Google tvinger frem bruk av iMessage-konkurrent

55

Google aktiverer RCS som standard i Meldinger-appen for Android-mobiler, og utfordrer Apple til å åpne opp iMessage for andre plattformer. Les mer om RCS, en avansert meldingstjeneste, og hvordan markedet for mobilkommunikasjon kan endres.

SMS og MMS har lenge vært ansett som utdaterte former for meldingsutveksling, og både Apple og Google har søkt å erstatte dem med mer avanserte alternativer. Apple har sin populære iMessage, mens Google har lansert RCS (Rich Communication Services) som sin standard for meldinger på Android-mobiler. Nå tar Google et nytt skritt i sin satsning på RCS ved å aktivere det som standard i Meldinger-appen for Android-mobiler. Dette betyr at RCS nå vil være tilgjengelig for alle brukere uten behov for manuell aktivering.

Apple girer opp iMessage til å bli Messenger og Telegram-konkurrent -  ITavisen
Bildekilde: itavisen.no

RCS - En avansert meldingstjeneste

RCS-meldinger fungerer på samme måte som iMessage, der de lever innenfor samme app som håndterer vanlige SMS-meldinger. Denne "chat"-funksjonen lar brukere sende meldinger til flere personer samtidig, dele bilder og videoer i høy kvalitet, og tilbyr også utvidelser som reaksjoner og animasjoner. Sammenlignet med tradisjonelle SMS-er, som er begrenset til 160 tegn, gir RCS-meldinger brukerne mer frihet og funksjonalitet.

Google informerer også om at meldinger sendt gjennom RCS-systemet nå er kryptert fra ende til ende, uansett type beskjed. Dette gir økt sikkerhet og beskyttelse av brukernes personlige informasjon. Selv om aktiveringen av RCS vil skje automatisk for de fleste brukere, kan noen bli bedt om å svare på vilkårsmeldinger fra sin operatør for at systemet skal fungere optimalt.

Worldcoin – fremtiden for biometrisk identifikasjon eller tvilsom  KI-praksis? - Digital Norway
Bildekilde: digitalnorway.com

Apple endrer kurs

Mens Google jobber for å fremme bruken av RCS, gir Apple etter på presset fra konkurrenter og reguleringsmyndigheter. Ifølge en uttalelse til nettstedet 9to5mac, vil Apple innen 2024 gjøre det mulig for iPhones å tolke RCS-meldinger. Dette er en betydelig endring i strategien til selskapet som tidligere har vært sterkt knyttet til sin egen iMessage-standard.

I dagens løsning vil meldinger sendt fra en iPhone til en Android-telefon overføres som SMS eller MMS, og mange av funksjonene i RCS går tapt. Med støtte for RCS vil iPhone-brukere kunne dra nytte av de avanserte funksjonene som tilbys av denne meldingstjenesten, inkludert bedre kvalitet på bilder og videoer, deling av lokasjon og synkronisering av meldingsstatus.

Google utfordrer Apple i meldingsmarkedet

Google har ikke bare tatt grep for å fremme bruken av RCS, de har også tatt opp saken med Apple angående deres egen meldingsapp iMessage. Ifølge Financial Times har Google og andre aktører bedt EU-kommisjonen om å tvinge Apple til å åpne opp iMessage for andre plattformer og meldingsapper. Google ønsker at iMessage skal defineres som en "kjernetjeneste" under EUs Digital Markets Act-regulering, noe som ville kreve at Apple gjør appen kompatibel med andre tjenester.

EU-kommisjonen har allerede startet etterforskning av Apples meldingstjeneste for å vurdere om den skal omfattes av reguleringene for "portvakter", som er store teknologiselskaper med betydelig markedsmakt. Google og andre aktører argumenterer for at iMessage bør være underlagt de samme reguleringene som Messenger, WhatsApp og andre meldingstjenester.

Konklusjon

Google tar et steg nærmere i sin satsning på RCS som en iMessage-konkurrent ved å aktivere det som standard i Meldinger-appen for Android-mobiler. Samtidig presser de Apple til å åpne opp sin iMessage for andre plattformer. Begge selskapene ønsker å erstatte SMS og MMS med mer avanserte meldingstjenester. Det gjenstår å se hvordan markedet vil reagere på disse endringene, og hvilken tjeneste som vil dominere fremtiden for mobilkommunikasjon.

Google tvinger frem bruk av iMessage-konkurrent - Diskuter artikler  (Tek.no) - Diskusjon.no
Bildekilde: www.diskusjon.no

Hva vil Wiki fortelle oss?

Google tvinger frem bruk av iMessage-konkurrent

Google har lenge forsøkt å konkurrere mot Apples populære meldingstjeneste iMessage, og nå ser det ut til at de tar enda et steg for å utfordre den. Ifølge en ny artikkel fra Wikipedia har Google gjennomført en endring i navnerommet "Bilde", hvor det nå har fått navnet "Fil". Dette kan tolkes som et forsøk fra Googles side på å tvinge frem bruken av deres egen meldingstjeneste som en konkurrent til iMessage.

Artikkelen nevner også noen diskusjoner rundt endringen, hvor enkelte uttrykker misnøye med slike endringer. Det påpekes at det kan ta lang tid før en slik endring er konsekvent gjennomført, og at det kan føre til forskjellige måter å gjøre ting på, til og med innenfor samme artikkel.

Det er også nevnt at det er en økt fokus på Wikipedia i media, med oppslag i aviser som Digi og HegnarOnline som omtaler Norsk Wikipedias vekst og popularitet. Dette indikerer at nordmenn er svært interessert i og glad i Wikipedia som kilde.

Det er også diskutert hvordan man kan forbedre artikkelproduksjonen etter årsskiftet. Forslagene inkluderer å sette opp kvalitetsforbedrende konkurranser, fokusere på kvalitet fremfor kvantitet, samt dekke områder med dårlig dekningsgrad. Det er også nevnt at nynorsk kan utnyttes som et konkurransefortrinn for å fange opp behovet for et nynorsk oppslagsverk i norskundervisningen.

Alt i alt viser denne artikkelen at Google tar grep for å konkurrere med iMessage, og at Wikipedia fortsetter å være en populær kilde blant nordmenn.

Folk spør også

Hva er fordelen med iMessage?

Nr du viser en iMessage-samtale, ser du alle meldinger som ble sendt fra alle enhetene, s du kan holde kontakten med andre uansett hvor du er. Du trenger en Apple-ID for kunne bruke iMessage. Hvis du har foretatt kjp fra iTunes Store eller App Store, eller hvis du har logget p iCloud, har du en Apple-ID.

Fullstendig svar på support.apple.com


Hvorfor er noen SMS grønne og noen blå?

Hvis du ser en grnn meldingsboble i stedet for en bl en, ble den meldingen sendt med MMS/SMS i stedet for iMessage. Det er flere rsaker til dette: Personen du sender meldingen til, har ikke en Apple-enhet.

Fullstendig svar på support.apple.com


Hva betyr RCS melding?

Med RCS (Rich Communication Services) – en moderne bransjestandard for meldingstjenester – kan du ha sikrere og mer dynamiske samtaler med folk enn ved bruke SMS eller MMS. Finn ut mer om RCS-meldinger.

Fullstendig svar på support.google.com


Hva betyr blå meldinger?

Messenger bruker forskjellige ikoner for fortelle deg nr meldingene dine har blitt sendt, levert og lest. De dukker opp til hyre for meldingen: : En bl sirkel betyr at meldingen sendes. : En bl sirkel med en hake betyr at meldingen har blitt sendt.

Fullstendig svar på nb-no.facebook.com


Videoer

CAMPING in RAIN - Tent - Dog - FIRE

125 Innovative Electric Vehicles and Personal Transports

ChatGPT, AI & Language Learning with @LucaLampariello

The Lost Crown | J. Wilbur Chapman | Christian Audiobook

Joscha Bach Λ John Vervaeke: Mind, Idealism, Computation

Karl Friston: The "Meta" Free Energy Principle

TOP 5 Bigfoot Evidence

Kastrup Λ Vervaeke: Mind Uploading & Shadow Integration