Ansiktsgjenkjenning i Galaxy S9 kan bli mye bedre

96

Samsung kan ha forbedret ansiktsgjenkjenning i Galaxy S9 med Intelliscan-funksjonen. Lesere har oppdaget at både ansikts- og irisgjenkjenning kan fungere samtidig. Dette kan være et skritt nærmere iPhone X og FaceID i hvor godt det hele fungerer.

Samsung lanserte ansikts- og irisgjenkjenning med Galaxy S8, og de beholdt funksjonen også i Galaxy Note 8. Men de to måtene å gjenkjenne deg på lar seg ikke kombinere, og de krever ulike typer belysning for å virke. Nå kan Samsung ha fikset problemet, og i samme slengen muligens nærmet seg iPhone X og FaceID i hvor godt det hele funker.

Samsung Galaxy S9 kan få mye bedre ansiktsgjenkjenning – iPhone, iPad Mac,  Pc Dokor, reparasjon Strømmen Lillestrøm
Bildekilde: www.alphadata.no

Intelliscan – En kombinert løsning?

Ifølge Android Police har en av deres lesere med tidlig tilgang på Galaxy S9 funnet funksjonen Intelliscan i menyene. Som vanlig følger det med instruksjonsvideoer av det enkle slaget, og noen har allerede lagt ut videoen for Intelliscan. Her ser man at begge funksjonene jobber samtidig.

Video: Intelliscan i aksjon på Galaxy S9

For at iris-funksjonen skal fungere, må ansiktet belyses av en infrarød diode i toppen av telefonen. Dette minner litt om det iPhone X gjør, men i Samsungs variant brukes lyset til å lyse opp øyet, der Apple lager et rutenett som brukes til å gjenkjenne dybdeinformasjon.

Slik vi kjenner funksjonaliteten i dag, må du ha masse lys for å bruke ansiktsgjenkjenningen, siden den bruker det vanlige frontkameraet uten tilleggslys. Mens irisgjenkjenningen helst skal ha alt fra normal innebelysning og ned for at ikke ir-dioden skal drukne i sollys.

I dag kan ikke de to funksjonene kombineres. Fingereleseren på baksiden av telefonene kan stå på hele tiden, mens enten iris- eller ansiktsgjenkjenning står på. Telefonen kan ikke bytte automatisk, og du får heller ikke opp muligheten til å bytte kjapt mellom dem hvis forholdene krever det.

At Samsung ikke gjorde mer ut av funksjonaliteten forundret oss da vi testet Galaxy S8. Man lyver tross alt ikke så veldig om man beskriver en smarttelefon som en samling sensorer med skjerm - og få telefoner har fullt så mange følere og sensorer som toppmodellene har. Galaxy S8 burde jo dermed vite når det er for lyst for én funksjon eller for mørkt for en annen.

Samsung Galaxy S9 kan få mye bedre ansiktsgjenkjenning – iPhone, iPad Mac,  Pc Dokor, reparasjon Strømmen Lillestrøm
Bildekilde: www.alphadata.no

Intelliscan - En mulig løsning forbedring?

Akkurat hvordan Samsung har fått Intelliscan til å virke er uvisst. Irisgjenkjenningen krever at du titter på en nokså bestemt måte mot telefonen, med øynene åpne og i riktig retning. Ansiktsgjenkjenning gjør i utgangspunktet ikke det.

En ting som spiller inn på hvordan dette virker er hva slags selfiekamera Samsung har plassert i fronten av telefonen. For med unntak for dobbelt selfiekamera har egentlig Samsungs siste toppmodeller allerede litt av det som trengs for å herme etter FaceID-funksjonen i iPhone X.

Og dobbelt selfiekamera fikk vi nylig se i Galaxy A8, Nettstedet ETNews skriver at Samsung jobber med å forbedre både irisskanneren og ansiktsgjenkjenningen i Galaxy S9 som forventes til våren.

Forbedret presisjon og hastighet

Det nevnes ikke spesifikt hva som skal forbedres, men nettstedet skriver at teknologien skal fungere raskere og være mer presis enn i Galaxy S8. Som kjent, er det forholdsvis enkelt å lure ansiktsgjenkjenningen i Galaxy S8 med et høyoppløst bilde. Samsung kom senere med en uttalelse der selskapet forklarte "ansiktsflausen". En irisskanner er derimot mye sikrere enn ansiktsgjenkjenning, men er ikke like rask som de andre påloggingsalternativene.

Apple lanserte nylig iPhone X med ansiktsgjenkjenningen FaceID og som etter vår erfaring er lynrask og sømløs i stort sett de fleste forhold. Samsung ønsker neppe å tilby en dårligere løsning enn sin argeste mobilkonkurrent.

Samsung Galaxy S9 kan få mye bedre ansiktsgjenkjenning - ITavisen
Bildekilde: itavisen.no

Valget er ditt

Til slutt, spørsmålet er hva foretrekker du? Fingeravtrykksensor, ansiktsgjenkjenning, irisskanner eller pin-kode? Hver av disse alternativene har sine fordeler og ulemper når det kommer til sikkerhet, brukervennlighet og pålitelighet.

Kilder:

TEST: Samsung Galaxy S9+ – Den beste Galaxy til nå
Bildekilde: www.lydogbilde.no

Folk spør også

Hvilket år kom Samsung S9?

Galaxy S9 og S9 + vil vre tilgjengelig i Norge fra og med 16. mars 2018 i fargene Midnight Black, Coral Blue og den helt nye fargen Lilac Purple.

Fullstendig svar på itavisen.no


Hvor mye koster Samsung Galaxy S9?

NOK2 890,00 Frpris:3 290,00 -12% inkl. mva.

Fullstendig svar på mobilxpress.no


Hvor stor er Samsung Galaxy S9?

Fakta: Samsung Galaxy + S9 er utstyrt med octacore (2,7 GHz quadcore + 1,7GHz quadcore) og 6 GB RAM, 64 GB intern lagring og plass til 400 GB med micro-SD. Har en 6.2″ Quad HD (2960 1440) Super AMOLED-skjerm (529 ppi). Batteri p 3.500 mAh (Hurtigladning og trdls ladning), 158,1 x 73,8 x 8,5 mm, vekt 189 g.