Ice med kjempeutbygging

55

Ice, en av Norges mobiloperatører, vil gjennomføre en massiv utbygging av sitt mobilnettverk med over 7000 nye og oppgraderte basestasjoner. Dette vil forbedre mobildekningen og gi bedre tjenester til Ice-kundene. Les mer hos 32Chip.

Ice, en av mobiloperatørene i Norge, har annonsert en massiv oppgradering av sitt mobilnettverk. Selskapet planlegger å bygge ut hele 7100 nye og oppgraderte basestasjoner i løpet av de kommende årene. Denne utbyggingen inkluderer 3200 oppgraderte basestasjoner og 3900 helt nye stasjoner. Dette vil bidra til å forbedre mobildekningen i hele landet og gi bedre tjenester til Ice-kundene.

Silje R. Bore på LinkedIn: Ice med kjempeutbygging - Tek.no
Bildekilde: no.linkedin.com

Bakgrunn

Tidligere i februar kjøpte Lyse opp Ice for 5,5 milliarder kroner. Lyse er en energiprodusent og leverandør av TV og internett gjennom heleide Altibox. Med dette oppkjøpet ønsker Ice å styrke sin posisjon i markedet og tilby bedre tjenester til sine kunder.

Mette Olsen Killingberg on LinkedIn: Ice med kjempeutbygging - Tek.no
Bildekilde: www.linkedin.com

Ambisjon og planer

I dag hevder Ice at de har 95 prosent befolkningsdekning, noe som betyr at de har dekning der folk bor og ferdes. Selskapet benytter seg av en gjestingsavtale med Telia for å gi dekning der de ikke har egen dekning. Ice har imidlertid som mål å skru av denne avtalen etter hvert som utbyggingen av deres eget nettverk skrider frem.

Mette Olsen Killingberg, Head of Implementation i Ice, uttaler at den første delen av utbyggingen vil fokusere på å øke kapasiteten for kundene. Allerede i dag går 9 av 10 megabyte lastet ned fra Ice-kunder gjennom selskapets eget nett. Den massive utbyggingen vil gi bedre kapasitet og forbedret dekning for Ice-kundene.

Utbyggingspartner

Det er foreløpig ikke blitt bekreftet om Nokia vil være den valgte partneren for 5G-utbyggingen. Ice har vært i forhandlinger med flere leverandører, og mer detaljer rundt utbyggingen vil komme senere. Det er verdt å merke seg at Telia og Telenor har valgt Ericsson som sin utbyggingspartner for sine 5G-nettverk.

Mette Olsen Killingberg på LinkedIn: Ice med kjempeutbygging - Tek.no
Bildekilde: no.linkedin.com

Fremtidsutsikter

Med den store utbyggingen vil Ice komme nærmere Telenor når det gjelder antall basestasjoner i Norge. Per september 2021 hadde Telenor over 7500 basestasjoner, mens Telia oppga å ha 6800 basestasjoner på samme tidspunkt. Ice har også tilstrekkelige frekvensressurser for å støtte utbyggingen av 4G og 5G-nettverket.

En del av målet med utbyggingen er å tilby bredbånd gjennom fast tilkoblet 5G med antenne på veggen og mottaksboks inne. Dette vil gi brukerne rask og pålitelig internettilgang hvor som helst i landet.

Technogarden har vunnet rammeavtale med ice | Technogarden
Bildekilde: www.technogarden.no

Sammenfatning

Ice skal gjennomføre en storstilt utbygging av sitt mobilnettverk med over 7000 nye og oppgraderte basestasjoner. Dette vil forbedre mobildekningen i hele landet og gi bedre tjenester til Ice-kundene. Med sin ambisjon om å bli en ledende mobiloperatør i Norge og med Lyse som eier, har Ice et sterkt fundament for dette utbyggingsprosjektet.

Se også

Nyheter 13.02.2024, 03:30 52
Hva koster iPhone 15?
Nyheter 13.02.2024, 03:24 51
Når kom Snapchat?
Nyheter 10.01.2024, 12:41 67
Kan en 12 åring ha Snapchat?

Folk spør også

Hva er forskjellen på ice og Ice+?

ice har bygget Norges nye og moderne mobilnett (ice+) for gi deg dekningen og hastigheten du trenger til lav pris. Alle vre abonnement gir deg mye data til lav pris, men iceJunior og Data Frihet er rene ice+ produkter og gir deg derfor enda mer data for pengene.


Hva slags dekning har ice?

ice dekker deg Siden vi begynte bygge et mobildatanettverk som er rigget for fremtidens mobillsninger, var alle vanlige samtaler i Telia sitt nett. N dekker ice 94% av Norges befolkning. De resterende 6% blir automatisk overfrt til Telia sitt nett. S uansett er du sikret god dekning!


Er Ice+ 5G?

Over 7000 nye basestasjoner for 5G. Ice tar kraftig sats og planlegger over 7000 basestasjoner for 5G. Til sammenlikning hadde Telia 6800 stasjoner hsten 2021.

Fullstendig svar på www.tek.no


Har ice Telenor dekning?

Visste du at ice, i tillegg til Telia og Telenor, er de eneste som har eget mobilnett, med egne mobilmaster og egen dekning i Norge? Kanskje ikke, og kanskje tenker du at dette ikke er s viktig for deg.