Denne mobilskjermen virker i regn

42

Les om OnePlus Ace 2 Pro, en vanntett telefon spesielt designet for bruk i regn. Artikkelen diskuterer teknologien bak funksjonen og sammenligner den med andre vanntette alternativer på markedet.

OnePlus med teknologi som skapt for Norge

Vanntette telefoner er ikke nytt, og fra midten av prisstigen bør de fleste mobiler tåle vann i en eller annen grad. Men det er fortsatt vanskelig, nær umulig, å bruke mobiler i regnet.

Nyt regnvejr rammer plaskvådt Danmark på søndag: 'Der skal ikke meget til  at opretholde eller forværre situationen' | Vejret | DR
Bildekilde: www.dr.dk

OnePlus Ace 2 Pro - Skapt for våt bruk

Det har OnePlus har tenkt å gjøre noe med med sin kommende telefon Ace 2 Pro. Gizmochina melder at den nye telefonen er laget spesielt for å fungere med både våt skjerm og våte fingre.

Mobilen kan være på vei til Norge under et annet navn.

OnePlus har selv postet video av Ace 2 Pro sammenliknet med en iPhone 14 Pro brukt i regn og tåke. Det er de klassiske problemene som testes ut. For eksempel å forsøke å taste koden på en våt skjerm, eller å zoome og panorere i bilder.

Begge telefonene står i konstant regn eller finfordelt spraytåke. Og resultatet ser svært imponerende ut for OnePlusens del.

Teknologien bak funksjonen

Teknologien skal basere seg på tre nyutviklede algoritmer for avlesing av touchsensoren på telefonen, og i tillegg en ny prosessor koblet til skjermen.

Styrtregnvarsel på Østlandet og i Nord-Norge - VG
Bildekilde: www.vg.no

Avansert teknologi og toppmodellutstyr

For øvrig er det snakk om en velutstyrt telefon som skal ha toppmodellutstyr på innsiden. Lyssterk OLED-skjerm og kraftig prosessor hører begge til på utstyrslisten.

Selv om du kanskje ikke kjenner «Ace Pro»-navnet, er det verdt å merke seg at forgjengeren til denne telefonen ble solgt i Norge som mellommodellen «OnePlus 10T». Det er altså god grunn til å mistenke at vi kan få se løsningen også her på berget.

En løsning på et vanlig problem

Det må selvfølgelig sies enda en gang at dette er OnePlus' sin egen markedsføringsvideo. Triks er slett ikke uvanlig når nye og grensesprengende mobilfunksjoner skal vises frem. Eksempler er det mange av på kamerafronten når for eksempel nye zoomløsninger skal vises frem.

Hvis funksjonen fungerer i nærheten av like godt som videoen viser, kan det løse ett av de siste virkelig store gjenstående problemene med tradisjonelle mobiltelefoner.

Test av Iphone 13: Ubetydelig oppdatering
Bildekilde: www.bt.no

Andre vanntette alternativer

Der en stor andel allerede tåler å være med ut i regnet, men ikke reagerer bra på å bli brukt mens det regner. Samsung Galaxy Xcover 2 er ingen kraftmaskin, sett i dagens marked, men den har datakraft nok til å få jobben gjort. Sammenlignet med en iPhone eller en kraftigere Samsung, er den tregere i bevegelser på skjermen når vi bruker programmer og blar oss rundt. Telefonen har et røft utseende. Den er laget for å brukes utendørs. For å slippe overraskelser er bakdekselet festet med en skrulås. Lydutgang og USB-tilgang er beskyttet med gummipropper, som det er viktig å påse er godt på om forholdene krever det. Mobilen har en såkalt IP67-sertifisering. Det betyr at den skal tåle å ligge i opptil 30 minutter på opptil én meters dyp. Den er da også beskyttet mot inntrengning av støv, men under vår test opplevde vi at knappene under skjermen ikke kunne brukes fordi små sandkorn sperret kontakten.

Slik dreper du mobilen din - Tu.no
Bildekilde: www.tu.no

En mobil for båtbrukere

For deg med båt er det naturlig å bruke telefonen til navigasjon. Det finnes mange programmer, og utvalget er godt. Du kan finne alt fra gratis kartprogrammer til kartprogrammer fra Navionics til litt over hundrelappen. Disse kartprogrammene fungerer helt fint til Galaxy Xcover 2. Og det er godt å slippe å bekymre seg for om telefonen får noen vanndråper på seg. Det kan til og med sprutregne, og vi kan fortsatt bruke telefonen til navigasjon. Men et stort irritasjonsmoment er at den trykk-sensitive skjermen blir nærmest umulig å bruke om den blir litt våt. Den opplever vanndråper som fingertrykk mot skjermen.

OnePlus 11T - Oppfølgeren til Ace 2 Pro

Da behøver du egentlig ikke vente lenger, i det minste ikke på spesifikasjonene, for OnePlus vil nok følge etter Kina der moderselskapet Oppo nettopp har avslørt Ace 2 Pro. Denne modellen selges kun i Kina, men de vil altså følge opp internasjonalt med 11T. Så hva er dette, nok en Android-mobil?

Ja, og nei. For det første er den utstyrt med mer RAM enn snittet for en stasjonær-maskin: 24GB (1TB-modellen.) Det er heftig. Vi håper Android-kjernen er optimalisert for så ufattelig mye – vi tror det etter hva vi har sett Android klare med 12GB vs. iOS som kun har 6GB å rutte med de nyeste Pro-modellene.

Den andre fordelen som iPhone ikke har, er ekte kjapp-lading på 150 w. Det har Ace 2. Ikke så utrolig unikt, men noe man setter pris på – ditto for 5000 mAh-batteriet.

Det mest spesielle er at berøringsskjermen har en til nå spesiell teknologi: selv om man berører skjermen i regnet, skal det fungere fint uten at dråpene man gnir utover panelet gjør at mobilen utfører operasjoner man ikke ønsker. De fleste vet hvor plagsomt det har vært i "sommer." Dette er helt klart en flott oppgradering fra kun å kunne bruke Android-mobilen med hansker, noe som har vært mulig på Androids. Oppo sier at de får til dette med en unik algoritme og en spesial-brikke.

Utover det har skjermen oppløsning på 2772 x 1240 og 120Hz. I Kina koster toppmodellen med 1TB lagringsplass og hele 24GB RAM kun 5800 kroner (og de med Snapdragon 8 Gen 2.) De første leveransene sendes 23. august.

Oppo demonstrerer hvordan Ace 2 Pro fungerer i regnet i motsetning til iPhone 14 Pro: lenke til video

Hold deg tørr med værradaren på yr.no
Bildekilde: nrkbeta.no

Folk spør også

Kan simkort bli ødelagt av vann?

SIM-kort tler som regel vann, men det er alltid en god ide ta dem ut nr en slik uhel skjer. Trr kortet og la det ligge p trkepapir fr du har fikset mobilen og bestemmer deg sette SIM-kortet inn igjen.

Fullstendig svar på sparpedia.no


Hvor lenge skal telefonen ligge i ris?

Et tips er legge mobilen i en bolle med ukokt ris over natten, eller lenger. Det kommer an p hvor mye vann som har kommet inn i telefonen. I verste fall kan du la den ligge i risen inntil en uke. Bytt risen hvert dgn.

Fullstendig svar på www.online.no


Hvordan tørke en mobiltelefon?

For fremskynde trkeprosessen kan du legge telefonen – hel eller i deler – p en (varme)ovn med svak varme i ca et dgn tid. Men ikke prv trke telefonen p hy varme, i en stekeovn, en mikroblgeovn eller med en hrtrker.

Fullstendig svar på viivilla.no


Videoer

Bilcamping i regn og kulde - Intet telt

2 nætters bilcamping i kraftig regn

10 timer Blide regnlyde på vindue | Rolig regn | Sort skærm regn til søvn, undersøgelse

Sådan reparerer du vandskadet telefon #shorts #lifehacks #teknologi

3 TIMER med mild natregn, regnlyde til afslappende søvn, søvnløshed, meditation, undersøgelse, Regn

POV: du spilder vand på din telefon 💧💀 #vand #telefon #minde

Bilcamping i regnen - Det perfekte biltelt

Blid natregn 12 TIMER - Søvn, søvnløshed, meditation, afslappende, undersøgelse