Lanserer robotklipper som ikke bruker GPS eller kanttråd

86

Oppdag den nyskapende Worx Landroid Vision robotklipperen som ikke trenger GPS eller kanttråd for å navigere. Les om den spennende nyvinningen som vil bli lansert i Norge. Utforsk den annerledes tilnærmingen til navigasjon og de avanserte funksjonene i kameraet. Lær om enkel installasjon og fleksibel bruk av denne robotklipperen.

Introduksjon

På årets teknologimesse i Las Vegas presenterer den amerikansk-kinesiske produsenten Worx sin nyskapende robotklipper, Landroid Vision. Denne robotklipperen skiller seg fra andre modeller ved at den verken trenger kanttråd eller GPS for å navigere. Ifølge produsenten er det nok å vise roboten hvor ladestasjonen er, og den vil kunne klare resten av jobben selv. Denne spennende nyvinningen er planlagt å bli lansert i Norge i løpet av våren.

Robotgressklipper: Disse er best i test i 2023 - Startsiden Guider
Bildekilde: www.startsiden.no

En annerledes tilnærming til navigasjon

Tidligere har det vært vanlig å bruke kanttråd for å avgrense området som robotklipperen skal operere innenfor. Enkelte robotklippere har også brukt GPS-signaler for å orientere seg. Worx Landroid Vision tar imidlertid i bruk en annen tilnærming. Den er utstyrt med et kamera foran som skal være tilstrekkelig for at roboten kan navigere. I tillegg har den kraftig maskinvare og et nevralt nettverk som gjør at den selv kan forstå hvor den kan kjøre og hvor den bør unngå å kjøre.

Kamera med avanserte funksjoner

Kameraet på Worx Landroid Vision er plassert under et utbygg i fronten av maskinen og har Full HD-oppløsning. Dette gjør at maskinen også kan operere i mørket ved hjelp av to kraftige lys på hver side. Med denne funksjonaliteten kan maskinen oppdage små dyr og kjøre om natten hvis det er nødvendig.

Nå får du robotgressklippere uten kantledning - Startsiden Guider
Bildekilde: www.startsiden.no

Enkel installasjon og fleksibel bruk

For å kunne bruke Worx Landroid Vision kreves det ingen avansert installasjon. Det eneste man trenger å gjøre er å vise maskinen hvor ladestasjonen er plassert. Robotklipperen vil da selv kunne identifisere gressplenen og andre hindringer, og navigere rundt på egenhånd.

Dersom man har to separate gressplener som er delt av for eksempel en vei, kan man angi hvor maskinen kan krysse ved å bruke RFID-merkinger. Disse plasseres på hver side av veien for å gi maskinen beskjed om hvor den kan passere.

Klippetid og strømtilkobling

Det er ikke oppgitt nøyaktig klippetid for Worx Landroid Vision, men det er opplyst at den bruker samme Power Share-pakke som andre batteridrevne enheter fra selskapet. Ladestasjonen må naturligvis ha strømtilkobling og kommunisere med det trådløse nettverket i hjemmet. Dette gjør at maskinen kan motta oppdateringer over nettverket og også styres via en app.

SEGWAY Navimow H3000E robotgressklipper - opptil 3000 m2 | BondeKompaniet
Bildekilde: bondekompaniet.no

Husqvarna lanserer robotklipper uten tråd

I tillegg til Worx Landroid Vision er det også en annen aktør som lanserer robotklippere uten bruk av kanttråd. Markedslederen Husqvarna har tidligere lansert modeller for proffmarkedet, men nå introduserer de Automower NERA - en GPS-styrt plenklipper for privatmarkedet.

Med GPS-styrte gressklippere fra Husqvarna trenger man ikke lenger å strekke en grensekabel rundt plenen. Isteden kan man bruke en app for å definere grensene. Husqvarna lover en presisjon på 2-3 centimeter, slik at planter og bekker blir ivaretatt og ikke blir berørt av klipperen.

Forskjellige modeller tilgjengelig

Husqvarna tilbyr flere modeller av Automower NERA. 320 NERA er den minste modellen og passer for områder på opptil 2 200 kvadratmeter. Deretter kommer 430X NERA som dekker opptil 3 200 kvadratmeter. Den største modellen er 550X NERA som har en kapasitet på inntil 5 000 kvadratmeter.

Nå får du robotgressklippere uten kantledning - Startsiden Guider
Bildekilde: www.startsiden.no

Konklusjon

Med lanseringen av Worx Landroid Vision og Husqvarna Automower NERA får forbrukerne enda flere valgmuligheter når det gjelder robotklippere uten bruk av kanttråd eller GPS. Disse innovative løsningene gir brukerne en enklere installasjon og mer fleksibel bruk av robotklipperen. Med avansert navigasjonsteknologi og presisjonsklipping kan man nå nyte en velstelt plen uten mye innsats. Det blir spennende å se hvordan disse robotklipperne vil bli mottatt i Norge og hvilke fordeler de kan gi hjemmebrukere.

Folk spør også

Kan ladestasjon til Robotklipper stå ute om vinteren?

Det er ogs anbefalt lade opp batteriet n gang annenhver mned gjennom vinteren for nettopp unng at det lader seg helt ut. Ladeplaten tler i utgangspunktet st ute i normal vintertemperatur, men det er anbefalt at ogs denne tas inn p vinteren.

Fullstendig svar på www.obsbygg.no


Hva er den beste Robotklipperen?

– Den beste robotklipperen vi har testet, skriver Tek etter ha testet Segway Navimow H3000E i slutten av 2022. Dette er en av de nyere versjonene som ikke trenger kanttrd rundt hagen for holde gressklipperen innenfor hagens oppmerkede omrde.

Fullstendig svar på www.startsiden.no


Hvordan velge riktig robotgressklipper?

Strrelse p gressplenen din Velg en robotklipper som kan hndtere strrelsen p din gressplen. Robotklippere egner seg for plenareal fra 250 og helt opptil 500 m. Har du en liten, til middels stor og flat gressplen fra 250 til 500 m vil de minste robotklipperne vre tilstrekkelig.


Hvor lenge varer en robotgressklipper?

9) Hva er levetiden p en robotklipper? Forhandlerne oppgir levetiden vre omtrent som andre gressklippere, 15-20 r, men batteriet m skiftes oftere.

Fullstendig svar på www.huseierne.no


Videoer

The BIG LIE with robot lawn mowers - Don't fall for it.

THIS Robot will END Lawn Mowing Forever - Ecoflow BLADE