten.no

Uklarhet rundt oppdateringen

Hva dette faktisk innebærer sier han dog ingenting om. Heller ikke hvem det vil gjelde. Mest sannsynlig vil det være funksjonalitet som er forbeholdt de Tesla-eierne som har betalt titusener av kroner ekstra for selskapets dyreste autonomipakke, kalt «Evnen til å kjøre helt på egen hånd».

På Teslas nettsider står det fortsatt at bilene deres vil oppgraderes med ytterligere avanserte funksjoner i år. Blant annet står det at Teslaer vil kunne gjenkjenne og respondere på trafikklys og stoppskilt, automatisk kjøre i bygater og få «Forbedret Summon». Sistnevnte funksjon vil la din parkerte bil finne deg på en parkeringsplass. Da den ble lansert i USA tidligere i år førte det til en rekke småbulker og farlige situasjoner.

Tiden begynner å renne ut for Tesla å få disse funksjonene på plass hvis de skal holde lovnadene i markedsføringen sin.

Teknologimagasinet: Alle Teslaer skal kunne kjøre av seg selv
Bildekilde: www.aftenposten.no

Juleoppdatering med nye spill

I tillegg til en sniktitt på full selvkjøring lover Elon Musk at den nye juleoppdateringen også vil by på nye spill og et par andre ting. Spillene vil være det kritikerroste Stardew Valley og et spill kalt Lost Backgammon.

Ettersom Tesla-sjefen kaller dette en «Holiday Update» vil det trolig også komme noe julerelatert, kjenner vi ham rett. Tidligere har det vært mulig å gi grensesnittet et lite juletema ved at bilen på skjermen ble forvandlet til en slede dratt av reinsdyr, som ringte i julebjeller hver gang man brukte blinklysene.

Se også

Endringer i markedsføring og lovgivning

Det rettes anklager mot Teslas markedsføring av autopilot og “Full Self Driving”-pakken. Tidligere har det vært kritikk for underkommunikasjon av hvilke krav som stilles til føreren av kjøretøyet, og for å gi inntrykk av at tjenesten kan fungere som et alternativ til å kjøre bilen selv.

I California har det blitt innført en ny lov som gjør det ulovlig for alle elbil-produsenter med selvkjørende egenskaper å markedsføre kjøretøyet som helt autonomt. Dette har påvirket Tesla, spesielt bruken av begrepet «fully self-driving». Tesla har måttet justere sin markedsføring for å tilpasse seg lovgivningen.

Elon Musk har også kunngjort en stor endring som vil fjerne kravet om å holde hendene på rattet for de som er med på FSD-betaen. Dette gjelder imidlertid kun testerne som har kjørt over 16093,44 km og er en del av beta-programmet.

Teknologimagasinet: Alle Teslaer skal kunne kjøre av seg selv
Bildekilde: www.aftenposten.no

Betaversjonen og tilbakemeldinger

Tesla har gitt ut betaversjoner av selvkjøringsprogramvaren til utvalgte testere i USA, og flere mener at systemet nå er mer kapabelt til å håndtere utfordringer i trafikken. Likevel påpekes det at føreren fortsatt må være klar til å gripe inn og ta over styringen ved behov.

Det er viktig å merke seg at betaversjonene kun er tilgjengelig for et utvalg av Tesla-eiere som har vært lojale kunder og har erfaring med Tesla-biler. Deres tilbakemeldinger er viktige for å forbedre programvaren og gjøre den mer pålitelig og sikker.

Teknologimagasinet: Alle Teslaer skal kunne kjøre av seg selv
Bildekilde: www.aftenposten.no

Konklusjon

Med den kommende juleoppdateringen og sniktitten på full selvkjøring, fortsetter Tesla å utforske og utvikle autonome kjøretøy. Mens de må håndtere endringer i markedsføring og lovgivning, er Tesla fortsatt en ledende aktør innen selvkjørende teknologi. Det gjenstår å se hvordan den nye oppdateringen vil motta tilbakemeldinger fra brukerne og om den virkelig vil gi et glimt av fremtidens selvkjøring.

Se også

Nyheter 13.02.2024, 03:58 129
Når kom Samsung Galaxy S9+?
Nyheter 01.05.2024, 18:17 78
Når kommer EX90 til Norge?