Kan denne ta over for telefonen?

42

Les om den innovative enheten AI Pin utviklet av Humane som hevdes å kunne erstatte tradisjonelle smarttelefoner. Utforsk hva AI Pin er, hvordan den fungerer og potensielle bruksområder.

Artikkel skrevet av Expert Writer

Så lett kan andre ta kontroll over din smarttelefon
Bildekilde: www.dagbladet.no

Introduksjon

Det amerikanske oppstartsselskapet «Humane» har utviklet en ny enhet kalt «AI Pin», som hevdes å kunne erstatte tradisjonelle smarttelefoner. Denne artikkelen vil utforske hva AI Pin er, hvordan den fungerer, og potensielle bruksområder for enheten.

Hackere kan ta fullstendig kontroll over telefonen din - Tu.no
Bildekilde: www.tu.no

Hva er AI Pin?

AI Pin er en liten firkant eller pin, som veier 34 gram, og kan festes til brukerens genser. Den er utstyrt med kraftig kunstig intelligens fra OpenAI, og har sitt eget operativsystem kalt Cosmos. AI Pin har flere funksjoner, inkludert mikrofon, høyttaler, 13 megapikselkamera og muligheten til å projisere skjerminnhold ved hjelp av en laser.

Se også

Hvordan fungerer AI Pin?

AI Pin kan betjenes ved å snakke til den, på samme måte som man ville gjort med taleassistenter som Google Assistant eller Siri. Den kan aktiveres ved å berøre berøringsflaten på forsiden av enheten. Når AI Pin er aktivert, viser den et «Trust Light», som indikerer at den lytter eller filmer og samler inn data.

Enheten er i stand til å utføre mange av de samme oppgavene som dagens smarttelefoner, inkludert å ringe, spille musikk, ta bilder og filme. I tillegg har AI Pin en innebygd assistent som kan svare på spørsmål og gi informasjon.

Hackere kan ta fullstendig kontroll over telefonen din – E24
Bildekilde: e24.no

Bruksområder for AI Pin

AI Pin kan potensielt erstatte tradisjonelle smarttelefoner og gi brukerne tilgang til informasjon uten å være avhengig av en telefon. Den kan være nyttig i situasjoner der man ikke har hendene frie til å bruke en mobilskjerm. Brukere kan utføre oppgaver ved å snakke direkte til AI Pin og få rask tilgang til relevant informasjon.

Noen av bruksområdene som Humane lister opp inkluderer å ringe, avspille musikk, ta bilder og filme. AI Pin kan også være nyttig for å finne svar på spørsmål ved hjelp av assistenten. Enheten hevdes å kunne raskt forstå brukerens behov og koble dem til riktig AI-tjeneste for svar.

Guide: Slik bytter du mobil og overfører innhold | Elkjøp
Bildekilde: www.elkjop.no

Abonnement og batteritid

For å bruke AI Pin kreves et abonnement, som koster 24 dollar per måned. Dette abonnementet gir enheten sitt eget telefonnummer og dataforbindelse, som er essensielt for å kunne bruke enheten uten å være avhengig av en smarttelefon.

Batteritiden til AI Pin er et åpent spørsmål. Enheten leveres med to batteriboostere som festes magnetisk og kan forlenge batteritiden. Det er foreløpig ikke kjent hvor lenge batteriet varer på én lading.

Konklusjon

AI Pin er en innovativ enhet utviklet av Humane, som hevder å kunne erstatte tradisjonelle smarttelefoner. Med kraftig kunstig intelligens og flere innebygde funksjoner, kan AI Pin potensielt revolusjonere måten vi kommuniserer og får tilgang til informasjon på. Det gjenstår å se om enheten leverer på sine påstander og om den får bred aksept blant brukere.

Dette betyr symbolene på mobilen din - Smart, annonsørinnhold fra VG  Partnerstudio
Bildekilde: www.vg.no

Hva vil Wiki fortelle oss?

Telefonen har utviklet seg over tid fra ikke-elektriske mekanismer til elektromagnetiske apparater. Oppfinnelsen av telefonen tilskrives vanligvis Alexander Graham Bell, selv om hans bidrag ikke var unikt og andre oppfinnere også arbeidet med telefoner på samme tid. På begynnelsen ble telefonen betraktet som et leketøy, men den utviklet seg gradvis til et velfungerende telefonsystem.

I dag er bruken av såkalte "fasttelefoner" i Norge begrenset til private anlegg og tilkobling til internett ved hjelp av adaptere. Dette har vist seg å være nyttig for samlere, museer, personer med demens eller de som foretrekker enheter med lav elektromagnetisk utstråling. Adaptere for mobiltelefontilkobling er også tilgjengelige for de samme gruppene, og de kan også brukes der det ikke er tilgjengelighet for data eller mobildekning ved å sende signaler gjennom en telefonlinje.

I Norge ble den første automatiske telefonsentralen satt i drift i Skien i 1920, og i løpet av første halvdel av 1900-tallet ble et landsomfattende rikstelefonnett bygget ut av Telegrafverket. Mobiltelefoni ble introdusert med ulike nettverk, inkludert NMT-450 og NMT-900, før GSM-mobiltelefoni ble innført i 1991 av både NetCom og Televerket.

I dag har bredbåndstelefoni blitt stadig mer populært i norske hjem, der analoge telefonapparater brukes sammen med en adapter koblet til internett.

Telefoner fungerer ved å konvertere lydbølger til elektriske signaler ved hjelp av en mikrofon, som deretter overføres til mottakeren via en telefonlinje. Anleggene benytter seg av teletransformatorene for å opprettholde god lydkvalitet over lange strekninger. Den analoge telefonlinjen, som fremdeles er i bruk i mange hjem, har en spenning på -48 VDC og fungerer som en strømsløyfe der telefonapparatet varierer impedansen i takt med lyden som påvirker mikrofonen.

Telefonens oppbygging og virkemåte kan enkelt forklares ved at en mikrofon konverterer lydbølger til elektrisitet, som deretter overføres gjennom ledningen og gjenskapes som lydbølger i mottakeren. Kullkornsmikrofonen baserer seg på endringer i kullpartiklenes motstand når membranen vibrerer i takt med lyden. Talekretsen er koblet sammen med et batteri og en transformator for å opprettholde god lydkvalitet over lange avstander.

Telefonen har gjennomgått betydelige endringer og utviklinger siden sin opprinnelse, men den fortsetter å være et viktig kommunikasjonsverktøy i dagens moderne samfunn.

Folk spør også

Hvor lenge er det vanlig å ha en mobil?

Den hye prisen er trolig en av rsakene til at nordmenn bytter telefonen sin stadig sjeldnere. I 2019 var den gjennomsnittlige levetiden for mobiltelefoner 32,6 mneder, mens den for ett r siden var 31,4 mneder. Det vil si at gjennomsnittlig levetid for mobiltelefon i dag er godt over 2,5 r.

Fullstendig svar på www.elektronikkbransjen.no


Når ble telefonen tatt i bruk?

Elektromagnetiske telefoner Vanligvis krediteres Alexander Graham Bell for oppfinnelsen av telefonen, da han bygde en slik i Boston i 1876.


Hvordan slår jeg av telefonen?

Hvis du ser en Android-robot og ordet Start med en pil rundt: Trykk p volum ned-knappen til du ser alternativet for Sl av. Trykk p av/p-knappen for velge Sl av.

Fullstendig svar på support.google.com


Videoer

It's Time to STOP Believing These Myths About Your Body

New Year Sale shopping haul, outing in winter holiday for kids🎵 | living in japan

Uncovering Betrayal: Police Investigate Deceit in a Nomadic Family

"A trip to the nomads: a day full of work and beautiful in the life of a nomadic family"

Rolex From Ebay - What's Behind The Bling?

Homeopathy, quackery and fraud | James Randi | TED

Linda Moulton Howe: Cattle Mutilation, Bigfoot, & Doty

The Real Story of Paris Hilton | This Is Paris Official Documentary