Apple kan ha utviklet trådløs lader som virker på avstand

46

Les ryktene om at Apple kan ha utviklet en trådløs lader som virker på avstand. Dette ville være et betydelig fremskritt innen trådløs ladingsteknologi og kunne endre måten vi lader våre enheter på.

En nyhet som har skapt stor interesse og spenning blant teknologientusiaster er ryktene om at Apple kan ha utviklet en trådløs lader som virker på avstand. Dette ville være et betydelig fremskritt innen trådløs ladingsteknologi og kunne revolusjonere måten vi lader våre enheter på.

Elegant 3-i-1 trådløs lader for iPhone 12/13/14, AirPods og Apple Watch -  Mackabler.no
Bildekilde: mackabler.no

Utvikling av trådløs lading

Trådløs lading har vært tilgjengelig på markedet i lang tid, men Apple har enn så lenge ikke kastet seg på denne trenden for mobiltelefoner. Imidlertid bruker selskapets smartklokke allerede induksjon for lading. Nå hevdes det at Apple kan ha løst et av de viktigste problemene knyttet til trådløs lading på avstand.

Tidligere har trådløs lading krevd umiddelbar nærhet mellom enheten og laderen. Enten det er fra Qi- eller PMA-alliansene, har de eksisterende løsningene begrenset lademuligheten til umiddelbar nærhet. Ifølge ryktene skal Apple ha funnet en løsning på dette problemet og kan være på vei til markedet med trådløse ladere som har lengre rekkevidde allerede i 2017.

Det er Bloomberg som har rapportert om disse ryktene, men som vanlig er kildene anonyme, og Apple har ikke kommentert ryktene offisielt.

Trådløs hurtiglader for mobil, Apple Watch og Airpods - Elkjøp
Bildekilde: www.elkjop.no

Potensielle fordeler med trådløs lading på avstand

Dagens trådløse ladeteknologier som Qi og PMA har begrensninger når det gjelder avstanden mellom laderen og enheten som skal lades. Effekten synker betydelig når det er avstand mellom laderen og mottakeren. Apple kan ha funnet en måte å overvinne denne begrensningen på, noe som kan være svært gunstig.

En trådløs lader som virker på avstand kan være spesielt nyttig i situasjoner der man har flere enheter som trenger lading samtidig eller der man ønsker å lade en enhet mens man bruker den. Det kan også være en praktisk løsning for å lade enheter som er montert på vegger eller i tak.

Potensielle teknologier og patenter

Flere forskere og laboratorier har kunngjort fremskritt innen trådløs lading på avstand, men ingen av disse teknologiene har ennå blitt kommersialisert. Det er mulig at Apple enten vil lisensiere en eksisterende teknologi eller har utviklet sin egen unike løsning. Det er ikke klart hvilken teknologi eller patent Apple eventuelt vil benytte seg av for å muliggjøre trådløs lading på avstand.

Det er verdt å merke seg at det er mange selskaper som stadig annonserer nye teknologier innen trådløs lading. Foreløpig har det ikke skjedd så mye på markedet for trådløs lading, og det er viktig å være forsiktig med å bli for optimistisk med hensyn til teknologiens fremtidige utvikling.

De 5 beste trådløse laderne til iPhone og andre Apple-enheter
Bildekilde: www.mytrendyphone.no

MagMIMO og fremtidig potensiale

Et eksempel på en teknologi som kan ha potensiale for trådløs lading på avstand er MagMIMO. Dette systemet er utviklet ved Massachusetts Institute of Technology (MIT) og har vist seg i stand til å lade en iPhone 4S fra helt utladet til fullt oppladet på fem timer ved bruk av magnetisk resonans.

MagMIMO kan tilby lading i avstander opp til 30 centimeter, og forskerne har som mål å øke rekkevidden ytterligere slik at magnetfeltet kan nå ut til enhetene uansett hvor de befinner seg i rommet. Dette vil gjøre det mulig for enhetene å lade mens de er i samme rom som laderen, uten å være fysisk koblet til den.

For at enheten skal støtte MagMIMO, må den ha mottakerspoler for induksjonslading, tilsvarende dagens Qi-enheter. Det er imidlertid ikke kjent om MagMIMO kan fungere sammen med enheter som allerede er på markedet.

Trådløs hurtiglader for mobil, Apple Watch og Airpods svart - Elkjøp
Bildekilde: www.elkjop.no

Apple's satsning på trådløs lading

Apple har tidligere vist interesse for trådløs lading ved å introdusere denne funksjonaliteten i iPhone 8 og 8 Plus. Nylig har selskapet også kjøpt opp PowerbyProxi, et selskap som jobber med utvikling av trådløs ladeteknologi og -produkter. Oppkjøpet kan være et tegn på at Apple ønsker å øke satsingen på trådløs lading og utvikle innovative løsninger for fremtiden.

Konklusjon

Apple kan ha utviklet en trådløs lader som virker på avstand, ifølge ryktene. Dette ville være et betydelig fremskritt innen trådløs ladingsteknologi og kunne endre måten vi lader våre enheter på. Imidlertid er det viktig å merke seg at dette foreløpig er bare rykter, og det er ingen offisiell bekreftelse fra Apple. Hvis ryktene viser seg å være sanne, kan Apple være på vei til markedet med trådløse ladere som har lengre rekkevidde allerede i 2017.

Sammenleggbar 3-i-1 trådløs lader 15W - Sort - Mackabler.no
Bildekilde: mackabler.no

Hva vil Wiki fortelle oss?

Apple kan ha utviklet trådløs lader som virker på avstand.

En nyhet som har skapt stor interesse og spenning blant teknologientusiaster er ryktene om at Apple kan ha utviklet en trådløs lader som virker på avstand. Dette ville være et betydelig fremskritt innen trådløs ladingsteknologi og kunne revolusjonere måten vi lader våre enheter på.

Ifølge rapporter har Apple jobbet med å utvikle en lader som bruker en form for magnetisk resonans for å overføre energi trådløst over avstander. Dette betyr at brukerne ikke lenger vil trenge å plassere enhetene sine direkte på en ladeplate, men i stedet kunne lade dem opp selv om de er flere meter unna laderen.

Dette kan være spesielt nyttig i situasjoner der man har flere enheter som trenger lading samtidig, eller der man ønsker å lade en enhet mens man bruker den. I tillegg kan en trådløs lader på avstand være en praktisk løsning for å lade enheter som er montert på vegger eller i tak.

Det er imidlertid viktig å merke seg at dette foreløpig er bare rykter, og det er ingen offisiell bekreftelse fra Apple om utviklingen av en slik trådløs lader. Men hvis ryktene viser seg å være sanne, kan dette være et spennende fremskritt innen trådløs ladingsteknologi som vil endre måten vi lader våre enheter på.

Folk spør også

Hvordan fungerer en trådløs lader?

For lade smarttelefonen uten ledning, m du ha en trdls lader. Det er en plate som fr strm fra stikkontakten. Du legger mobilen p platen, s begynner ladeprosessen. Ofte kan du ogs lade eldre (eller flere) mobiler via et kabeluttak i den trdlse laderen, hvis du nsker det.

Fullstendig svar på komputer.no


Hvilke iPhone kan lades trådløst?

iPhonen har trdls lading integrert, slik at du kan lade enkelt og intuitivt.


Hvorfor virker ikke iPhone lader?

Sjekk om ladekabelen og USB-adapteren har tegn til skader, for eksempel sliteskader eller byde pinner. Ikke bruk skadet tilbehr. Bruk en stikkontakt og sjekk at det er gode forbindelser mellom ladekabelen, USB-veggadapteren og vegguttaket eller strmledningen, eller prv en annen stikkontakt.


Hva er MagSafe til iPhone?

P stttede modeller fester MagSafe-ladere og -batterideksler seg til baksiden av iPhone eller et MagSafe-deksel eller -etui. Magnetene srger for riktig plassering og gjr det mulig lade trdlst, slik at du kan holde og bruke iPhone mens den lades.

Fullstendig svar på support.apple.com


Videoer

Alt galt med trådløse opladere | Ufiltret

Sådan bruger du en trådløs oplader

What Happened to America's oldest Telephone Network? (History of the Telephone) - IT'S HISTORY

På sporene af en gammel civilisation? 🗿 Hvad hvis vi har taget fejl på vores fortid?

The Shocking Truth about Non-Human UFOs: John Greenewald Reveals All

Forskellige UFO-typer og -former i historien

World's Largest FREE WILL Debate w/ Top Physicists & Philosophers

2 nætters bilcamping i kraftig regn