Steam kan nå strømme spill i 8K-oppløsning

82

Opplev banebrytende 8K-oppløsning på Steam for strømming av spill. Les om den nyeste oppdateringen som lar deg nyte spill i høyeste oppløsning.

Spillplattformen Steam har nylig fått en oppdatering som gjør det mulig å streame spill i imponerende 8K-oppløsning. Dette er en banebrytende funksjon for de få som har en kraftig nok PC til å håndtere spill med så høy oppløsning.

Steam kan nå strømme spill i 8K-oppløsning - Diskuter artikler (Tek.no) -  Diskusjon.no
Bildekilde: www.diskusjon.no

Oppdateringen og innstillingene

Denne nye funksjonen ble introdusert i den siste oppdateringen av Steam-klienten. For å aktivere 8K-oppløsning, må du gå til Innstillinger - Remote Play - Advanced Client Options. Her kan du endre "limit resolution to" til 8K-oppløsning, som tilsvarer 7680 x 4320 piksler.

Det er viktig å merke seg at resultatene kan variere avhengig av maskinvare. For å nyte spill i nærheten av 8K-oppløsning, vil du sannsynligvis trenge et Nvidia Geforce RTX 3090-grafikkort og en TV med tilstrekkelig oppløsning.

Det anbefales også å fjerne begrensningen på maksimal båndbredde for strømmingen, men vær oppmerksom på at dette kan føre til økt forsinkelse på signalet. For best resultat anbefales det å ha begge enhetene tilkoblet ruteren med kabel.

You can now stream Steam games in 8K resolution | PCWorld
Bildekilde: www.pcworld.com

Steam's Remote Play Together

Sammen med 8K-støtten, har Steam også introdusert Remote Play Together. Denne funksjonen gjør det mulig å spille flerspillerspill uten at de du inviterer trenger å ha en egen Steam-konto. Dette åpner opp for flerspilleropplevelser i spill som ikke støtter flerspiller over nett.

Remote Play Together gjør også at spillere kan delta fra enheter som normalt ikke støtter det aktuelle spillet, for eksempel fra Mac OS. Spillet blir strømmet fra vertens PC, og plattformen gir inntrykk av at kommandoene kommer fra den samme PC-en.

Tidligere måtte verten invitere fra Steam-vennelisten sin, men nå kan man enkelt sende ut en invitasjonslenke. Denne lenken kan finnes ved å starte ønsket spill, åpne Steam-overlegget (vanligvis shift-tab) og klikke på Remote Play Anywhere-knappen.

En annen nyhet er at Steam Link-appen nå endelig er tilgjengelig på Mac OS. Denne appen har vært tilgjengelig på tVOS og iOS siden 2019, men Mac OS-brukere har nå også tilgang til den. Dette gjør det mulig å streame spill fra Steam-biblioteket til Mac-en.

Beste spillkonsoll | TechRadar
Bildekilde: global.techradar.com

Steam bidrar til å begrense belastningen på nettet

I en tid hvor flere mennesker er hjemme og bruker mer tid på strømming av filmer, serier og dataspilling, har flere aktører tatt grep for å begrense belastningen på internett. Netflix og YouTube har allerede redusert kvaliteten på sine tjenester i visse deler av verden.

Steam har også gjort endringer for å begrense belastningen på nettet. Tidligere oppdaterte Steam alle installerte spill automatisk, noe som kunne føre til økt belastning på nettverket. Nå vil kun spill som har blitt spilt de siste tre dagene bli oppdatert med en gang, mens andre spill vil bli oppdatert over flere dager i perioder med lavere nettverkstrafikk.

Det ser mørkt ut for strømming av Xbox-spill på iOS - Diskutér artikler  (Gamer.no) - Diskusjon.no
Bildekilde: www.diskusjon.no

Avslutning

Med den siste oppdateringen har Steam tatt et stort steg fremover ved å tilby 8K-støtte for strømming av spill. Dette gir spillere en unik mulighet til å oppleve spill i en utrolig høy oppløsning. Samtidig har Steam introdusert Remote Play Together og gjort Steam Link-appen tilgjengelig på Mac OS, noe som gir enda flere muligheter for spillere over hele verden.

Folk spør også

Hvordan laste ned spill på Steam?

Last ned og installer Steam fra http://store.steampowered.com/about. Trykk p Opprett en ny konto … fra innloggingssiden til Steam og flg anvisningene.

Fullstendig svar på help.steampowered.com


Hva er Steam spill?

Steam er den strste spillplattformen for PC og Mac, og eies av spillselskapet Valve Software som ogs str bak populre spillserier som Half-Life, Counter-Strike, Team Fortress og Dota. Helt grunnleggende er dette en nettbutikk for spill, lik for eksempel appbutikkene p mobiler og nettbrett.


Hvordan bruke Steam?

Hvordan virker steaming? En steamer fungerer ved koke opp vann og presse ut den resulterende dampen gjennom en dyse under hyt trykk. Dampen trenger raskt gjennom tekstiler og fr fibrene i plagget til svelle opp og bli myke.

Fullstendig svar på www.barbershop.no