Hvilke klær kan steames?

40

Steaming er en effektiv metode for å glatte ut og oppfriske klær. Les artikkelen for å få tips og retningslinjer om steaming av klær. Oppnå slette og pene klær uten bryderi! - 32Chip

Steaming er en effektiv metode for å glatte ut og oppfriske klær. Ved å bruke damp, får man fibrene i tekstilene til å svelle opp, slik at skrukker og rynker forsvinner. Dampen er skånsom mot klærne og bidrar til å bevare deres opprinnelige form og tekstur. I denne artikkelen vil vi se på hvilke klær som kan steames, samt gi noen nyttige tips og retningslinjer for å oppnå best mulig resultat.

Steamer test i 2024 - Populære modeller - Testguru.no
Bildekilde: testguru.no

Hvordan virker steaming?

En steamer fungerer ved å koke opp vann og presse ut den resulterende dampen gjennom en dyse under høyt trykk. Dampen trenger raskt gjennom tekstiler og får fibrene i plagget til å svelle opp og bli myke. Fibrene blir så myke at deres egen vekt eller lett strekk er nok til å rette dem ut, slik at tøyet blir slett og pent og gjenvinner sin opprinnelige fasong. Med steaming kan du si farvel til skrukker og rynker på klærne dine!

Slik steamer du klær
Bildekilde: www.barbershop.no

Hva kan steames?

En steamer kan brukes på en rekke forskjellige typer tekstiler. Her er en liste over klær som kan steames:

 • Bomullsplagg
 • Syntetiske materialer
 • Silkeplagg
 • Jeans
 • Strikkede gensere

Det er viktig å merke seg at steaming ikke egner seg for skinn og mokka, da dampen kan påvirke disse materialene negativt.

Slik bruker du en steamer

Forberedelse

Før du begynner å steame klærne dine, er det viktig å følge noen forberedende trinn:

 1. Fyll vanntanken med destillert vann beregnet for bruk i steamers. Dette minimerer risikoen for kalkavleiringer og forlenger levetiden til steameren.
 2. Rist ut klærne og heng dem på kleshengere. Lukk eventuelle knapper og glidelåser for å sikre jevn dampfordeling.

Steaming prosessen

Når du er klar til å steame klærne, følger du disse trinnene:

 1. Slå på steameren og vent til indikasjonslampen lyser grønt, noe som indikerer at dampen er klar.
 2. Hold steameren i en vertikal posisjon og start med å føre dysehodet mot klærne. Beveg dysehodet jevnt og sakte over klærne mens du trykker på utløserknappen for å slippe ut dampen.
 3. For best resultat, hold steameren omtrent 10-15 cm unna klærne. Pass på å dampbehandle begge sider av plagget for å sikre jevn glatting.
 4. Etter at du har steamet alle klærne, lar du dem henge i noen minutter for å tørke og sette seg.

Det er viktig å merke seg at visse materialer kan kreve spesiell behandling. Før du steamer et plagg, bør du alltid sjekke vaskeanvisningene eller produsentens anbefalinger.

Silkify™ Steamer - Effektiv og lettvint stryking av alle typer klær! – Veloura
Bildekilde: veloura.no

Andre fordeler med steaming

Steaming har mange fordeler i tillegg til å glatte ut klærne. Her er noen ekstra fordeler med å bruke en steamer:

 • Fjerner uønsket lukt: Dampen bidrar til å fjerne dårlig lukt fra klærne, og etterlater dem friske og rene.
 • Fjerner lettere smuss og støv: Steaming kan bidra til å fjerne lettere smuss og støvpartikler som har samlet seg på klærne.
 • Skånsom mot plagget: Steaming er en skånsom metode som ikke utsetter klærne for direkte varme, noe som kan være gunstig for ømtålige materialer.
 • Forlenger levetiden til klærne: Ved å bruke en steamer istedenfor å vaske eller stryke klærne for ofte, kan du hjelpe til med å bevare klærnes opprinnelige kvalitet og farge.

Med en steamer kan du enkelt og raskt oppnå slette og pene klær uten mye bryderi. Ikke bare sparer du tid, men du gir også klærne dine en lengre levetid. Neste gang du trenger å friske opp klærne dine, kan du trygt benytte deg av steaming-metoden for å oppnå flotte resultater!

Silkify™ Steamer - Effektiv og lettvint stryking av alle typer klær! – Veloura
Bildekilde: veloura.no