Nvidias kjøp av Arm kan få enorme konsekvenser

39

Les om Nvidias kjøp av Arm og de potensielle konsekvensene det kan ha for mobilindustrien. - 32Chip

Konkurrenter motsetter seg Nvidias planer om å kjøpe Arm - Digi.no
Bildekilde: www.digi.no

En kritisk aktør i mobilindustrien

Et av verdens ledende teknologiselskaper, Nvidia, har nylig kjøpt Arm, den eneste utvikleren av design for mobilprosessorer. Arm er avgjørende for mobilindustrien, da de fleste moderne mobiler bruker deres prosessordesign. Uten Arm ville store deler av mobilindustrien måtte omstrukturere virksomheten. Selv Intel har forsøkt å konkurrere uten suksess. Arm kan derfor sies å være et av verdens viktigste selskaper i dag.

Storoppkjøpet til Nvidia trues av britiske myndigheter - ITavisen
Bildekilde: itavisen.no

Potensielle konsekvenser

Oppkjøpet har potensiale til å forårsake enorme forandringer. Når et amerikansk gigantselskap som Nvidia blir eier av verdens største mobilprosessoraktør, kan dette få store implikasjoner, spesielt med tanke på at en betydelig del av verdens smartenhetsproduksjon foregår i Kina. Spenningene mellom USA og Kina kan påvirke utfallet av oppkjøpet. Tidligere kuttet Arm kontakten med den kinesiske mobilgiganten Huawei på grunn av amerikanske restriksjoner, men senere ble kontakten gjenopprettet.

Se også

Teknologier 10.01.2024, 10:34 34
Hva sporer Facebook?
Teknologier 09.02.2024, 08:10 31
How old is Bing?

Implikasjoner for mobilprodusenter

Mobilprodusenter som Huawei, Apple, Samsung og Qualcomm bruker alle Arm-design som grunnlag for sine prosessorer. Huawei bruker spesielt sine egne Kirin-prosessorer basert på Arm-design, mens rimeligere mobiler ofte bruker Arm-baserte prosessorer fra Qualcomm. Nvidia sin oppkjøp av Arm kan derfor påvirke prosessorproduksjonen til flere av verdens største mobilprodusenter.

Arms rolle i teknologiverdenen

Arm er ikke bare involvert i mobilprosessorer, de er også kjent for å lage design til grafikkprosessorer. Deres Mali-prosessorer brukes i en rekke enheter, inkludert bildatastyringssystemer og TV-bokser. Nvidia har allerede en ledende posisjon innen grafikkort, og med oppkjøpet av Arm ønsker de å bruke Arms økosystem til å utvikle kunstig intelligens videre.

Bekymring blant konkurrenter

Nvidias planer om å kjøpe Arm har skapt bekymring blant flere av verdens største leverandører av mikroprosessorer. Qualcomm, en av disse leverandørene, har uttrykt bekymring for at Nvidia kan begrense tilgangen til Arms teknologi for konkurrerende selskaper. Selskaper som Google og Microsoft har også protestert mot oppkjøpet og dets potensielle konsekvenser.

Oppkjøpets visjon

Nvidia har uttalt at oppkjøpet vil være til fordel for lisenskundene til Arm, og at de ønsker å utvide deres virksomheter inn i nye markeder. Nvidia ser på kunstig intelligens som den mest kraftfulle teknologiske kraften i vår tid, og ønsker å utnytte Arms teknologi for å forbedre databehandling i ulike områder som skyen, smartmobiler, PC-er, selvkjørende biler, roboter og edge IoT.

Videoer

Derfor kan hestehuller være livsfarlige

Hvordan reagerer børn, når man fortæller, at der ikke er råd til at holde jul?

Joscha Bach: Tid, simuleringshypotese, eksistens

Michael Levin og Joscha Bach: Kollektiv intelligens

Joscha Bach Λ Ben Goertzel: Conscious Ai, LLMs, AGI

Jesus Came to Save Sinners | Charles Spurgeon | Free Christian Audiobook

John Vervaeke: Psykedelika, ondskap og buddhisme

Bernardo Kastrup Λ John Vervaeke om Meta-bevissthet