Med denne koblet til maskinen din kan du bruke åpne WiFi-nett, helt anonymt

42

Oppnå anonymitet og sikkerhet ved å koble denne enheten til ditt åpne WiFi-nettverk. Les om Keezel-enheten som gir deg trygg surfing og tilgang til medieinnhold uten begrensninger.

Å kunne bruke åpne WiFi-nettverk uten å bekymre seg for personvern og sikkerhet er en drøm for mange. Heldigvis har teknologiske fremskritt gjort det mulig å oppnå dette. En innovativ løsning som har fått oppmerksomhet er den svarte enheten fra Keezel, et nytt selskap som satser på kryptering og anonymitet.

Derfor bør du ikke koble deg til et ukjent trådløst nettverk | UNIC Nettverk  AS
Bildekilde: unic.no

Keezel: En nøkkel til sikkerhet og anonymitet

Keezel-enheten er utformet for å gi brukerne en rekke fordeler når de kobler seg til åpne WiFi-nettverk. Enten det er for å omgå geobegrensninger på strømmetjenester som Netflix og BBC iPlayer, sikre torrentnedlastinger eller beskytte personlige data, lover Keezel å være den ultimate løsningen.

Basert på tilbakemeldinger fra sine brukere, har Keezel identifisert både sikkerhet og tilgang til medieinnhold som viktige områder for prioritering. Selv om de ikke har spurt kundene spesifikt om deres syn på torrent-trafikk, tror Keezel at dette faller inn under kategorien medieinnhold.

Slik blir du helt anonym på nettet
Bildekilde: www.aftenbladet.no

Hvordan fungerer Keezel?

Keezel-enheten fungerer som en mellommann mellom brukerens enhet og det åpne WiFi-nettverket. Ved å koble seg til Keezel-enheten opprettes en kryptert nettlinje som deretter kobler seg til et annet WiFi-nettverk. Dette gir brukeren den nødvendige anonymiteten og sikkerheten når de surfer på nettet, spesielt på usikrede hotellnettverk eller offentlige WiFi-soner.

Et av hovedtrekkene til Keezel er samarbeidet med tre forskjellige VPN-leverandører. Disse leverandørene er valgt fordi de ikke lagrer logger om bruk av nettverket. Keezel velger automatisk den beste tilkoblingen hver gang den kobles til, noe som gir en svært fleksibel brukeropplevelse.

En annen fordel med Keezel er at den gir flere enheter tilgang til VPN-tilkoblingen uten at det er nødvendig å sette opp VPN individuelt på hver enkelt enhet. Dette er spesielt nyttig for brukere som har begrensninger på antall samtidige tilkoblinger fra sine VPN-tilbydere.

Se også

Ekstra funksjoner og brukerhistorier

Keezel har også noen ekstra funksjoner som gjør den enda mer attraktiv for brukerne. For eksempel kan man bruke to Keezel-enheter til å kryptere trafikken mellom dem. Dette gjør det mulig å legge igjen en enhet hjemme mens man tar med seg den andre på reise. På denne måten kan man ha tilgang til sitt hjemmenettverk og norsk innhold uansett hvor man befinner seg.

Et eksempel på en brukerhistorie er en person som ønsket å kommunisere sikkert med en kollega om et hemmelig prosjekt. Ved å kjøpe to Keezel-enheter kunne han plassere den ene enheten på sitt kontor, mens kollegaen hadde den andre. Dette ga dem muligheten til å utveksle informasjon trygt og anonymt.

På tide å droppe advarslene mot åpne wifi-nett | Digi.no
Bildekilde: www.digi.no

Er Keezel den ultimate løsningen?

Med den økende bekymringen for personvern og sikkerhet på nettet, har Keezel fått mye oppmerksomhet. En annen populær løsning som har blitt lansert er Anonabox, som også lover anonym surfing på nettet.

Det er viktig å merke seg at noen har sådd tvil om autentisiteten til Anonabox og påpeker at den er basert på eksisterende maskinvare fra et kinesisk selskap. På den annen side har Keezel satt sin lit til å samarbeide med pålitelige VPN-leverandører for å sikre kryptering og anonymitet.

Uansett hvilken løsning man velger, er det viktig å være bevisst på risikoen ved å bruke åpne WiFi-nettverk. Med programvare som Wireshark kan hvem som helst lese all datatrafikk som sendes på en datamaskin eller smarttelefon som er koblet til et åpent nettverk. Derfor er det viktig å kunne stole på WiFi-nettverket man kobler seg til.

Hvordan beskytte deg på åpne WiFi-nettverk?

Å bruke usikrede WiFi-nettverk innebærer alltid en risiko, uansett hvilken krypteringsløsning man benytter. Her er noen tips for å beskytte deg når du er koblet til et såkalt usikret nettverk:

  • Unngå å sende sensitiv informasjon, som passord og bankdetaljer, når du er koblet til et åpent nettverk.
  • Bruk VPN-tjenester som Keezel eller Anonabox for å kryptere all trafikk og opprettholde anonymitet.
  • Hold programvaren på enhetene dine oppdatert, inkludert operativsystemet og nettleseren, for å unngå sikkerhetshull.
  • Vær forsiktig med hvilke nettsteder du besøker og hvilke filer du laster ned når du er koblet til et åpent nettverk.
  • Pass på at WiFi-nettverket du kobler deg til er autentisk og ikke et falskt nettverk satt opp av hackere.

Ved å følge disse tipsene kan du redusere risikoen ved å bruke åpne WiFi-nettverk og oppnå en viss grad av anonymitet og sikkerhet. Husk alltid å være oppmerksom på potensielle trusler og ta nødvendige forholdsregler for å beskytte deg selv og dine data.

Koble til trådløsnettet med Mac - Kunnskapsbasen - NTNU
Bildekilde: i.ntnu.no

Hva vil Wiki fortelle oss?

IP-adressen din kan være et problem hvis du ønsker å være anonym når du bruker åpne WiFi-nettverk. IP-adresser kan spores, og dette gjør den mindre anonym enn et brukernavn. Når du redigerer Wikipedia-artikler uten å være innlogget, blir IP-adressen din logget, og artiklenes historikk vil inneholde informasjon om hvilken datamaskin som ble brukt og hva som ble endret i artikkelen. Hvis anonymitet er viktig for deg, er det beste alternativet å registrere deg som bruker.

Som registrert bruker trenger du ikke oppgi personlige opplysninger, og du kan velge et brukernavn som er et pseudonym eller noe helt annet. Selv om IP-adressen din logges av Wikipedias sentrale servere, er dette ansett som konfidensiell informasjon, og bare et fåtall personer har tilgang til disse loggene. Ved å registrere deg vil du være mer anonym enn når du redigerer som uregistrert bruker.

Hvis du er en av de som har en dynamisk IP-adresse, vil IP-adressen din endre seg hver gang du kobler til internett. Dette kan også skje hvis du redigerer via et offentlig trådløst nettverk, en annen datamaskin eller en smarttelefon. Selv med fast internettilkobling kan IP-adressen skifte hvis du eller internettleverandøren endrer innstillinger. Hvis tilkoblingen din akkurat har endret IP-adresse og denne adressen er blokkert, vil du ikke kunne redigere med mindre du har opprettet en brukerkonto.

Redigeringer fra en IP-adresse blir sett på med mistenksomhet, og omtrent en fjerdedel av redigeringene fra IP-adresser blir ansett for å være vandalisme. Ved å redigere med et brukernavn vil andre bidragsytere være mindre mistenksomme mot endringene dine. Hvis du ønsker å være anonym og unngå mistenksomhet, er det beste alternativet å registrere deg som bruker og velge et passende brukernavn.