Nå er grafikkortet som skal demokratisere VR her

51

Radeon RX 480 er AMDs første Polaris-baserte grafikkort som har som mål å demokratisere VR-opplevelsen ved å levere høy kvalitet til en rimelig pris. Les om ytelse, pris, fordeler ved RX 480 og de nye medlemmene i Radeon RX-familien. Oppdag også alternative VR-opplevelser uten en VR PC som Oculus Quest 2 og PlayStation VR.

Introduksjon

I dag, klokken 15, offisielt lanserte AMD sitt første Polaris-baserte grafikkort, Radeon RX 480, i Norge. Dette grafikkortet har som mål å demokratisere VR-opplevelsen ved å levere høy kvalitet til en rimelig pris. Til tross for at vi i Tek ikke har fått tak i et testkort ennå, vil vi presentere lanseringsnyhetene for Radeon RX 480.

De Bedste Grafikkort til VR - How To Computer
Bildekilde: howtocomputer.dk

Ytelse og Pris

Basert på foreløpige tester fra andre medier, ser det ut til at RX 480 ligger mellom R9 390 og R9 390X i ytelse. Det kan også sammenlignes med GTX 970 fra Nvidias forrige generasjon. I DirectX 12-tester viser AMDs nykommer seg også å være imponerende. Med Nvidia Pascal-generasjonens lansering har prisen på GTX 970 sunket betydelig, og det selges nå til rundt 2300 kroner. AMDs anbefalte utsalgspris for RX 480 med 4 gigabyte minne er 2180 kroner, mens kortet med 8 GB minne har en anbefalt pris på 2535 kroner.

Imidlertid viser de første prisene fra butikker at de tar seg godt betalt for RX 480. Referansemodellene starter på 2800 kroner for 8 GB-kort, mens Komplett forsøker å selge en referanseutgave for hele 3500 kroner. Det forventes imidlertid at prisene vil synke og stabilisere seg over de kommende dagene og ukene.

SweClockers kör 15 grafikkort i VRMark – prestanda för virtuell verklighet  - Test
Bildekilde: www.sweclockers.com

Fordeler ved RX 480

RX 480 skiller seg ikke bare ut når det gjelder ytelse og pris. Produsert med 14 nanometer FinFET-prosess, har RX 480 en betydelig lavere energibehov sammenlignet med GTX 970. Dette gir også potensial for kjøleløsninger som er mindre støyende. Kortet er basert på AMDs GCN 1.3-arkitektur, noe som gir støtte for alle nye og viktige standarder. Dette inkluderer HDMI 2.0, DisplayPort 1.4, visning av HDR-innhold og maskinvarestøtte for HEVC-kodeken. RX 480 er dermed et ideelt valg for de med en Full HD-skjerm.

De nye medlemmene i Radeon RX-familien

I tillegg til RX 480 har AMD også vist frem to nye medlemmer i Radeon RX-familien, RX 470 og RX 460. RX 470 er det kraftigste av de to kortene og er rettet mot spillere som ønsker god grafikk på en Full HD-skjerm. RX 460 derimot, er et budsjettkort som passer inn i alle PC-er og er spesielt rettet mot populære esport-spill og MOBA-sjangeren. Begge kortene er basert på selskapets Polaris 10-arkitektur.

Bäst i test 2023: Bästa grafikkorten för VR
Bildekilde: köpguide.se

Alternativer for VR-opplevelser

I tillegg til RX 480 er det flere alternativer for de som ønsker å oppleve VR uten en VR PC. Oculus Quest 2 er et av de beste alternativene på markedet for en rimelig og enkel VR-opplevelse. Dette alt-i-ett-systemet krever ingen spillkonsoller eller VR PC, og gir deg tilgang til mer enn 200 spennende spill.

For de som allerede har en PlayStation 3, 4 eller 5, kan PlayStation VR være et billig alternativ til VR PC. Dette systemet er blant de mest brukte VR-systemene i norske hjem og tilbyr et bredt utvalg av spennende spill.

Oppsummering

Radeon RX 480 er AMDs satsning på å demokratisere VR-opplevelsen ved å levere god ytelse til en rimelig pris. Med sin Polaris-baserte arkitektur og støtte for de nyeste standardene, er RX 480 et attraktivt valg for spillere med Full HD-skjermer. I tillegg til RX 480 har AMD også introdusert RX 470 og RX 460 i Radeon RX-familien. For de som ønsker VR-opplevelser uten en VR PC, er Oculus Quest 2 og PlayStation VR gode alternativer.

Videoer

How Important Is VRAM Bandwidth?

Why Are There SO MANY Graphics Card Makers?