Hvordan fungerer mesh-nettverk?

25.04.2024, 12:54 66

Et mesh-nettverk fungerer ved at du ikke har en enkelt hovedruter, men heller flere trådløse enheter, kalt noder. En av disse nodene er koblet direkte til internett via et kabelmodem. Disse enhetene er plassert på ulike steder i huset og kan kommunisere fritt med hverandre.

En av fordelene med et mesh-nettverk er at det er mer effektivt enn en vanlig ruter og repeatere. Repeatere kommuniserer kun med ruteren og ikke med hverandre, mens enhetene i et mesh-nettverk kan kommunisere direkte med hverandre.

En annen stor fordel med et mesh-nettverk er at det alltid sørger for at du har den best mulige tilkoblingen. Mesh-nettverket velger automatisk de tilgjengelige trådløse punktene som er raskest, sender på den minst trafikkerte kanalen og bruker den største båndbredden. Dette betyr at du ikke trenger å endre nettverksoppsettet manuelt.

Et mesh-nettverk er et trådløst nettverkssystem som gir deg stabilt og raskt internett hjemme. Det benytter dedikerte mesh-routere, også kalt noder. Disse nodene er koblet sammen for å danne ett nettverkssystem. En av nodene er koblet til modemet, mens de andre fungerer som satellitter. Etter oppsettet vil du ha ett nettverk som fungerer som en enkelt enhet.

For å kunne benytte et mesh-nettverk trenger du teknisk tilbehør som inkluderer en hovedrouter (noden som alle andre enheter kobles til) og trådløse noder. Modemet kobles til hovednoden, og de andre nodene kobles trådløst til hovednoden. Det er viktig å restarte modemet for å få en ny og gyldig IP-adresse for nodene.

Et mesh-nettverk er et nettverk der flere enheter (noder) kobles direkte sammen uten å gå gjennom en sentral server eller hub. Hver node kan kommunisere direkte med alle andre noder innen rekkevidde, og trafikken kan omdirigeres basert på tilgjengelige noder. Mesh-nettverk er også svært feiltolerante, da nettverket kan fortsette å fungere selv om en eller flere noder går ned.

Et wifi mesh-nettverk består av flere tilgangspunkter som fungerer som ett. Disse tilgangspunktene kan være dedikerte enheter eller innebygd i en annen enhet, som en ruter. De koordinerte trådløse tilgangspunktene spres i hjemmet, bygningen eller et større område for å gi tilgang til det samme trådløse nettverket.

Har du et spørsmål? Spør oss!

Folk spør også

Hvordan ta vare på batteriet på iPhone?

lagt til på 10.01.2024, 12:38

Hvem kjøpte Twitter?

lagt til på 11.02.2024, 16:04

Hvor mye koster Powerwall?

lagt til på 08.02.2024, 06:29

Hva er den beste RTX?

lagt til på 13.02.2024, 03:44

Er 100gb mye?

lagt til på 12.05.2024, 01:28