Xbox-teknologi skal gjøre Windows bedre til spilling

49

Les om Microsofts planer om å integrere Xbox-teknologi, inkludert DirectStorage, i Windows 10 for å forbedre spillopplevelsen på plattformen. DirectStorage vil gi raskere innlastingstider og bedre spillopplevelser på en PC med egnet NVMe-SSD.

Introduksjon

I 2020 avslørte Microsoft sin kommende konsollflaggskip Xbox Series X, og en av de mest imponerende funksjonene var den nye lagringsteknologien kalt Xbox Velocity Architecture. Denne teknologien erstatter de gamle snurrediskene med lynraske SSD-er og inkluderer også programvare som gir raskere innlastingstider og sømløse spillopplevelser. Nå har Microsoft kunngjort at de vil integrere denne teknologien, kalt DirectStorage, i Windows 10, for å gjøre Windows-plattformen bedre egnet for gaming.

Microsoft Xbox Series Trådløs Xbox kontroller V2 + Adapter til Windows 10 -  MaxGaming.no
Bildekilde: www.maxgaming.no

DirectStorage - Raskere innlastingstider og bedre spillopplevelse

DirectStorage er en del av DirectX-plattformen og vil gi spillutviklere muligheten til å optimalisere lastetider og datahenting i større spillmiljøer, på samme måte som de nye Xbox-konsollene. Dagens spillprogrammeringsgrensesnitt (API) kan ikke skalere opp til samme nivå av I/O-operasjoner som moderne SSD-er kan håndtere. Dette skaper flaskehalser som begrenser hva spill kan oppnå på en hvilken som helst datamaskin, uavhengig av dens hastighet.

Microsoft har løst dette problemet på den kommende generasjon Xbox ved å utvikle DirectStorage-teknologien. Ved å overføre denne teknologien til Windows, vil en PC med en egnet NVMe-SSD kunne bli en bedre gamingmaskin. Det er imidlertid viktig at spillutviklere utnytter seg av disse mulighetene, noe som kan ta tid. DirectStorage må først utvikles ferdig, testes og deretter brukes i programmeringen av nye spill.

Xbox Wireless kontroller med trådløs Windows 10 adapter - Elkjøp
Bildekilde: www.elkjop.no

Windows får lynrask spillinnlasting

Microsoft har jobbet med å gjøre Windows til en bedre spillplattform, og de har nå kunngjort at deres nye «DirectStorage» API er klart for bruk i PC-spill. Dette API-et lover raskere oppstart og innlasting av spill, noe som kan resultere i bedre teksturer og økt innlevelse i massive spillverdener. En spennende funksjon er også «fast travel» som kan skje nesten umiddelbart.

Dagens API-er kan ikke håndtere like mange lese-/skriveoperasjoner som moderne NVMe SSD-er kan takle. Dette fører til flaskehalser som begrenser spillenes ytelse, uavhengig av hvor rask PC-en din er. Microsoft har nå løst dette ved å overføre DirectStorage-teknologien fra Xbox Series X og S til Windows-plattformen. Dette gjør det mulig for en PC med egnet NVMe-SSD å bli en bedre gamingmaskin.

Konklusjon

Gjennom integreringen av Xbox-teknologi som DirectStorage i Windows 10, tar Microsoft et stort skritt mot å gjøre Windows-plattformen bedre egnet for gaming. DirectStorage vil gi spillutviklere muligheten til å optimalisere lastetider og datahenting, noe som vil resultere i raskere spillinnlasting og bedre spillopplevelse. Selv om det vil ta tid før DirectStorage blir tilgjengelig for utviklere og før spillene utnytter seg av teknologien fullt ut, er det en spennende utvikling for PC-spillere som ønsker en forbedret gamingopplevelse på Windows-plattformen.

Så bra er Xbox One
Bildekilde: www.aftenbladet.no

Hva vil Wiki fortelle oss?

Xbox-teknologi skal gjøre Windows bedre til spilling. Spillserien Grand Theft Auto (GTA) har vært revolusjonerende innen action-eventyrspillsjangeren, og utviklingen av disse spillene har vært drevet av Xbox-teknologi. Opprinnelig utviklet av DMA Design, ble spillserien overtatt av Take-Two i 1999 og navnet endret til Rockstar North i 2002. Rockstar North har siden vært ansvarlig for hoveddelen av utviklingen, med bidrag fra andre Rockstar-utviklere. GTA-serien er kjent for sin åpne spillverden, der spilleren kan velge oppdrag og samtidig utforske ulike aktiviteter. Hovedpersonene i spillene prøver å stige i gradene i den kriminelle underverdenen, og motstanderne er ofte personer som truer deres fremgang. GTA-serien har vært kritikerrost og kommersielt vellykket, og har solgt over 220 millioner enheter. Xbox-teknologien har spilt en sentral rolle i utviklingen av spillene og har bidratt til å forbedre spillopplevelsen på Windows-plattformen. Ved å dra nytte av Xbox-teknologien kan Windows-brukere nyte bedre grafikk, lyd og spillytelse, og dermed gjøre Windows-plattformen bedre egnet for gaming.

Folk spør også

Kan man spille xbox spill på pc?

Uansett om du er nybegynner eller allerede ekspert nr det gjelder spilling i Windows 10, kan du spille Xbox-spill p enhver Windows 10-PC p hjemmenettverket. Velg Start og deretter Xbox Console Companion . Logg p med Microsoft-kontoen din. Hvis du ikke har en Microsoft-konto, velger du Opprett en!

Fullstendig svar på support.microsoft.com


Hvordan få spill på Xbox?

Slik installerer du p Xbox-konsollen: Trykk p Xbox-knappen  for pne guiden, og velg deretter Mine spill og apper gt; Se alle gt; Spill.Rull ned til Game Pass, og sk deretter etter spillflisen.Velg flisen, og velg deretter Installer.

Fullstendig svar på support.xbox.com


Videoer

Power On: The Story of Xbox | Chapter 3: And It Didn't Turn On

Speed Up Windows 10

Power On: The Story of Xbox | Chapter 6: TV…Or Not TV

Power On: The Story of Xbox | Chapter 5: The Red Ring of Death

Power On: The Story of Xbox | Chapter 2: The Valentine's Day Massacre

Power On: The Story of Xbox | Chapter 4: Cool…Now What?

Xbox Games Showcase Extended

30 Ultimate Windows 10 Tips and Tricks for 2020