AMD satser på «ekstreme» spillbærbare i 2023

41

AMD har avslørt planer om å introdusere Dragon Range-prosessorene i 2023, som vil revolusjonere spillbærbare datamaskiner med ekstrem ytelse og avanserte teknologier. Les mer om AMDs satsning på spillbærbare og forventet fremtidig utvikling.

IT Nyheter - Side 337 av 788 - Ditt nettsted for IT Nyheter
Bildekilde: itnyheter.no

Introduksjon

AMD har nylig avslørt planer om å ta spillbærbare datamaskiner til nye høyder med sin kommende prosessorserie kalt Dragon Range. Disse prosessorene er designet for å imøtekomme behovene til ekstreme spillere og forventes å bli tilgjengelige på markedet i løpet av 2023. Med Zen 4-arkitekturen og nyere PCIe- og minneteknologier som PCIe 5.0 og DDR5, ser AMD ut til å levere en kraftig ytelse som vil overgå dagens spillbærbare datamaskiner.

Dragon Range - En revolusjon for bærbare gaming-maskiner

Dragon Range-prosessorene vil tilhøre AMDs Ryzen 7000-serie og vil representere et betydelig fremskritt i bærbare gaming-maskiner. Med en forventet strømforbruk på "55W+" kan disse prosessorene trekke mer strøm enn dagens spillbærbare datamaskiner, men det er en nødvendighet for å oppnå den ekstreme ytelsen som spillentusiaster krever. Prosessorene vil sannsynligvis ha flere kjerner og mer hurtigminne sammenlignet med dagens modeller, og det er også spekulasjoner om at de kan bli utstyrt med ekstra "3D V-cache" som Ryzen 7 5800X3D.

Se også

Utfordringer med spillbærbare og løsninger

Spillbærbare datamaskiner har både fordeler og ulemper. Mens de er bærbare og enkle å ta med seg, har de begrensninger når det gjelder kjøling og batteritid. Med kraftige grafikk- og prosessorløsninger kreves god plass til kjøling, og dette kan påvirke størrelsen og vekten til maskinene. I tillegg kan spillbærbare oppleve begrenset batteritid når de jobber hardt. AMD erkjenner disse utfordringene, og med Dragon Range-prosessorene ser de ut til å finne en god balanse mellom ytelse og bærbarhet.

AMDs veikart og kommende lanseringer

AMDs veikart avslører at Ryzen 7000-serien for stasjonære datamaskiner, med kodenavn "Raphael", også vil bli lansert senere i 2023. Disse prosessorene vil være de første som benytter seg av Zen 4-arkitekturen og vil introdusere ny teknologi som DDR5 og PCIe 5.0. Videre vil de også innføre en ny AMD-sokkel og endre til en LGA-kobling mot hovedkortet.

Konkurranse med Intel og Nvidia

I en tid med stadig økende konkurranse mellom AMD, Intel og Nvidia, har AMD allerede imponert med lanseringen av Ryzen 5000-serien for bærbare datamaskiner. Disse prosessorene, basert på Zen 3-arkitekturen, har vist seg å ha bedre ytelse enn Intel-prosessorene i samme kategori. Med Ryzen 9 5900HX og Ryzen 9 5980HX som toppmodeller, har AMD demonstrert sin evne til å levere kraftige prosessorer som kan overklokkes og tilby enestående ytelse.

Test av ASUS ROG STRIX G17

For å vurdere kombinasjonen av ytelse og brukervennlighet i spillbærbare datamaskiner, har vi tatt en nærmere titt på ASUS ROG STRIX G17 (modell G713QR-HG022T). Denne modellen, utstyrt med en AMD Ryzen 9 5900HX-prosessor og et Nvidia RTX 3070 MaxQ-skjermkort, har store forventninger til ytelsen. Med funksjoner som en 17-tommers Full-HD-skjerm med høy oppdateringsfrekvens og et chiclet-tastatur med RGB-lys, skal denne maskinen imøtekomme behovene til selv de mest krevende spillentusiastene.

Design og byggekvalitet

G713Q har et stilig design med fine linjer og avrundede hjørner. Den leveres i forskjellige fargekombinasjoner og har RGB-lys som gir en ekstra estetisk appell. Byggekvaliteten er solid, selv om skjermen kunne vært noe stivere. Maskinen har også praktiske funksjoner som gummiføtter og robuste hengsler.

Ytelse og skjermkvalitet

Med en kraftig Ryzen 9 5900HX-prosessor og Nvidia RTX 3070-grafikkort, leverer ASUS ROG STRIX G17 imponerende ytelse i spill. Den høye oppdateringsfrekvensen på skjermen gir jevn bildeoppdatering og forbedrer spillopplevelsen. Skjermen finnes også i et alternativ med høyere oppløsning og oppdateringsfrekvens for de som ønsker enda bedre visuell kvalitet.

Konklusjon

AMDs satsning på «ekstreme» spillbærbare i 2023 med Dragon Range-prosessorene lover å bringe bærbar gaming til nye høyder. Med enestående ytelse, nye teknologier som PCIe 5.0 og DDR5, og et fokus på balanse mellom ytelse og bærbarhet, forventes disse spillbærbare datamaskinene å imponere selv de mest krevende spillentusiastene. Med ASUS ROG STRIX G17 som et eksempel på hva som kan oppnås med AMDs prosessorer, ser fremtiden lys ut for spillbærbare datamaskiner.