Billig-mesh til folket: Dette får du for under 2000 kroner

191

Oppdag de beste rimelige wifi-ruterne til under 2000 kroner. Les om TP-Link Deco M4, Huawei og Xiaomi sine Wi-Fi 6-mesh-sett og hvordan de kan forbedre ditt hjemmenettverk.

Et spørsmål vi i Tek ofte får er spørsmålet om å anbefale en rimelig wifi-ruter, og i veldig mange av de anbefalingene har responsen de siste par årene vært «Du skal ikke ha et rimelig mesh-sett, da?»

Det svaret har i høyeste grad vært motivert av TP-Links Deco M4, som titt og ofte har vært på tilbud til godt under tusenlappen for en topakning, og under Black Week i fjor fikk du også en trepakning til 999 kroner, som må sies å ha vært et kupp.

For den prisen har du fått et system med både god ytelse og høy brukervennlighet, spesielt om du ikke har veldig store krav til wifi-systemet hjemme annet enn at det fungerer slik det skal.

Billig-mesh til folket: Dette får du for under 2000 kroner - Diskuter  artikler (Tek.no) - Diskusjon.no
Bildekilde: www.diskusjon.no

Den nye generasjonen av billig-mesh

Deco M4 begynner imidlertid å dra på årene. Det er tre og et halvt år siden vi testet det, en periode som egentlig er å anse som en liten evighet i wifi-sammenheng for tiden. Siden den gang har vi fått ikke mindre enn tre nye wifi-standarder, i form av Wi-Fi 6, Wi-Fi 6E og nå Wi-Fi 7, selv om sistnevnte egentlig bare er helt i startfasen.

Av disse er det bare Wi-Fi 6 som har en prislapp som gjør at den kan nærme seg «rimelig»-anbefalingen vi i denne testen ønsket å oppdatere. Vi satte nemlig et krav om at en topakning ikke kan koste mer enn 2000 kroner, og fikk inn sett fra nevnte TP-Link, fra Huawei og fra Xiaomi - alle med Wi-Fi 6.

I denne prisklassen får du bare såkalt «tobånds»-wifi, som betyr at du får ett 2,4 GHz- og ett 5 GHz-bånd tilgjengelig - i motsetning til mer påkostede løsninger som gjerne har et ekstra 5 GHz-bånd - såkalt trebånds (eller firebånds i tilfelle Wi-Fi 6E, som også har et bånd på 6 GHz). Dette ekstra båndet kan du velge at skal benyttes i sin helhet til trafikken mellom meshnodene, som gjør at du i praksis får full hastighet også når du beveger deg vekk fra hovedruteren og ut i dekningsområdet til en av satellittene.

På et tobåndssystem er det gjerne slik at du både må motta og sende på det samme båndet, noe som i praksis betyr at hastighetene halveres når du havner i et område hvor du kobler til en satellitt og ikke til hovednoden.

Det må sies at de fleste produsenter gjerne bruker både 2,4 og 5 GHz til å sende denne trafikken nå, og derfor er ikke allSaken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.ByttPå Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Mesh nettverk test (2023) → De beste mesh nettverkene
Bildekilde: forbrukerliv.no

Omni Lite: Rimelig mesh med tre noder

Kan det være for godt til å være sant?

Vi har lenge hatt lyst til å teste norske Jensens mesh-sett, kalt Omni. Jensen sier imidlertid at disse er de fullstendige tomme for, men tilbød i stedet det nye og billigere Omni Lite.

Dette koster «bare» 2000 kroner for en trepakning, noe som gjør det til minst en tusenlapp billigere enn de fleste andre mesh-sett på markedet, for eksempel Google Wifi.

Prisene på mesh er riktignok generelt på vei ned, og stadig flere av produsentene har nok innsett at folk flest kanskje ikke har behov for de avanserte trebåndsløsningene de fleste kom opp med i første generasjon.

Nå er det billigere tobåndsløsninger med mindre avanserte radioer som gjelder, og disse koster fra 3000 kroner og ned. Vi skal teste flere slike fremover, men foreløpig er det altså Jensen Omni Lite som er i søkelyset.

Omni Lite-enhetene er som navnet tilsier, svært lette. De små plastboksene skriker kanskje ikke akkurat heftig byggekvalitet og avansert innmat, men skinnet kan bedra.

Boksene har for øvrig veggoppheng innebygd, slik at du bare kan skru to skruer i veggen og hekte boksen på. Det er praktisk.

Hver node har to ethernet-innganger, hvorav den ene vil være forbeholdt internett-tilkoblingen på hovednoden. Settet støtter også såkalt ethernet backhaul, så du kan eventuelt bruke kabler til å koble sammen nodene om du ønsker, men det har vi ikke testet.

Oppsettet er så enkelt som vi h...

Se også

Hva vil Wiki fortelle oss?

Billig-mesh til folket: Dette får du for under 2000 kroner. I dagens marked er det et bredt utvalg av mesh-nettverkssystemer tilgjengelig, og prisen har blitt mer overkommelig for forbrukere. Under 2000 kroner kan du nå få et billig-mesh-nettverkssystem som gir deg pålitig, rask og stabil trådløs tilkobling i hjemmet.

Disse rimelige mesh-nettverkene har ofte flere noder eller enheter som kan dekke store områder og eliminere eventuelle døde soner i nettverket. De fleste av disse systemene er også enkle å installere og administrere, selv for personer uten teknisk ekspertise.

For under 2000 kroner kan du forvente å få et mesh-nettverkssystem som gir deg høy hastighet, bred dekning og god stabilitet. Systemene har vanligvis funksjoner som automatisk roaming, som lar enhetene sømløst bytte mellom noder for å opprettholde en stabil tilkobling. De har også avanserte sikkerhetsfunksjoner som beskytter nettverket mot uautorisert tilgang.

Det er viktig å merke seg at selv om disse billigere mesh-nettverkssystemene kan være et godt alternativ for de fleste hjemmebrukere, kan de ikke konkurrere med de mer avanserte og kostbare systemene som brukes i store bedrifter eller profesjonelle miljøer. Likevel, for de fleste vanlige behov, vil et mesh-nettverk til under 2000 kroner være tilstrekkelig.

Samlet sett har utviklingen av billigere mesh-nettverkssystemer gjort det mulig for flere mennesker å dra nytte av denne teknologien. Med en investering under 2000 kroner kan du nå oppgradere hjemmenettverket ditt og få bedre trådløs dekning og hastighet.

Folk spør også

Hvordan fungerer et mesh nettverk?

Slik virker mesh-nettverk Mesh-nettverk virker ved at du i stedet for ha n hovedruter gjerne har tre trdlse enheter, og en av disse er igjen koblet direkte til internett, for eksempel via et kabelmodem fra tjenesteleverandren. Enhetene plasseres p forskjellige steder i huset og kommuniserer fritt med hverandre.


Hvilken TP Link Deco er best?

1. TP-Link Deco X60 - BEST I TEST MESH-RUTER. Familiens klassiske pakke som vokser seg sterkere med eget materiale. TP-Link Deco X60 er et lite og smart mesh-system som bestr av tre identiske enheter, med WiFi-teknologien 802.11ax (Wifi 6).


Hvordan setter man opp et mesh nettverk?

Du kobler bare hovednoden til modemet ditt, og deretter plasserer du de andre satellittnodene rundt i hjemmet ditt. Grensesnittet er lett tilgjengelig gjennom en app, hvor du (etter ha satt opp systemet med navn og sikkert passord) bl. a. kan sjekke signalstyrken til hver node og bruk av bndbredde.


Videoer

3 Hacks til Bedre WiFi » (SUPER NEMT)

Unbox with Me - Helpsy Source REFORMATION Secondhand Clothing Mystery Box - Videresælges online for $$

LucyTools sendte det billigere produkt, ikke det der blev betalt for, og det var gået i stykker på grund af dårlig indpakning.

ENDELIG FÅR JEG FRED...

Bilcamping i regn på bjerg - Tagtelt - Hund

Bilcamping på et bjerg - Telt og lastbilfortelt

FIRST RIDE WITH ELECTRIC MOTORCYCLE - REVIEW ZERO MOTORCYCLES SR/F

Jonathan Blow: Consciousness, Game Design, & Free Will