Oppdag de beste Bluetooth-høyttalerne i vår test. Vi har vurdert lydkvalitet, pris, batteritid og brukervennlighet. Finn ut hvilke to modeller som er de klare vinnerne.
Innholdsfortegnelse
Oppdatert juli 2022 med JBL Flip 6, Sony SRS-XE200, Sony SRS-XE300 og Andersson BHS 3.2.
Bluetooth-høyttalere kan være så mangt. Alt fra bitte små klosser som knapt leverer bedre lyd enn mobiltelefonen din til svære tårn av noen høyttalere som er best egnet til å stå på ett sted og ikke flyttes.
Valg av høyttalere i testen
I denne testen har vi tatt for oss det mest vanlige segmentet, med høyttalere i størrelsen fra omtrent en liten ølboks og oppover. Det er helt sikkert mange flere vi kunne hatt med enn de 14 vi i to omganger har valgt ut, men ett sted måtte vi sette grensen for å unngå at det ble for mange.
Vi har forsøkt å holde oss til typiske park- og strandhøyttalere som tåler en støyt og helst en liten regnskur, men som ikke er større enn at du får plass til dem i vesken eller sekken – kanskje med ett unntak.
Vurderingskriterier
Siden høyttalerne varierer såpass i både størrelse og pris kårer vi heller ikke best i test på vanlig vis, men forsøker å plukke ut de beste i et par størrelseskategorier og eventuelt fremheve dem som måtte ha andre, ikke så åpenbare kvaliteter.
Lydkvalitet teller aller mest, maksvolum teller litt, og så tar vi selvfølgelig hensyn til ting som design, pris, batteritid, brukervennlighet og eventuelle ekstrafunksjoner. Vi har også testet blåtann-rekkevidden, men her skiller det såpass lite at vi kun nevner det om det er noe unormalt å melde.
Dette er høyttalerne vi har hatt med i testen:
Høyttaler | Pris (NOK) |
---|---|
JBL Flip 6 | 1,290 |
Sony SRS-XE200 | 1,495 |
Sony SRS-XE300 | 2,590 |
Andersson BHS 3.2 | 399 |
Prisene varierer fra like over tusenlappen til noe over 3000 kroner, med hovedvekt et sted omtrent midt mellom, og høyttaleren fra Netonnet/Andersson som en liten mulig joker til 399 kroner. Jevnt over må vi si at nivået er høyt, og at du ikke trår veldig feil nærmest uansett hvilken av høyttalerne du velger.
Felles for alle høyttalerne er også at de er vannresistente, selv om de to Bose-høyttalerne «bare» har IPX5-sertifisering. Her betyr IPX7 at høyttaleren skal kunne senkes i inntil én meter vann i 30 minutter, mens IPX5 betyr at den tåler vannsprut, men ikke senking i vann.
En del har også mulighet for å lade andre enheter fra det innebygde batteriet, ved at de har en ekstra USB-A-port. JBL Xtreme kan i tillegg både føre strøm inn og ut via sin USB-C-port, så der har du mange muligheter. Bose, Ultimate Ears og Andersson sverger fortsatt til mikro-USB.
Se også
Anbefalinger
Det beste kompromisset mellom lyd, størrelse, funksjonalitet og pris synes vi det er JBL som leverer. Den er litt større enn de minste høyttalerne i testutvalget, men gir en god lydopplevelse og har en rimelig pris. Sony SRS-XE300 er også et godt valg for de som ønsker enda bedre lydkvalitet og har litt mer å investere.
Det er viktig å merke seg at lydpreferanser kan variere fra person til person, så det kan være lurt å lytte til høyttalerne selv før du tar en endelig beslutning.
Oppsummering
Bluetooth-høyttalere gir deg friheten til å nyte musikk trådløst, enten du er hjemme, på farten eller utendørs. Med et bredt spekter av valgmuligheter når det gjelder størrelse, design og funksjonalitet, er det viktig å vurdere dine behov og preferanser før du foretar et kjøp.
I vår test har vi sett på høyttalere i forskjellige størrelseskategorier og vurdert faktorer som lydkvalitet, pris, batteritid og brukervennlighet. Basert på dette har vi kommet frem til at JBL Flip 6 og Sony SRS-XE300 er de to klare vinnerne i vår test.
Uansett hvilken høyttaler du velger, kan du være sikker på å få en god lydopplevelse og trådløs bekvemmelighet med dagens Bluetooth-høyttalere.