«Vision Pro»: Her er Apples AR-hodesett

30

Apple har endelig lansert sitt etterlengtede AR/VR-hodesett kalt «Apple Vision Pro». Les mer om dette banebrytende hodesettet som tilbyr en sømløs sammenblanding av virkeligheten og det virtuelle innholdet.

Sømløs sammenblanding av virkelighet og innhold

Apple har endelig lansert sitt etterlengtede AR/VR-hodesett kalt «Apple Vision Pro». Denne banebrytende enheten skiller seg fra de fleste VR-hodesettene på markedet ved å tilby en sømløs sammenblanding av virkeligheten og det virtuelle innholdet. Dette minner oss kanskje mest om Microsofts HoloLens, men Vision Pro er rettet mot forbrukere og prosumere, i motsetning til de profesjonelle løsningene som HoloLens.

Vision Pro: Apple's Ambitious VR/AR Headset Emerges at WWDC, Arrives in  2024 - CNET
Bildekilde: www.cnet.com

Design og funksjonalitet

Vision Pro har en unik design med en skjerm på utsiden som viser brukerens øyne. Dette gjør det enkelt for personer rundt deg å forstå om du ser dem eller ikke når du bruker hodesettet. En viktig detalj er at Vision Pro kan brukes med et batteri, som en slags nødlader som kan bæres i lommen, men batteritiden er begrenset til to timer per lading. Alternativt kan hodesettet kobles til nettstrøm for lengre brukstid.

Apple Vision Pro VR Headset: Everything You Need to Know | Wirecutter
Bildekilde: www.nytimes.com

Pris og tilgjengelighet

Prisen på Vision Pro er som forventet høy, med en prislapp på 3499 dollar. Dette tilsvarer nesten 39 000 kroner (før norsk moms). Ved lansering vil Vision Pro være tilgjengelig i USA, med planer om å utvide til flere markeder senere.

Se også

Teknologier 10.01.2024, 17:06 38
Hvorfor heter det laptop?
Teknologier 09.02.2024, 08:10 31
How old is Bing?

Ytelse og teknologi

Hodesettet er utstyrt med Apples M2-brikke, som brukes i Mac-datamaskiner, og en ny brikke kalt R1. R1-brikken tar seg av prosesseringen av data fra hodesettets 12 kameraer, fem andre sensorer (inkludert en lidar) og seks mikrofoner. Dette eliminerer forsinkelse og bidrar til en jevn opplevelse.

Skjermkvaliteten på Vision Pro er imponerende, med mer enn 4K-oppløsning per øye. Dette betyr en firedobling av pikseltettheten sammenlignet med andre hodesett på markedet. Totalt har Vision Pro 23 millioner piksler fordelt på de to skjermene, noe som gir en nær 5K-oppløsning per skjerm.

Apple unveils Vision Pro AR headset | GamesIndustry.biz
Bildekilde: www.gamesindustry.biz

Optic ID-teknologi

En spennende funksjon som introduseres med Vision Pro er Optic ID-teknologi. Dette er en biometrisk sikkerhetsfunksjon som skanner irisene i øynene dine for å låse opp hodesettet. Optic ID bruker LED-belysning til å eksponere øynene og lagrer informasjonen i en sikker enhet kalt "Secure Enclave". Denne teknologien er så nøyaktig at den kan skille mellom identiske tvillinger.

Apple Vision Pro - her er det nye AR/VR-headsettet - Prisjakt Norge
Bildekilde: www.prisjakt.no

Design og brukervennlighet

Vision Pro er designet for å være komfortabelt å bruke over lengre tid. Hodesettet sitter stramt rundt hodet, og brukerne kan velge mellom ulike stroppalternativer for best mulig passform. Apple har også samarbeidet med Zeiss for å utvikle korrektive linser som kan festes med magneter på innsiden av hodesettet, slik at personer med synsfeil kan nyte AR-opplevelsene uten å bruke briller.

Pris og tilgjengelighet

Ved lansering vil Vision Pro være tilgjengelig til en pris av 3499 USD. Det er foreløpig usikkert når produktet vil være tilgjengelig på det norske markedet og om prisen vil forbli den samme når det kommer hit.

Apple's Vision Pro AR Headset To Be Available In US From February 2
Bildekilde: www.ndtv.com

Apple's visjon for AR

Med Vision Pro tar Apple AR-opplevelser til et nytt nivå. Dette AR-hodesettet representerer selskapets engasjement for å utvikle revolusjonerende teknologi som beriker våre digitale opplevelser. Med sømløs sammenblanding av virkelighet og virtuelt innhold åpner Vision Pro dørene for utallige muligheter innen underholdning, utdanning og forretning.

Apple Vision Pro er en blandet fornøyelse
Bildekilde: www.lydogbilde.no

Fremtiden for AR

Med lanseringen av Vision Pro har Apple skapt store forventninger for fremtiden. Etter 16 års forskning og utvikling viser selskapet at de er klare til å forme vår virkelighet på nytt. Vision Pro er bare begynnelsen på en spennende reise, og vi kan bare forestille oss hvilke innovative produkter og opplevelser Apple vil presentere oss med i fremtiden.

Hva vil Wiki fortelle oss?

«Vision Pro»: Her er Apples AR-hodesett

Apples «Vision Pro» er et av de mest etterlengtede augmented reality (AR) hodetelefonene på markedet. Dette innovative hodetelefonsettet gir brukerne en unik og immersiv opplevelse av en virtuell verden. Med pose-sporing og 3D nærøyedisplay gir «Vision Pro» brukerne følelsen av å være til stede i en simulert virkelighet.

AR-teknologi har et bredt spekter av bruksområder, inkludert underholdning, utdanning og forretning. Med «Vision Pro» kan brukerne nyte AR-opplevelser som spill, medisinsk eller militær opplæring, samt virtuelle møter i forretningsmiljøer.

Denne banebrytende teknologien bruker enten hodetelefoner eller multi-prosjekterte miljøer for å generere realistiske bilder, lyder og andre opplevelser som etterligner brukerens fysiske tilstedeværelse i den virtuelle verdenen. «Vision Pro» gir brukerne muligheten til å se seg rundt i den kunstige verdenen, bevege seg rundt i den og samhandle med virtuelle funksjoner og objekter.

Hodetelefonsettet består av en hode-montert skjerm med en liten skjerm foran øynene, som gir brukeren muligheten til å se stereoskopiske bilder og oppleve en tredimensjonal virtuell verden. I tillegg til visuell opplevelse, inneholder «Vision Pro» også binaural lyd, samt posisjons- og rotasjonsbasert hodetracking for seks grader av bevegelse. Dette gir brukeren en mer realistisk og intuitiv opplevelse av den virtuelle verdenen.

Apple har tatt AR-teknologien til et nytt nivå med «Vision Pro». Hodetelefonsettet inneholder også bevegelseskontroller med haptisk tilbakemelding, noe som muliggjør fysisk interaksjon med den virtuelle verdenen på en naturlig måte. I tillegg har den en omnidirectional tredemølle som gir brukeren enda større bevegelsesfrihet i den fysiske verdenen, slik at man kan bevege seg i hvilken som helst retning.

Med «Vision Pro» tar Apple AR-opplevelser til en ny dimensjon og åpner opp for utallige muligheter innen underholdning, utdanning og forretning. Dette AR-hodesettet representerer Apples engasjement for å utvikle revolusjonerende teknologi som beriker våre digitale opplevelser.

Folk spør også

Hva er Apple Vision Pro?

Apple Vision Pro drives av visionOS og tilbyr et helt nytt tredimensjonalt brukergrensesnitt som styres av brukerens yne, hender og stemme. En helt ny App Store gir brukerne tilgang til over en million kompatible apper fra iOS og iPadOS, samt nye opplevelser som utnytter de unike egenskapene til Vision Pro.


Når kommer Apple Vision Pro?

Apple Vision Pro ble lansert i begynnelsen av juni i fjor – i forbindelse med WWDC 2023. Produktet er et headset som integrerer digitalt innhold med den fysiske verdenen og tilbyr romlige opplevelser i visionOS, styrt av brukerens yne, hender og stemme.

Fullstendig svar på www.lydogbilde.no


Hvor mye koster Apple Vision?

Den bygger p skribentens egne analyser, meninger og vurderinger. Apples slalmbriller koster 37.000 kroner. Mlet er ikke selge uhyrlig mange av dem, men finne det neste produktet som kan overta etter smarttelefonen. I dag lanserer Apple de nye smartbrillene sine, Vision Pro, for amerikanske forbrukere.

Fullstendig svar på nrkbeta.no


Videoer

i wore Apple Vision Pro for 24 hours

The Apple Vision Pro Can CLONE HUMANS? - Mega64 Podcast #710

WWDC 2023 — June 5 | Apple

DaVinci Resolve on Apple Vision Pro CONFIRMED?!

Apple Vision Pro im Test: Warum ist das so krass?!

UNBOXING APPLE VISION PRO + SETUP!

Apple Vision Pro | Our Future or Our Demise?

Apple Vision Pro Unpacked - what YOU can expect