Intels nye prosessorplattform skal gjøre kunstig intelligens mye mer avansert

106

Intel er klar til å lansere Lake Crest-brikken, basert på Nervana-teknologien, som vil revolusjonere kunstig intelligens. Denne nye plattformen vil trene kunstig intelligens 100 ganger raskere og muliggjøre betydelige fremskritt innen maskinvare rettet mot kunstig intelligens. Testing av brikkene er planlagt i første halvdel av året, og spennende resultater kan forventes i nær fremtid.

Gjør det mulig å «trene» kunstig intelligens 100 ganger raskere enn før, ifølge Intel

Kunstig intelligens har lenge vært et sentralt område innen nevrale nettverk og maskinlæring. Tradisjonelt har grafikkprosessorer fra selskaper som Nvidia dominert markedet for å drive kunstig intelligens fremover. Men nå er prosessorgiganten Intel klar til å lansere en ny plattform som er spesifikt designet for å ta kunstig intelligens til nye høyder. Denne nye plattformen, kjent som Lake Crest-brikkene, vil ifølge Intel gjøre det mulig å trene kunstig intelligens 100 ganger raskere enn tidligere.

Intel satser på at kunstig intelligens vil unnslippe skyen | Pronto AI
Bildekilde: www.prontoai.no

Lake Crest-brikker basert på Nervana-teknologien

Intel har nå avslørt de tekniske detaljene rundt Lake Crest-brikkene som er ment å effektivisere maskinlæring og fokusere på avanserte nevrale nettverk. Disse brikkene er basert på den nye Nervana-teknologien, som Intel kunngjorde i fjor november. En av hovedfordelene med denne nye plattformen er at den kan redusere tiden det tar å trene opp avanserte nevrale nettverk med hele 100 ganger i løpet av de neste tre årene.

Kan vi bruke kunstig intelligens uten å bli late?
Bildekilde: www.aftenposten.no

Mer datakraft enn de beste grafikkprosessorene

Ifølge Intel vil Lake Crest-brikkene gi mer rå datakraft enn selv de beste grafikkprosessorene på markedet. Dette innebærer at vi kan forvente en betydelig akselerasjon i utviklingen av maskinvare rettet mot kunstig intelligens i tiden fremover. Lake Crest-brikkene er utstyrt med 32 GB HBM2-minne (High Bandwidth Memory), som er en relativt ny minneteknologi som også brukes i AMDs nye Vega-baserte skjermkort. Minnehastigheten er imponerende 1 TB/s med en klokkefrekvens på 2 GHz.

Se også

Teknologier 10.01.2024, 23:32 41
Hvordan virker VR?
Teknologier 13.02.2024, 03:12 33
Hva betyr HD skjerm?

Testing og tilgjengelighet

Testing av Lake Crest-brikkene er planlagt å finne sted i første halvdel av inneværende år. Deretter vil partnere få tilgang til teknologien i andre halvdel. Intel har også kunngjort Nervana-baserte "Knights Crest"-prosessorer som er ment å integreres med selskapets eksisterende Xeon-prosessorer. Det er foreløpig uklart når vi vil se konkrete resultater av Intels nye teknologi, men vi kan forvente spennende fremskritt innen kunstig intelligens i nær fremtid.

Intels nye «arbeidsstasjon» byr på 72-kjernes prosessor

Intel er kjent for å tilby prosessorer med ekstra stor ytelse gjennom sin Xeon- og Xeon Phi-serie. Nå er selskapet klare til å lansere en ny og betydelig kraftigere versjon av Xeon Phi-prosessoren, som vil være tilgjengelig også for stasjonære PC-er. Denne nye versjonen, kjent som "Knights Landing", vil være den kraftigste brikken Intel noensinne har utviklet.

72 kjerner og toppytelse på 3 teraflops

Knights Landing-brikken vil ha imponerende 72 kjerner og en maksimal toppytelse på hele 3 teraflops. Denne brikken er primært rettet mot superdatamaskiner, men Intel avslørte at Knights Landing også vil bli brukt i en stasjonær PC-modell eller "arbeidsstasjon". Dette signaliserer at Intel kommer til å produsere denne kraftige maskinen selv.

Fokus på forskere og potensielle forbrukere

Den nye arbeidsstasjonen vil i første omgang bli lansert i et begrenset antall og hovedsakelig rettet mot forskere som trenger avansert databehandling og ikke har tilgang til superdatamaskiner. Intel håper imidlertid at vanlige PC-produsenter også vil ta dette i bruk og tilby stasjonære PC-er med den nye Knights Landing-brikken. Dette kan indikere at de kraftige maskinene etter hvert kan bli tilgjengelige for vanlige forbrukere, selv om dette ikke er bekreftet ennå. Prisen på maskinene vil nok også være ganske høy.

Intel Ice Lake: Bærbare prosessorer for det neste nivået

I januar i år annonserte Intel sin nye generasjon bærbare prosessorer, Ice Lake, som tilbyr en betydelig ytelsesøkning. Disse prosessorene er dedikert til tynne bærbare PC-er og inkluderer 2-i-1-maskiner og nettbrett-PC-er.

Intel hevder at Ice Lake vil ta laptop-segmentet til neste nivå når det gjelder ytelse, grafikk, batteritid, overføringshastigheter og kunstig intelligens. Ice Lake-prosessorene er basert på den nye kjernearkitekturen "Sunny Cove" og tilbyr i3-, i5- og i7-brikker med opptil fire kjerner og åtte tråder, samt en maksimal turbofrekvens på 4,1 GHz.

En av de mest spennende aspektene ved Ice Lake er at det er den første generasjonen av Intels prosessorer som er spesifikt designet for kunstig intelligens-applikasjoner på tynne bærbare PC-er. Intel har tidligere uttalt at disse brikkene kan levere opptil 2,5 ganger høyere ytelse innen AI-applikasjoner og inkluderer Intels egen Gaussian Network Accelerator-løsning (GNA). DL Boost, et instruksjonssett spesielt utviklet for å forbedre ytelsen til AI-applikasjoner, er også tilgjengelig.

Ice Lake-prosessorene inneholder også en ny Iris Plus-grafikkløsning med den nye grafikkarkitekturen Gen11. Dette gjør det mulig å kjøre grafisk krevende applikasjoner med høyere ytelse enn tidligere. Andre funksjoner inkluderer støtte for WiFi 6-standarden og Thunderbolt 3, som gir høyere overføringshastigheter.

Ifølge Intel vil Ice Lake-prosessorene være tilgjengelige i bærbare PC-er rundt juletider, men det er ennå ikke spesifisert en mer eksakt lanseringsdato.

Folk spør også

Hva er fordeler med kunstig intelligens?

Den strste fordelen med kunstig intelligens er at menneskelige feil elimineres. AI analyserer seg raskere frem til taktiske avgjrelser, jobber dgnet rundt og effektiviserer rutinemessige arbeidsoppgaver. Dette resulterer i mer spennende arbeidsoppgaver for alle ansatte og bedret arbeidsmilj.

Fullstendig svar på storehaug.no


Hva kan kunstig intelligens brukes til?

quot;Kunstig intelligente systemer utfrer handlinger, fysisk eller digitalt, basert p tolkning og behandling av strukturerte eller ustrukturerte data, i den hensikt oppn et gitt ml. Enkelte KI-systemer kan ogs tilpasse seg gjennom analysere og ta hensyn til hvordan tidligere handlinger har pvirket omgivelsene.quot;

Fullstendig svar på www.digdir.no


Hvordan påvirker kunstig intelligens samfunnet?

Kunstig intelligens, og spesielt maskinlring, blir brukt for ta viktige beslutninger p mange omrder. Dette kan fre til skalt algoritmisk diskriminering, alts en tendens til diskriminere ut fra etnisk opprinnelse, kjnn eller andre faktorer, for eksempel i behandling av jobbsknader eller sknader om bankln.

Fullstendig svar på course.elementsofai.com


Når kom AI?

Historikk for AI Begrepet kunstig intelligens ble opprettet i 1956, p en vitenskapelig konferanse ved Dartmouth University i Hanover, New Hampshire. Siden da har AI og databehandling utviklet seg p en ekstremt gjensidig avhengig mte.

Fullstendig svar på www.sap.com