Threads knuser ChatGPT og når 100 millioner brukere

62

Threads har tatt verden med storm og overgått populariteten til ChatGPT. Les om hvordan appen når 100 millioner brukere, begrensningene i Europa og kritikken mot Meta sin datahåndtering.

Threads knuser ChatGPT og når 100 millioner brukere på bare noen få dager etter lanseringen. Denne nye appen har tatt verden med storm og overgått populariteten til språkmodellen ChatGPT. I løpet av bare to måneder hadde ChatGPT nådd 100 millioner brukere, men Threads har klart det på rekordtid.

Twitter-rival har fått 100 millioner brukere på fem dager - Digi.no
Bildekilde: www.digi.no

Enorm popularitet

Threads har opplevd en enorm popularitet siden lanseringen. I løpet av de første par timene hadde appen allerede to millioner brukere, og dette tallet fortsatte å øke gjennom helgen. Administrerende direktør i Meta, Mark Zuckerberg, uttalte at lanseringen hadde overgått deres forventninger.

Denne populariteten har skjedd organisk, uten mye markedsføring fra Meta-siden. Appen har vokst på egenhånd basert på brukernes interesse og behov.

Twitter-rival har fått 100 millioner brukere på fem dager - Digi.no
Bildekilde: www.digi.no

Begrenset tilgjengelighet i Europa

Threads er for øyeblikket tilgjengelig i 100 land, men ikke i de fleste europeiske landene. Meta har uttalt at de ikke har planer om å lansere appen i Europa på en overskuelig fremtid. Årsaken til dette kan være at appen anses som et personvernmareritt. Den samler inn en rekke personopplysninger fra brukerne, inkludert helsedata, økonomiske tall, nettleserlogg, kontakter, lokasjon og søkeinformasjon.

Meta har fått kritikk for sin behandling av brukernes data, og deres praksis er funnet ulovlig i EU etter GDPR-loven. Dette er en av grunnene til at Threads ikke er tilgjengelig i Europa.

Se også

Teknologier 13.02.2024, 03:12 33
Hva betyr HD skjerm?
Teknologier 09.02.2024, 08:10 31
How old is Bing?

Problemer med datainnsamling og regelverk

Datainnsamlingen er ikke det eneste problemet Meta står overfor med Threads. Dataene som samles inn blir sporet på tvers av ulike kontoer, som for eksempel Facebook, Instagram, Whatsapp og Threads. Denne informasjonen blir deretter delt med annonsører, noe som potensielt kan bryte med europeisk personvernlovgivning.

Et annet problem er EUs regler mot favorisering av egne produkter. Threads krever at brukerne har en egen Instagram-konto. Dette kan være i strid med reglene om ikke å promotere egne merker over andres på egen plattform. En mulig løsning kan være å la brukere ha separate kontoer eller kun bruke en e-postadresse tilknyttet Threads.

Twitter-rival har fått 100 millioner brukere på fem dager - lister24.no
Bildekilde: www.lister24.no

Rekordtid for brukervekst

Med over 100 millioner registrerte brukere på bare fem dager etter lanseringen, har Threads knust rekorden som den raskest voksende forbrukerappen. Sammenlignet med andre populære apper som ChatGPT, Tiktok og Instagram, har Threads nådd denne milepælen på kortere tid.

Threads eies av Meta, selskapet bak Facebook og Instagram. Til tross for tiltakene Meta har gjort for å hindre bruk av appen i Europa, har noen brukere likevel klart å få tilgang til Threads ved hjelp av VPN.

Threads knuser ChatGPT - Diskuter artikler (Tek.no) - Diskusjon.no
Bildekilde: www.diskusjon.no

Fremtiden for Threads

Selv om Threads har oppnådd en utrolig brukervekst, er appen fortsatt ikke tilgjengelig i Europa på grunn av personvernproblematikk. Meta erkjenner at Europa er et viktig marked, og de håper å kunne utvide tilgangen til Threads i fremtiden.

Så langt har Threads gjort det enkelt for brukere å opprette en konto ved å knytte den til deres eksisterende Instagram-konto. Dette har gjort det enkelt å følge de samme kontoene som på Instagram. Imidlertid er det viktig å merke seg at sletting av en Threads-konto krever sletting av Instagram-kontoen.

Selv om det er mulig å deaktivere Threads-kontoen uten å påvirke Instagram-kontoen, er det ikke mulig å slette Threads-kontoen separat uten å slette Instagram-kontoen.

Threads har vist seg å være en revolusjonerende app med sin raske brukervekst og innovative funksjoner. Mens den for øyeblikket ikke er tilgjengelig for europeiske brukere, er det ingen tvil om at Threads har skapt stor oppmerksomhet og interesse innenfor sosiale medier-verdenen.

Videoer

The ChatGPT plugin that will save you hours of work a week!

DIESER CHATGPT PROMPT IST DER WAHNSINN

"Do Anything Now" ChatGPT is NO longer available! 😱 🚫

ChatGPT Plugins: Das ändert nochmal alles!

Ich habe ChatGPT ZUM HACKEN benutzt!

Zapier and ChatGPT 🤯 this is POWERFUL. #zapierpartner #zapier #ai #artificialintelligence #chatgpt

The Difference between GPT-3.5 and GPT- 4 #openai #chatgpt

Complete ChatGPT Tutorial - [Become A Power User in 30 Minutes]