Xiaomis nye ladeteknologi skal kunne fullade en telefon på 8 minutter

138

Utforsk Xiaomis nye ladeteknologi som kan fullade en telefon på kun åtte minutter. Les mer om den imponerende ladeeffekten på 200 watt og opplev lynraske ladetider. Konkurranse i ladehastighet og fremtidige muligheter blir også diskutert.

Xiaomi, den kinesiske mobilgiganten, har nylig presentert sin nyeste lynladeteknologi som har imponerende kapasitet til å lade opp en telefon på rekordtid. Med en kraftig ladeeffekt på 200 watt, lover Xiaomi at denne teknologien kan lade opp en telefon med et middels stort batteri på 4000 mAh fra 0 til 10 prosent på utrolige 44 sekunder. Å lade telefonen til 50 prosent tar kun tre minutter, og å fullade telefonen tar kun åtte minutter.

Denne imponerende ladeteknologien ble vist frem i en video på Twitter, der Xiaomi brukte en modifisert versjon av deres populære telefonmodell, Xiaomi Mi 11 Pro. I tillegg til den kablede ladingen på 200 watt, viste de også frem en trådløs ladeløsning med 120 watt, som påstår å kunne lade telefonen til 100 prosent på kun 15 minutter.

Lad telefonen på bare 8 minutter | Komputer.no
Bildekilde: komputer.no

Konkurranse i ladehastighet

Når det gjelder ladehastighet, har Xiaomi virkelig tatt ledelsen i markedet. Sammenlignet med konkurrentene, som for eksempel Apples iPhone 12-serie med maks 20 watt lading og Samsungs Galaxy S21-serie med 25 watt lading, skiller Xiaomi seg ut med sin imponerende 200 watt ladeeffekt.

Kinesiske mobilprodusenter som Xiaomi, Oneplus, Oppo og Vivo har lenge konkurrert om å levere raskest mulig lading til sine kunder. Tidligere hadde Xiaomi allerede lansert sin 120 watts kablede ladeløsning i Xiaomi Mi 10 Ultra, mens Oppo demonstrerte lading med 125 watt. Det er viktig å merke seg at selv om rask lading er praktisk, kan det medføre økt slitasje på batteriet.

En lading med 200 watt kan potensielt føre til betydelig varmeutvikling og kan raskere degradere batteriet sammenlignet med mer skånsom lading. Xiaomis Kina-sjef, Lu Weibing, har tidligere uttalt at batterikapasiteten kan falle med omtrent 20 prosent ved 100 watts hurtiglading sammenlignet med 30 watts PD-lading.

Denne løsningen lar deg lade mobilen trådløst fra den andre siden av rommet  - Digi.no
Bildekilde: www.digi.no

Fremtidige utfordringer og muligheter

Selv om Xiaomis lynraske ladeløsning er imponerende, er det viktig å merke seg at det er en proprietær teknologi som bare er tilgjengelig på deres egne produkter foreløpig. Det er uvisst om Xiaomi planlegger å lisensiere denne teknologien til andre produsenter.

En full kommersialisering av denne teknologien vil definitivt være til stor fordel for alle mobilbrukere, men det kan ta en stund før den blir tilgjengelig på markedet. Det er også ukjent når Xiaomi selv vil starte masseproduksjon av denne lynladeteknologien.

Selv om 120 wattsløsninger allerede har begynt å bli tilgjengelig på markedet, er Xiaomis 200 watt ladeløsning et betydelig fremskritt innen ladeteknologi. Xiaomi Mi 10 Ultra, som kun er tilgjengelig på det kinesiske markedet, er blant telefonene som allerede kan lades med 120 watt. Tester har vist at det tar rundt 21 minutter å lade telefonen til 100 prosent.

Andre kinesiske produsenter som Vivo og Oppo har også demonstrert 120 wattsladere som kan lade opp et 4000 mAh-batteri på henholdsvis 15 og 20 minutter. Det er tydelig at konkurransen om raskere lading intensiveres blant de kinesiske mobilprodusentene.

Andre imponerende ladeteknologier fra Xiaomi

Dette er ikke første gangen Xiaomi har imponert med sin ladeteknologi. I februar demonstrerte de en annen spennende teknologi kalt Mi Air Charge. Dette konseptet gjør det mulig å lade trådløst over en avstand på flere meter, noe som kan være revolusjonerende for trådløs lading i fremtiden.

Xiaomi 13T 5G smarttelefon 8/256GB (sort) - Elkjøp
Bildekilde: www.elkjop.no

Konklusjon

Xiaomis nye ladeteknologi med en kapasitet på 200 watt er en bemerkelsesverdig utvikling innen mobilindustrien. Med muligheten til å lade en telefon på kun åtte minutter, kan dette bety en revolusjon for mobilbrukere som ofte er avhengige av hyppig lading.

Det gjenstår imidlertid å se hvordan denne lynraske ladeløsningen vil påvirke batteriets levetid og varmeutvikling. Det er også nødvendig å avvente om Xiaomi vil gjøre denne teknologien tilgjengelig for andre produsenter.

Uansett utfordringer og muligheter som ligger foran oss, er det tydelig at Xiaomis nye ladeteknologi er et stort skritt fremover og en indikasjon på at lading av våre mobile enheter vil fortsette å bli mer effektivt og raskt.

Mobiltelefon: 59 modeller i test (2022) - Ekspertenes vurderinger -  Best-i-test.nu
Bildekilde: www.best-i-test.nu